بلاکچین به کمک نهادهای مالی و نهادهای ناظر آمده است
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادارگفت:بلاکچین باعث امکانپذیر شدن تنظیم برنامههای حقوقی و اعمال محدودیتهای خاص برای هر دارایی دیجیتالی به شکل منحصر به فرد شده است.
رضا عیوضلو، معاونت نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در دنیای امروز فناوری بلاکچین به کمک نهادهای مالی و نهادهای ناظر آمده و این فناوری را با هدف تسریع خدمات مالی و ارزان کردن آن به کار گرفته است.
رضا عیوضلو، در پنل «توکنایز کردن داراییها در بازار سرمایه» در نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۴ گفت: در دنیای امروز فناوری بلاکچین به کمک نهادهای مالی و نهادهای ناظر آمده و این فناوری را در جهت تسریع خدمات مالی و ارزان کردن آن به کار گرفته است.
به گفته عیوضلو، با مطرح شدن استفاده از فناوری بلاکچین و دفتر کل توزیع شده در بازار سرمایه، از سال ۲۰۱۹ تاکنون مبحث انتشار اوراق در قالب توکن STO و همچنین توکنایز کردن انواع داراییها (به عنوان دارایی های رمزنگاری شده) در قالب اوراق بهادار نیز مطرح شده است.
فناوری بلاکچین و استفاده از دادهها
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این که با استفاده از فناوری بلاکچین ثبت و ضبط هر نوع داده به صورت سریع و بیواسطه میسر شده، گفت: این فناوری باعث امکانپذیر شدن تنظیم برنامههای حقوقی و اعمال محدودیتهای خاص برای هر دارایی دیجیتالی به شکل منحصر به فرد شده است.
به گفته عیوضلو، داد و ستد سریع بین دو دارایی دیجیتالی، بدون استفاده از سرویس سپرده گذاری، نگهداری یک پرونده جامع و کاملاً حسابرسی شده برای معامله هر توکن، استفاده از دفتر کل توزیع شده، امکان دسترسی به عموم سرمایه گذاران در جهان، قابلیت حفظ و نگه داری امن، تسویه پایاپای در بستر معاملاتی و بدون نیاز به وجود سپرده گذاری مرکزی استفاده از این فناوری را در نهادهای مالی لازم ساخته و باعث جلب توجه نهادهای ناظر به این بازار جدید شده است.
توکنایز فرآیند صدور، ذخیرهکردن و انتشار دیجیتال توکنهایی است که در دفترکل توزیع شده ذخیره میشوند. در اختیار داشتن توکن نشاندهنده حق مالکیت دارایی به حساب میآید و میتوان مالکیت را در بستر بلاکچین به سایر افرادی که در شبکه بلاکچین حضور دارند، منتقل کرد.
نظرات