موضوعات داغ: # پاکستان # هند # پیش بینی بازارها # بازارخودرو # قیمت خودرو # قیمت سکه # قیمت دلار # قطعی برق

حفظ قیمت نفت بالای ٥٠ دلار دشوار است

تعیین سهم هریک از تولیدکنندگان نفت و حفظ قیمت این کالا بالای ٥٠ دلار در سه ماهه چهارم سال ٢٠١٦ میلادی برای اوپک بسیار دشوار به نظر می رسد.قیمتهای نفت در سه ماهه چهارم سال میلادی (٢٠١٦) به طور میانگین به نزدیک ٥٠ دلار به ازای هر بشکه خواهد رسید، اما برای این که این […]

تعیین سهم هریک از تولیدکنندگان نفت و حفظ قیمت این کالا بالای ٥٠ دلار در سه ماهه چهارم سال ٢٠١٦ میلادی برای اوپک بسیار دشوار به نظر می رسد.قیمتهای نفت در سه ماهه چهارم سال میلادی (٢٠١٦) به طور میانگین به نزدیک ٥٠ دلار به ازای هر بشکه خواهد رسید، اما برای این که این میزان افزایش به دست آید، افزون بر لزوم توافق اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست نوامبر برای کاهش عرضه، تولیدکنندگان نیز باید به این توافق پایبند باشند.
مطالعاتی که ٣١ کارشناس و تحلیلگر بازار به تازگی انجام داده اند نشان می دهد که میانگین قیمت نفت خام برنت برای سه ماهه چهارم سال میلادی ٤٩ دلار و ٦٠ سنت برای هر بشکه خواهد بود. این میزان بالاتر از میانگین قیمت نفت در سه ماهه سوم همین سال، یعنی ٤٧ دلار، است.
اگرچه توافق اوپک در الجزایر موقتی است، اما این توافق قیمتهای نفت را در دهم اکتبر با ١٠ درصد افزایش به بالاترین میزان خود در سال ٢٠١٦ میلادی رساند که نشان می‌دهد این سازمان در کاهش موقت سطح تولید موفق بوده است.
یورگن وینبرگ از کومرتس بانک آلمان اعلام کرد که چنین موفقیت کوتاه مدتی سرانجام به زیان اوپک خواهد بود؛ زیرا قیمتهای بالای نفت انگیزه‌ای برای غیراوپکی‌ها می‌شود تا تولید خود را افزایش دهند و از نیمه دوم سال ٢٠١٧ میلادی به بعد توازن بازار را برهم بزنند.
وی گفت: افزایش قیمتهای جهانی نفت در کوتاه مدت، سبب ناپایداری این بازار در بلندمدت خواهد شد.
بسیاری از تحلیلگران باور ندارند که بازار نفت در پی اقدام اخیر اوپک، در آستانه احیای توازن قرار گرفته باشد.
آنتونی گرسانتی، تحلیلگر بازار نفت با ٣٠ سال تجربه گفت: در صورت بی نتیجه ماندن توافق اوپک، قیمت هر بشکه نفت دوباره به ٤٠ دلار و کمتر از آن خواهد رسید.
وی ادامه داد: بی‌گمان این اقدام تا نشست ٣٠ نوامبر این سازمان، تأثیر مثبتی بر بازار نفت و قیمتها می‌گذارد، اما همزمان با افزایش تولید ماه دسامبر و ژانویه، قیمتها نیز افت خواهد کرد.
اوپک راه دشواری پیش رو دارد، زیرا اعضای این سازمان باید در نشست وین سهم عرضه هر یک از تولیدکنندگان را تعیین کنند. اما نبود هماهنگی میان اعضا و زمزمه افزایش عرضه تولیدکنندگان غیر اوپک مانند روسیه و آمریکا عوامل بازدارنده بر سر راه این سازمان به شمار می‌آیند.
ویکتور شام، از موسسه تحقیقاتی «آی اچ اس انرژی اینسایت» گفت: تعیین سقف تولید هر کشور به طور جداگانه در نشست نوامبر برای اوپک بسیار دشوار است؛ موضوع سهم تولید همواره موضوعی بحث برانگیر میان اعضای این سازمان بوده است و این بار نیز همین گونه خواهد بود.
آمریتا سن، دیگرتحلیلگر این موسسه گفت: در صورت اجرایی شدن توافق اوپک، قیمتهای نفت ممکن است اواخر سال میلادی به ٦٠ دلار برای هر بشکه نیز برسد.
کریستف باراد، اقتصاددان ارشد موسسه «مارکت سکیوریتیز» مستقر در پاریس عقیده دارد که متقاعد کردن روسیه و دیگر تولیدکنندگان غیراوپکی برای کاهش سطح تولید نفت چالشی بزرگ است.
به گزارش شبکه خبری سی ان بی سی،وی گفت: حتی اگر تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک در تعیین سقف تولید به توافق برسند، لازم است که تولید آمریکا نیز کاهش یابد.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی