موضوعات داغ: # بازار سهام # پیش بینی بازارها # پیش بینی بورس # فرودگاه # تصادف # نوروز # حمل و نقل جاده ای # واردات اتوبوس

جبران کم‌بارشی امسال در ‌بهمن و اسفند‌‌

رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه بارش سال جاری ۴۰.۱ درصد بارش سال گذشته است، گفت: منابع آلوده‌کننده هوا‌ در شهرهای بزرگ و صنعتی خودروها، نیروگاه‌ها، کارخانه‌ها، برخی کوره‌ها و‌‌ سیستم‌های حرارتی خانگی‌ هستند. داود پرهیزکار درباره احتمال وقوع بارش در ماه‌‌های پایانی سال جاری اظهار داشت:‌ متأسفانه در سال جاری میزان بارش نسبت به […]

رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه بارش سال جاری ۴۰.۱ درصد بارش سال گذشته است، گفت: منابع آلوده‌کننده هوا‌ در شهرهای بزرگ و صنعتی خودروها، نیروگاه‌ها، کارخانه‌ها، برخی کوره‌ها و‌‌ سیستم‌های حرارتی خانگی‌ هستند.

داود پرهیزکار درباره احتمال وقوع بارش در ماه‌‌های پایانی سال جاری اظهار داشت:‌ متأسفانه در سال جاری میزان بارش نسبت به سال قبل حدود 60 درصد کمتر است و در واقع بارش‌های امسال فعلاً 40 درصد بارش‌‌های سال قبل است.

‌وی با اشاره به اینکه‌ در بهمن‌ماه انتظار بارش نزولات جوی در حد مناسب وجود دارد، ادامه داد: پیش‌بینی می‌کنیم که در بهمن و اسفند امسال بخشی از کم‌بارشی‌ها جبران شود.

رئیس سازمان هواشناسی در پاسخ به این سؤال که آیا این کم‌بارشی‌های مصداق خشکسالی است؟ گفت:‌ خشکسالی‌ بارش کمتر از حد معمول است که منجر به تغییر الگوی آب وهوایی می‌شود، بنابراین خشکسالی‌ اساساً به حالتی از خشکی ناشی از کمبود بارندگی اطلاق می‌شود‌.

وی اضافه کرد: خشکسالی معمولاً براساس درجه خشکی (در مقایسه با مقادیر نرمال یا میانگین‌) و طول دوره خشکی تعریف می‌شود، خشکسالی یک پدیده طبیعی است که در اثر تغییرات الگو‌‌های آب وهوایی ناشی از کاهش نزولات جوی کمتر از حد معمول خود به خود به وجود می‌آید و ادامه آن موجب عدم تعادل اکولوژیکی و هیدرولوژیکی می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: خشکی کوتاه مدت در لایه‌های سطحی که در طی یک دوره بحرانی در طول فصل رشد بروز می‌کند می تواند به خشکسالی کشاورزی منجر شود که محصول را تا حد زیادی کاهش می‌دهد؛ دماهای بالا، رطوبت نسبی پایین و بادهای خشک اغلب منجر به افزایش تاثیر فقدان باران می‌شوند.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت رطوبتی قبلی خاک، شروع خشکسالی کشاورزی نسبت به خشکسالی هواشناسی با تاخیر صورت می‌گیرد.

رئیس سازمان هواشناسی گفت: بررسی خشکسالی‌‌های کوتاه‌مدت حکایت از افزایش‌ نسبی وسعت پهنه‌های درگیر با خشکسالی ‌در آبان‌ماه امسال نسبت به مهرماه است که در ‌بیشتر مناطق کشور صدق می‌کند.

وی افزود: بررسی این پدیده‌ها در بازه زمانی بلندمدت منتهی به پایان‌آبان ماه 1395 مؤید تداوم خشکسالی انباشته در بسیاری از مناطق کشور است.

رئیس سازمان هواشناسی درباره آلودگی هوای پایتخت نیز اظهار داشت: در واقع آلودگی هوا و وقوع آن منوط به وجود دو بخش است؛ اول «وجود آلاینده» و دوم «پایداری و سکون شرایط جوی».

پرهیزکار ادامه داد: جو اگر شرایط پایدار و سکون داشته باشد نظیر یک محیط سربسته است و وقتی منابع آلوده‌کننده در آن آلودگی تزریق کنند پس از مدتی از آلودگی اشباع می‌شود و در واقع برای همه گروه‌های سنی ناسالم خواهد بود؛،اما اگر هوا جریان پیدا کند این آلودگی هم متوقف شود و اگر تولید آلاینده هم رخ دهد به دلیل وجود برخی ناپایداری‌های جوی مثل باد و باران این آلودگی بی‌اثر خواهد بود.

رئیس سازمان هواشناسی با تأکید بر اینکه باید ‌تولید آلاینده‌ها کاهش یابد و حتی حذف شود، اضافه کرد: منابع آلوده‌کننده هوا‌ در شهرهای بزرگ و صنعتی شامل خودروها، نیروگاه‌ها، کارخانه‌ها، برخی کوره‌ها و‌‌ سیستم‌های حرارتی خانگی‌ است.

به گزارش فارس، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سیستم‌های حرارتی خانگی تولید آلاینده دارند و اگر تنظیم نباشند آلاینده‌های بیشتری تولید می‌کند.

رئیس سازمان هواشناسی اظهار داشت: در بسیاری از نقاط کشور شرایط جوی پایدار و سکون هوا را داریم اما به دلیل عدم تولید آلاینده، اصلاً هوای آن مناطق آلوده نیست؛ برای رفع آلودگی پایتخت نیز باید در کنار نبود هوای پایدار تولید آلاینده‌های زیست محیطی کاهش یابد.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی