موضوعات داغ: # FATF # هواشناسی # بارش # تامین سوخت # نیروگاه

مسمومیت دانشجویان ویروسی بود؟/ شناسایی ۹ مورد مشکوک به آبله میمونی

کمال حیدری

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۹ مورد مشکوک به ویروس آبله میمون در کشور شناسایی شدند که تست پنج مورد از آنها منفی اعلام شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برخی دانشجویان خوابگاه‌ها دچار مسمومیت غذایی شده‌اند و ویروسی نبوده است.

بر اساس گزارش ایرنا، کمال حیدری افزود: شایعه‌پراکنی نشود، ویروس جدید شیوع نیافته و هر سال با آغاز فصل گرما موارد ابتلا به مسمومیت غذایی زیاد است.

حیدری اظهار کرد: ابتلا به دیابت و فشار خون بالا در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است. موارد ابتلا به دیابت در کشور ۲۸ درصد بود که طی یک سال اخیر به ۳۰ درصد و فشار خون بالا در افراد بالای ۲۵ سال از ۱۰.۹ به ۱۴.۹ درصد افزایش یافته است.

به گفته حیدری در دوران کرونایی مبتلایان به دیابت و فشار خون بالا، کمتر به مراکز درمانی مراجعه کردند، به همین دلیل این بیماری‌ها افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: وزارت بهداشت غربالگری بیماری‌های غیرواگیر را در اولویت قرار داده تا عارضه‌های ابتلا به این بیماری به سلامت افراد و سیستم بهداشت و درمان کمتر آسیب بزند.

او تصریح کرد: ۳۲٠ مورد در کل دنیا که بیشتر در اسپانیا و پرتغال بوده به بیماری هپاتیت کودکان مبتلا شدند که خود به خود درمان شده اند.

آبله میمونی را بزرگ‌نمایی کنید

معاون وزیر بهداشت گفت: ۹ مورد مشکوک به آبله میمونی در کشور گزارش شده که پنج مورد آن منفی بوده و مابقی در مرحله آزمایش است و مورد ثابت شده نداریم.

به گفته کمال حیدری، تب، سردرد، بی‌حالی و غیره از علائم آبله میمونی است و کشنده نیست.

حیدری افزود: ۸۵ درصد از افرادی که واکسن زده‌اند در برابر این بیماری ایمن هستند.

سن مصرف سیگار در کشور پایین آمده است

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سن مصرف سیگار در کشور پایین آمده و با توجه به مضرات آن باید مالیات بر این ماده دخانی ۸۰ درصد افزایش یابد از مجلس شورای اسلامی می‌خواهیم در این زمینه اقدامات اساسی را اتخاذ کند.

کمال حیدری افزود: ایران جزو آخرین کشورهایی است که مالیات کمتری برای سیگار اتخاذ کرده و ۳۰ هزار میلیارد تومان سالانه مالیات بر این ماده دخانی حاصل می‌شود. در حالیکه ۱۰ برابر این مبلغ برای تبعات و عوارض آن در نظام سلامت هزینه می‌شود.

حیدری تاکید کرد: قوانین بازدارنده مصرف دخانیات به درستی در کشور اجرا نمی‌شود، چرا باید مجوز فروش سیگار در نزدیکی مدارس، باشگاه‌های ورزشی و غیره داده شود. افزایش مالیات بر سیگار از قاچاق آن نیز جلوگیری می‌کند.

به گفته وی، سالانه ۶۰ هزار نفر بر اثر دخانیات در کشور فوت می‌کنند و بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و غیره نیز بروز می‌یابد.

او تصریح کرد: دستگاه‌های مختلف برای کنترل مصرف دخانیات در کشور باید پای کار بیایند. کشیدن قلیان در خانواده‌ها افزایش یافته در حالیکه به آنها مواد مخدر نیز آغشته می‌شود.

معاون بهداشت افزود: باید در اجرای قانون جامع کنترل دخانیات حمایت‌های بیشتری شود. مدیریت چند جانبه نیاز است در حالیکه در بسیاری از استان‌ها این قانون به‌درستی اجرا نمی‌شود.

نظرات