تجارتنیوز گزارش میدهد:
از سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد درهمی در انرژیهای تجدیدپذیر تا پرتاب اولین سفینه عربی/ امارات برای رونق اقتصادی چه پروژههایی را دنبال میکند؟
امارات متحده عربی، فعالانه درگیر ایجاد حرکت در بخشهای مختلف اقتصادی مانند اقتصاد دانش و دیجیتال و فینتک، تجارت الکترونیک، کشاورزی و هوش مصنوعی است.
به گزارش تجارتنیوز، بر اساس گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد، امارات، یک مقصد پیشرو برای سرمایهگذاری مستقیم خارجی در جهان عرب و نوزدهمین مقصد سرمایهگذاری در سطح جهان است. در ادامه متن با برخی از سرمایهگذاریهای جدید این کشور آشنا میشویم.
- راهاندازی 50 پروژه برای رونق اقتصادی و جذب ساکنان و کارگران ماهر با مشوقهای جدید از قبیل ویزاها.
- توسعه منطقه الظفره به عنوان یک مرکز اقتصادی جدید، با برنامهریزی برای سرمایهگذاری بیش از 40 میلیارد درهم در پروژههای زیرساختی، گردشگری و انرژیهای تجدیدپذیر.
- ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان، پروژه 2 گیگاواتی خورشیدی فتوولتائیک، که انرژی پاک را برای بیش از 160000 خانوار فراهم میکند.
- ایجاد شورای تحقیقات فناوری پیشرفته امارات متحده عربی که بر چهار نهادی که بر تحقیق و توسعه، نوآوری و انتقال فناوری تمرکز دارند، نظارت میکند.
- گسترش ظرفیت تولید نفت و گاز امارات متحده عربی، با برنامهریزی برای افزایش تولید نفت خام به پنج میلیون بشکه در روز تا سال 2030 و سرمایهگذاری 448 میلیارد درهم (122 میلیون دلار) در بخش گاز طی 50 سال آینده.
- تقویت امنیت غذایی امارات متحده عربی با ابتکاراتی مانند استراتژی امنیت غذایی ملی 2051، وادی (دره) فناوری غذایی و بازار الکترونیک آگریوتا (Agriota E-marketplace).
منطقه الظفره
در سال 2021، شرکت ملی انرژی ابوظبی (TAQA) اعلام کرد که قصد دارد 40 میلیارد درهم دیگر در توسعه زیرساخت سرمایهگذاری کند. در مجموع، این شرکت قصد دارد تا سال 2030 حدود 27 گیگاوات ظرفیت نصب شده اضافه کند و به طور قابلتوجهی مجموعه منابع انرژی تجدیدپذیر خود را گسترش دهد. مقیاس پروژه چشمگیر است. نیروگاه نور، یکی از بزرگترین نیروگاههای خورشیدی عملیاتی مستقل جهان در سُوِیحان ابوظبی، با ظرفیت کل 1.2 گیگاوات و بیش از 3.3 میلیون پنل خورشیدی در یک سایت است.
بخش فضایی امارات متحده عربی
هدف این بخش پرتاب اولین سفینه عربی به ماه تا سال 2024 و ایجاد یک سکونتگاه انسانی در مریخ تا سال 2117 است. دولت قصد دارد از برنامه فضایی خود با ایجاد یک صندوق سه میلیارد درهمی حمایت کند. امارات به دنبال تثبیت موقعیت و صنایع پیشرفته خود در این بخش است. همچنین برای رشد برنامه فضایی، به دنبال آموزش شهروندان و توسعه شرکتهای محلی است.
دره فناوری غذایی
امارات متحده عربی در درجه اول به واردات مواد غذایی وابسته است، اما در تلاش است تا سیستمهای غذایی محلی خود را به طور پایدار تغییر دهد. در سال 2019 ارزش تجارت مواد غذایی امارات متحده عربی به 24.7 میلیارد دلار رسید که امارات متحده عربی را به عنوان یک مرکز منطقهای برای تجارت مواد غذایی تثبیت کرد.
مریم بنت محمد سعید حرب المحیری، وزیر دولت در امنیت غذا و آب، میگوید: «با توجه به استراتژی امنیت غذایی ملی، اجرای آن قبل از شیوع ویروس به ما امکان داد تا درجه بالایی از انعطافپذیری را ایجاد کنیم که برای اینکه ما را قادر به مقابله با همهگیری کند، بسیار مفید بود.»
وی اضافه میکند که دره فناوری غذایی، با فاصله 15 دقیقه رانندگی از شهر، خانه چهار خوشه اصلی خواهد بود، فناوری و مهندسی کشاورزی، مرکز نوآوری مواد غذایی، امکانات تحقیق و توسعه و یک مرکز تدارکات غذایی هوشمند پیشرفته. این امر خودکفایی در محصولات غذایی تازه را تسریع میکند و با بهکارگیری تحقیقات و فناوریهای مدرن در جدیدترین تکنیکهای کشاورزی، اتلاف منابع را کاهش میدهد. او میافزاید که راهاندازی آن در پنجاهمین سال این کشور، بیانیهای مناسب برای این است که چگونه امارات قصد دارد به یک رهبر جهانی در سیستمهای تولید مواد غذایی پایدار در آینده تبدیل شود.
بازار الکترونیک آگریوتا
به نقل سایت اگریگیتگلوبال، مرکز چند کالایی دبی (DMCC)، یک منطقه آزاد جهانی است که با فناوری CropData هند، به منظور راهاندازی یک پلتفرم منبعیابی و تجارت کالاهای کشاورزی مبتنی بر فناوری، همکاری کرده است. بازار الکترونیک آگریوتا از فناوری بلاکچین به پر کردن شکاف بین میلیونها کشاورز هندی و صنایع غذایی امارات کمک میکند. به کشاورزان هندی این فرصت را میدهد که به طور مستقیم با کل صنعت غذا در امارات متحده عربی ارتباط برقرار کنند، واسطهها را دور بزنند و زنجیره تامین را بهینه کنند.
نظرات