فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۹۲۰۵۴

فساد ۱۷ هزار میلیارد تومانی در شهرداری تهران

فساد 17 هزار میلیارد تومانی در شهرداری تهران

طبق اظهارات یک مقام مسئول در شورای شهر تهران، در ارزیابی کل هزینه‌های شهرداری 17 هزار میلیارد تومان کسری وجود دارد.

به گزارش تجارت‌نیوز، رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران گفت: درآمد سال قبل ۸۰ همت بوده و مطابق با گزارش مصارف بودجه در سامانه شفافیت ۴۹.۴ همت هزینه شده است که با احتساب سایر هزینه‌ها به ۵۲ همت می‌رسد و از این رقم نزدیک به ۱۷ همت درآمد حاصل در هیچ محلی هزینه نشده و سوال ما این است که این درآمد کجاست؟ اگر مخارج خارج از چارچوب وجود داشته باید گزارش آن به شورا ارائه شود. 

جزئیات درآمد و هزینه‌های شهرداری تهران

درآمد و هزینه شهرداری تهران تا پایان مهرماه سال ۱۴۰۲ با بیان اینکه بودجه مصوب شهرداری در سال جاری ۷۵ هزار و ۹۹۰ میلیارد تومان است، گفت: در جدول هفت ماهه امسال مجموع منابع نقدی و غیرنقدی ۳۹ هزار و ۲۹۹ میلیارد تومان بودجه که نسبت وصولی به کل بودجه ۵۱ درصد است.

وی با بیان اینکه از این میزان عملکرد نقد و غیر نقد، ۳۶ هزار و ۸۷۴ میلیارد تومان نقد و سه هزار و ۴۲۴ میلیارد تومان عملکرد نقد است، یادآور شد: ۴۴ هزار و ۹۶۹ میلیارد تومان وصول می‌شد که ۳۹ هزار و ۲۹۹ میلیارد تومان وصول شد که درصد تحقق ۸۷ درصد بوده است.

کاشانی با تأکید بر اینکه در فروردین و اردیبهشت ۱۰ هزار و ۴۰، خردادماه  ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، تیرماه ۶ هزار و ۱۰۰، مردادماه ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، شهریورماه ۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و مهرماه چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بوده و شیب نزولی دارد، گفت: قرار بوده از محل عوارض نوسازی هفت هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته باشیم که سه هزار میلیارد تومان محقق شده است.

وی افزود: در درآمد حاصل از آگهی‌های تجاری و سازه‌های متعلق به شهرداری قرار بوده هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشیم که ۲۰۰ میلیارد تومان محقق شده است، خاطرنشان کرد: پرسش بنده این است که در یکی از کدها با توجه به اینکه برگزاری مجمع اتفاق افتاده و تقسیم سود صورت گرفته، چرا درآمد به حساب متمرکز واریز نشده است؛ برای مثال سازمان بهشت زهرا و فروشگاه شهروند باید از درآمد حاصله، مبالغی را به حساب شهرداری واریز می‌کردند که انجام نشده است.

خزانه‌دار شورا با بیان اینکه با توجه به عملکرد ردیف های درآمدی، سهم بیمارستان آتیه و مژده فروخته شده اما در جدول ثبت نشده است، یادآور شد: در عوارض کالا و خدمات و ارزش افزوده ۱۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد داشتیم و در عوارض قطع درختان ۳۶۹ میلیارد تومان درآمد ثبت شده که روند افزایش داشته و در جرائم ترافیکی پنج هزار میلیارد تومان درآمد به ثبت رسیده است.

کاشانی همچنین تصریح کرد: در بخش عوارض کسر پارکینگ، قرار بوده هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته باشیم که تا امروز ۱۸ هزار میلیارد تومان درآمد ثبت شده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه در هزینه‌ها در بخش نقد و غیرنقد اعتبار ابلاغی در سه بخش تملک دارایی هزینه‌ای، سرمایه ای و مالی ۸۰ هزار و ۸۶۸ میلیارد تومان ابلاغ شده و با پرداخت نقدینگی ۴۱ هزار و ۸۹۷ میلیارد تومانی و عملکرد ۲۱ هزار مییلارد تومانی، درصد تحقق ۳۳ درصد است و وضعیت بهتری نسبت به سال قبل دارد، گفت: با این وجود انتظار داریم که مبالغ از جمله پرداخت حقوق ثبت شود.

وی با اعلام اینکه ۳۹ هزار و ۲۹۹ میلیارد تومان به صورت نقد و غیر نقد وصول شده است، یادآور شد: پنج هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان نسبت به مبلغ مصوب با عقب‌ماندگی مواجه هستیم.

کاشانی با بیان اینکه بر اساس آنچه اعلام کردیم بودجه ۷۵ هزار میلیارد تومانی محقق خواهد شد، تصریح کرد: با این وجود با توجه به تصویب هزینه ۴۴ هزار میلیارد تومانی پنج هزار میلیارد تومان عقب هستیم.

لزوم انجام راستی‌آزمایی در برخی ردیف‌های درآمدی

احمد صادقی، رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورا با بیان اینکه باید راستی‌آزمایی در برخی ردیف‌های درآمدی صورت بگیرد، اظهار کرد: درآمد سال قبل ۸۰ همت بوده و مطابق با گزارش مصارف بودجه در سامانه شفافیت ۴۹.۴ همت هزینه شده است که با احتساب سایر هزینه‌ها به ۵۲ همت می‌رسد و از این رقم نزدیک به ۱۷ همت درآمد حاصل در هیچ محلی هزینه نشده و سوال ما این است که این درآمد کجاست؟ اگر مخارج خارج از چارچوب وجود داشته باید گزارش آن به شورا ارائه شود.

وی با بیان اینکه در خصوص درآمدها ۱۹ پروژه سازمان نوسازی در یک لیست ۹.۳ همتی و ۹ پروژه در یک لیست ۲.۳ همتی قید شده است، یادآور شد: در مجموع درآمدها ۲۰ همت محاسبه شده و در هر دو لیست، پروژه‌ها در حال انعقاد قرار داد است و تفاهم‌نامه‌هایی رد و بدل شده که ۳.۴ همت عوارض این پروژه‌ها کارسازی شده و مشخص نیست که این پروژه‌های در حال انعقاد تفاهم نامه، چرا در لیست درآمدها لحاظ شده است؟

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز ضمن تقدیر از شهردار و معاون مالی و اقتصادی شهرداری برای نزدیک کردن درآمدها به مبلغ مصوب، اظهار کرد: نگرانی ما در خصوص کاهش درآمدهای شهرداری از خردادماه به بعد است و سیر نزولی را شاهد هستیم و از ۱۰ هزار میلیارد تومان به چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در مهرماه رسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه برخی ارقام در ردیف‌های درآمدی منفی هستند، یادآور شد: تعداد آیتم‌های کاهشی درآمدی نسبت به سال قبل افزایش یافته است و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند بودجه مصوب شورا نیز محقق نخواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه ما عوارض زیربنای مسکونی داریم که دوستان می‌گویند چهار برابر نسبت به مبلغ مصوب افزایش یافته است، تصریح کرد: وقتی به آیتم های کاهشی مراجعه می‌کنیم عوارض مازاد بر پایه با کاهش مواجه است و این دو ردیف با هم ارتباط دارند. نمی‌شود که عوارض زیربنا سه برابر شود و عوارض مازاد روند کاهشی داشته باشد.

امانی با بیان اینکه در بخش درآمد پایدار و ناپایدار درصد ها ۳۹ به ۶۱ است، یادآور شد: مبلغ مصوب ۳۰ به ۷۰ درصد است اما سوال ما این است که در چه آیتم هایی درآمد پایدار افزایشی بوده است. تفکیک ۴۰ درصد درآمد پایدار باید مشخص شود تا بدانیم چه میزان به مالیات بر ارزش افزوده ارتباط دارد و چه میزان به سایر بخش‌ها.

محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا تأکید کرد: گزارش آبان و آذرماه باید ارائه شود تا ببینیم ارقام کسب شده تغییری داشته یا خیر. تا جایی که در جریان هستیم در ۴۵ روز گذشته بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب شده و بر اساس آخرین گزارشات، بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب شده است.

وی افزود: از شهرداری تهران درخواست داریم بر اساس درآمد خوبی که کسب کرده، به همان نسبت بودجه به پروژه‌ها تزریق کند تا طرح ها عملیاتی شوند.

 

منبع : ایران اکونومیست

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.