فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۸۲۲۵

اگر خاموشی‌ها نتیجه بی تدبیری دولت باشد، مجلس برخورد می‌کند

اگر خاموشی‌ها نتیجه بی تدبیری دولت باشد، مجلس برخورد می‌کند

عضو هیئت رئیسه مجلس تاکید کرد: در مجلس رصد و پیگیری می‌کنیم؛ اگر خاموشی‌ها در نتیجه بی‌تدبیری دولت باشد حتما برخورد خواهیم کرد.

به گزارش تجارت نیوز،

روح الله متفکرآزاد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی «به اضافه یک» که جهت بررسی و تحلیل دلایل و پیامدهای قطعی و اعمال محدودیت مصرف برق روی آنتن شبکه سوم سیما رفت، گفت: در کشور روزانه معادل 9 میلیون بشکه نفت تولید انرژی اولیه داریم. از این عدد حدود 4.5 میلیون بشکه در روز عرضه انرژی نهایی داریم که صرف مصرف کشور می‌شود. 

وی یادآور شد: هرچند مصرف برق خانگی در ایران زیاد است اما بر خلاف آنچه گفته می‌شود مصرف خانگی سهم زیاد در مصرف برق ندارد. 37 درصد از مصرف انرژی نهایی مربوط به صنعت، 28 درصد متعلق به مصرف خانگی، 23 درصد حمل و نقل و 4 درصد برای حوزه کشاورزی است. در مصرف برق هم اعدادی نزدیک به همین موارد را مشاهده می‌کنیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: آنچه تحت عنوان ناترازی با آن مواجه هستیم، زمانی مربوط به فصل سال بود اما حالا دیگر ناترازی انرژی به یک فصل خاص محدود نمی‌شود. در موضوع ناترازی نمی توان فقط برق را در نظر گرفت. گاز و بنزین هم باید در این ناترازی مد نظر قرار داد چرا که همه اینها به هم مربوط است. برای مثال 90 درصد برق کشور از طریق گاز تولید می‌شود.

متفکرآزاد با اشاره به اینکه برخی کشورها برای تامین انرژی خود، گاز محور، برخی برق محور و برخی زغال سنگ محور هستند، بیان کرد: برخی کشورها هم در زمینه تامین انرژی های مورد نیاز خود از انرژی هسته ای کمک می گیرند. در کشور، نگاهی وجود داشت مبنی بر اینکه استفاده از انرژی هسته‌ای هزینه زا است اما این روزها در کشورهای مختلف از آن برای تامین انرژی استفاده می‌کنند؛ حتی کشورهای دیگر هم به سمت ساختن این نیروگاه‌ها رفته‌اند.

وی ادامه داد: ما در ایران تنها 1.6 درصد برق خود را از انرژی هسته‌ای می‌گیریم. این عدد معادل 1000 مگاوات است. البته در برنامه هفتم دولت را مکلف کردیم این هزار مگاوات را به سه هزار مگاوات برسانیم.

متفکر آزاد خبر داد: اخیرا کمیسیون انرژی با آقای اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی جلسه داشت. ایشان در این جلسه توضیحاتی درباره اقدامات دولت شهید رئیسی در این زمینه ارائه داد. از آنجا که آقای سلامی در دولت چهاردهم ماندگار شده عنوان کرد که قرار است مسیر قبلی ادامه داده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: تکلیف قانونی پیشین، تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای بوده است. خوشبختانه برنامه‌ریزی برای اجرای این تکلیف شروع شده است. کار اجرایی در فاز دو و سه بوشهر، همچنین در هرمزگان و چابهار شروع شده است. همچنین نیروگاه‌هایی در مقیاس کوچک در حوزه هسته‌ای در حال تاسیس است.

وی تاکید کرد: سبد تأمین برق باید متنوع باشد. اشتباهی که داشتیم این بوده که گفتیم چون گاز ارزان داریم، گاز را محور توسعه همه‌جانبه خود قرار داده‌ایم. این باعث شده صادرات کشور، نفت‌پایه و مصرف‌مان گازپایه باشد. این باید به مرور تغییر کند.

متفکرآزاد در پاسخ به سوال یکی از مهمانان حاضر در استودیو مبنی بر اینکه دولتی که کسری بودجه دارد چطور نیروگاه هسته‌ای تاسیس می‌کند؟ گفت: سرمایه‌گذاری اولیه در برق هسته‌ای گران‌تر از حوزه‌های دیگر تولید برق است؛ اما هم بازگشت سرمایه آن سریع‌تر است و هم زمان بهره‌برداری از نیروگاه هسته‌ای طولانی مدت‌تر است. متاسفانه سال 94 چینی‌ها به ما پیشنهاد تاسیس نیروگاه هسته‌ای دادند اما اقبالی نشد و این فرصت از دست رفت. اکنون بحث تامین مالی موضوع مهمی است اما با توجه به قانونی که مصوب شده، با توجه به قیمت تمام شده برق این هزینه در طول مدت زمانی قابل تامین است.

وی بیان کرد: مازوت تولیدی ما در کشور، مازوت خطرناکی است و به لحاظ زیست محیطی بسیار مضر است. مازوت خودش سوخت به دردبخوری است اما مازوتی که ما تولید می‌کنیم گوگرد بالایی دارد. اولا در صورت ناچاری باید به سراغ مازوت رفت و ثانیا اگر دستوری مبنی بر توقف مازوت سوزی وجود دارد نباید بین شهرها تبعیض قائل شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس عنوان کرد: با توجه به دستور رئیس‌جمهور مبنی بر توقف مازوت‌سوزی در کشور، تخمین می‌زنم حدود دو هزار مگاوات کاهش تولید برق داشته باشیم. اما آیا کسری برق در زمستان دو هزار وات است؟ خیلی بیش از اینهاست. کسری برق در زمستان به حدود 12 هزار مگاوات خواهد رسید که بخش کوچکی از این کسری به نسوزاندن مازوت برمی‌گردد.

متفکرآزاد بیان کرد: بنابراین قصه قطعی برق، صرفا مربوط به مازوت نیست. ما ناترازی داریم که البته این ناترازی در دولت‌های قبل هم وجود داشته است. ماجرای قطعی برق این است که باید ناترازی جبران شود. باید منابع سوختی خود را متنوع کنیم.

 وی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا مازوتی در کشور داریم و آن را برای تولید برق نمی‌سوزانیم؟ گفت: ذخایر مازوت ما نسبت به مدت مشابه در سال قبل 23 درصد کمتر و همچنین ذخایر گازوییل نسبت به مدت مشابه سال گذشته 43 درصد کاهش داشته است. جبران کردن منابع و ذخایر مازوت و گازوییل کوتاه است. اگر سوزاندن کاهش پیدا کند و میزان صادرات کنترل شود می‌توان در کوتاه مدت آن را برطرف کرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس در پایان تاکید کرد: در مجلس رصد و پیگیری میکنیم؛ اگر خاموشی‌ها در نتیجه بی‌تدبیری دولت باشد حتما برخورد خواهیم کرد. سال قبل مدیریت‌های خوبی در زمینه ذخیره‌سازی به موقع انجام شد. این دولت هم می‌تواند مدیریت کند. این نگرانی وجود دارد که در هر دو زمینه گاز و برق، همزمان به مشکل بخوریم. بنابراین نباید ساده انگارانه به موضوع نگاه کنیم.

منبع : تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.