موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # بازار سهام # قیمت خودرو # پیش بینی قیمت طلا # مذاکرات ایران و آمریکا # بیت کوین # قیمت دلار # آینده بازار مسکن

رویای خانه‌دار شدن هر روز دورتر و دورتر می‌شود!

گزارش تجارت‌نیوز از کاهش قدرت کارگران برای خانه‌دار شدن؛
زینب مختاری 8 دی 1401 ساعت 20:00
مدتی قبل بانک مرکزی گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد 135 سال طول می‌کشد تا یک کارگر بتواند صاحب خانه شود. آن زمان قیمت هر متر مربع آپارتمان در تهران به تازگی از 43 میلیون تومان عبور کرده بود و حداقل حقوق کارگر هم پنج میلیون و 680 هزار تومان بود.

به گزارش تجارت‌نیوز، مدتی قبل بود که بانک مرکزی گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد 135 سال طول می‌کشد تا یک کارگر بتواند صاحب خانه شود. این گزارش نشان می‌داد مردم تا چه حد از دستیابی به اولین نیاز یک زندگی عادی یعنی سرپناه، ناتوان شده‌اند!

در زمان انتشار آن گزارش، قیمت هر متر مربع آپارتمان در تهران به تازگی از 43 میلیون تومان عبور کرده بود و حداقل حقوق کارگر هم پنج میلیون و 680 هزار تومان بود.

حالا اما در آخرین گزارشی که از تحولات بازار مسکن تهران منتشر شده، متوسط قیمت مسکن به 48 میلیون و 500 هزار تومان در هر متر مربع رسیده است و رشد حدود 50 درصدی را نسبت به سال قبل ثبت کرده است!

یعنی اگر شما می‌توانستید مثلا در آذر سال گذشته، خانه‌ای را با قیمت یک میلیارد تومان بخرید، در آذر امسال باید بیش از 500 میلیون تومان دیگر به پول خود اضافه می‌کردید تا صاحب همان خانه شوید!

هنوز مشخص نیست قیمت ملک بر اساس محاسبات بانک مرکزی در آذرماه چقدر افزایش داشته است اما با همین عدد و رقم ها هم می‌توان تخمین زد که کارگران در پایان نهمین ماه سال، تا چه میزان از رویای خانه‌دار شدن دورتر شده‌اند!

این در حالی است که حقوق کارگران همچنان همان پنج میلیون و 680 هزار تومان است اما تورم به 44 درصد رسیده و مطابق رفتار بازار مسکن، احتمالا قیمت ملک همچنان جلوتر از تورم عمومی حرکت می‌کند!

برای مشاهده ویدئوهای بیشتر به صفحه ویدئو مراجعه کنید.

 

نظرات
آخرین اخبار