موضوعات داغ: # مذاکرات # افزایش قیمت مسکن # آینده بورس # اجاره بها مسکن # پیش بینی بازارها # مذاکرات ایران و آمریکا # آخرین قیمت مسکن # عمان
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

گردشگری گلستان؛ در تله هتل‌ های نیمه تمام و ظرفیت‌ های خالی

گردشگری گلستان با وجود ظرفیت‌های فراوان، هنوز در مسیر توسعه با چالش‌هایی مانند هتل‌های نیمه‌تمام و ظرفیت‌های خالی مواجه است. در حالی که ساخت هتل‌ها ادامه دارد، پرسش‌ها در مورد کارایی این پروژه‌ها و علت عدم جذب کافی گردشگران همچنان بی‌پاسخ مانده است.

به گزارش تجارت نیوز، گردشگری گلستان، با وجود ظرفیت‌های قابل توجه طبیعی، فرهنگی و جغرافیایی این استان، در مسیر توسعه با چالش‌های زیادی مواجه است. تناقض‌هایی نیز در این میان وجود دارد که شرایط را پیچیده کرده است؛ در حالی که تعدادی از پروژه‌های هتل‌سازی در گلستان مدت‌هاست نیمه‌تمام مانده‌اند، ظرفیت اقامتگاه‌های فعلی پر نمی‌شود و همچنان هم نهادهای ذی‌ربط مجوزهایی را برای ساخت هتل‌ها و بومگردی‌های جدید صادر می‌کنند.

طرفیت هتل‌های گلستان ۲۸۰۰ تخت است

محمد عجم، رئیس انجمن هتل‌داران گلستان در مورد شرایط گردشگری گلستان به تجارت‌نیوز گفت: اکنون ۴۷ هتل، هتل آپارتمان و متل با ظرفیت دو هزار و ۸۰۰ تخت در گلستان فعالیت می‌کنند.

او با اشاره به چالش‌ها و مشکلات اقتصادی هتل‌ها در گلستان افزود: مالیات، هزینه برق و گاز، افزایش هزینه‌های کارگری، بیمه تأمین اجتماعی و دیگر مسائل، هزینه‌های زیادی را بر هتل‌ها تحمیل می‌کند و از طرفی هم خانه‌های بومگردی، مسافرخانه‌ها، اسکان مسافران در مدارس و دیگر اقامتگاه‌ها در روز‌های پیک، سبب شده تا ظرفیت اشغال هتل‌ها کاهش یابد.

عجم با بیان اینکه هتل‌های گلستان در ایام نوروز حدود ۶۰ درصد اقامت دارند و ۴۰ درصد ظرفیت آنها خالی است، گفت: غیر از روز‌های پیک سال، در روز‌های عادی ظرفیت اشغال هتل‌ها بین ۳۵ تا۴۰ درصد است که دلیل آن عدم ماندگاری مسافر در گلستان است.

کمبود هتل نداریم اما همچنان مجوز ساخت می‌دهند

او گفت: با وجود اینکه در گلستان کمبود هتل وجود ندارد اما هنوز هم مجوز‌های ساخت داده می‌شود، متأسفانه برخی افزاد برای دریافت تسهیلات به این حوزه ورود پیدا می‌کنند اما در میانه راه قادر به تکمیل پروژه‌ها نیستند.

عجم با تأکید به اینکه ظرفیت بیشتر هتل‌ها در گلستان خالی است، افزود: بسیاری از هتل‌داران حاضر هستند خارج از روز‌های پیک، تا ۴۰ درصد هم تخفیف به مسافران ارائه کنند؛ چراکه خالی ماندن اتاق‌ها هزینه‌های زیادی را به آنها تحمیل می‌کند.

مالیات ارزش افزوده را برای هتل‌ها حذف کنید

او گفت: باوجودی که قرار بود مالیات ارزش افزوده برای هتل‌ها و سالن‌های پذیرایی اعمال نشود اما متأسفانه ۱۰ درصد ارزش افزوده از آنها اخذ می‌شود در حالی که هتل‌ها بیش از این میزان برای جذب مسافر تخفیف اعمال می‌کنند.

رئیس انجمن هتل‌داران گلستان ادامه داد: اگر دریافت این ارزش افزوده از رستوران و تالار‌های هتل‌ها حذف شود، بخشی از مشکلات آنها مرتفع می‌شود. متأسفانه هر چقدر هتل‌داران از وضع موجود ناراضی هستند اما مسئولان استانی معتقدند باید به فراخور نیاز مسافر، هتل و متل احداث کرد تا علاوه بر درآمدزایی و به صرفه بودن سرمایه‌گذاری، گردشگری گلستان برای استان رونق اقتصادی ایجاد کند.

میانگین درصد اشغال هتل‌های گلستان ۵۰ درصد است

فریدون فعالی، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری گلستان در این خصوص به تجارت‌نیوز گفت: تأسیسات گردشگری تحت پوشش میراث فرهنگی هستند و خدمات ویژه‌ای را در حوزه انرژی دریافت می‌کنند.

او با اشاره به اینکه میانگین درصد اشغال هتل‌ها در گلستان ۴۵ تا ۵۰ درصد است، می‌گوید: اقامت در برخی هتل‌ها، در روز‌های پیک، به بالای ۸۰ تا ۹۰ درصد نیز می‌رسد.

مدیرکل میراث فرهنگی گلستان معتقد است: فعالان این صنعیت باید با توجه به سلایق مردم و نیاز گردشگران، شرایطی را مهیا و خدماتی ارائه کنند که بتوانند در رقابت باقی بمانند.

او با بیان اینکه رقابت در تأسیسات گردشگری گلستان بسیار زیاد است، افزود: در سطح استان ۴۶ هتل و واحد اقامتی فعال هستند اما در مقایسه با دیگر استان‌ها و با توجه به ظرفیت‌هایی که در حوزه گردشگری گلستان وجود دارد، هنوز پتانسیل برای سرمایه‌گذاری وجود دارد.

فعالی با اشاره به این مسأله که اکنون ساخت هتل‌های جدید در دستور کار قرار دارد، گفت: چگونه امکان دارد که ظرفیت اشغال هتل‌ها ۴۶ درصد باشد، اما همچنان تقاضا برای ایجاد هتل وجود داشته باشد؟ پاسخ را باید در کیفیت خدمات ارائه شده و جانمایی هتل‌ها دانست.

توسعه گردشگری گلستان نیازمند بروزرسانی خدمات است

او در مورد این تناقض توضیح داد: هتل‌ها با توجه به خدماتی که می‌دهند نوع اشغال متفاوتی دارند. هتلی در گلستان بالای ۹۰ درصد اشغال دارد و هتلی هم زیر ۲۰ درصد است.

این مقام مسئول افزود: اکنون هتل‌هایی در گلستان فعالیت می‌کنند که سال‌های سال از زمان تأسیس آنها می‌گذرد و نیازمند بازنگری و به روز‌رسانی خدمات هستند.

فعالی گفت: از طرفی موقعیت مکانی هتل‌ها نیز بسیار مهم است؛ برای مثال هتل‌هایی که در محور نهارخوران قرار دارند درصد اشغال آن‌ها ۱۰۰ درصد است.

ایجاد بومگردی‌ها هیچ منافاتی با کاهش درصد اشغال هتل‌ها ندارد

مدیرکل میراث فرهنگی گلستان افزود: ایجاد بومگردی‌ها هیچ منافاتی با کاهش درصد اشغال هتل‌ها ندارد زیرا کسی که به دنبال اقامت در هتل است به سراغ بومگردی‌ها نمی‌رود و همینطور برعکس. بنابراین باید خدمات در سطوح مختلف و برای همه سلیقه‌ها ارائه شود.

فعالی افزود: حجم سرمایه‌گذاری برای اضافه شدن هتل، متل و تأسیسات گردشگری به بدنه گردشگری استان ۲۸ هزار میلیارد تومان است.

او گفت: درآمد ناخالص گردشگری گلستان ۱/۱ درصد و میانگین کشوری این حوزه حدود ۵ درصد است که حدود پنج برابر عقب ماندگی را نشان می‌دهد.

برخی فعالان و مسئولان حوزه گردشگری گلستان معتقدند که این استان در مسیر توسعه به ایجاد تأسیسات اقامتی بیشتری نیاز دارد، اما متأسفانه تأخیر و عقب‌افتادگی‌هایی که در این مسیر وجود دارد واحد‌های اقامتی گردشگری موجود را با چالش مواجه کرده است. مسئولان و سرمایه‌گذاران استان باید همت بیشتری در این حوزه داشته باشند تا چرخ اقتصاد استان با رونق صنعت گردشگری گلستان با سرعت بیشتری در مسیر توسعه حرکت کند.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی