کد مطلب: ۴۵۶۰۸۴

جهانگیری:

اقتصاد ایران روی پای خود ایستاده است

اقتصاد ایران روی پای خود ایستاده است

معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه هدف اصلی اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی این بود که کالای اساسی مورد نیاز مردم با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد، گفت: آمریکایی‌ها بر سر راه ایران مانع و اختلال ایجاد کردند اما به هدف خود نرسیدند آنها می‌خواستند اقتصاد ایران از هم بپاشد اما اکنون اقتصاد ایران روی پای خود ایستاده است و در حال رشد است. البته زندگی مردم سخت شده است و با مشکل زندگی می‌‌‌‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری امروز شنبه در آیین تکریم و معارفه رییسان پیشین و جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: تحریم‌ها فشارهای سنگینی بر ملت ایران وارد کرده است، اقتصاد ایران آسیب دید اما فروپاشی ایجاد نشد و روی پای خود ایستاده است، زندگی مردم سخت شده است اما دولت در تلاش است بار این فشار را از دوش مردم کاهش دهد.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: افرادی که مسئولیت دارند باید بدانند در این کشور مردم با خون و جان از انقلاب محافظت کردند. با انسجام، وحدت ملی و پای کار ایستادن در خدمت به مردم می‌توان از بحران و سختی‌ها عبور کرد.

جهانگیری شرایط کشور را خاص و ویژه دانست گفت: در دوره ای قرار گرفته ایم که دشمنان انقلاب و ایران از هیچ فرصتی برای آسیب زدن به کشور دست بر نمی‌دارند. دشمنان دیرینه ایران مانند آمریکا از هر فرصتی و هر برنامه که شده سنگی در پیش پای ملت ایران قرار بدهند که نتوانند به راه و مسیر پیشرفت که ترسیم کرده با آرامش و سرعت ادامه دهد.

معاون اول رئیس جمهوری اظهار کرد: در منطقه هم سعودی‌ها و رژیم اشغالگر قدس دست به دست هم دادند و در هر مقطعی علیه کشور توطئه می‌کنند نماد اصلی این توطئه‌ها اعمال تحریم‌هاست.

جهانگیری به توطئه اخیر آمریکایی‌ها در سازمان ملل اشاره کرد و گفت: بر اساس برجام تا چند ماه آینده محدودیت‌های تسلیحاتی ایران لغو می‌شود و می‌توانیم نیازهای تسلیحاتی خود را خرید کنیم و تولیدات داخلی را بفروشیم.

وی با بیان اینکه امریکایی‌ها می‌خواهند مانع لغو تحریم تسلیحاتی بشوند، گفت: مقدمات این کار را آغاز کرده‌اند حتی با فشار سعودی‌ها در دبیرخانه سازمان ملل گزارش تهیه می کنند که زمینه را برای توطئه بر ضد ایران مساعد کنند.

معاون اول رئیس جمهوری یادآور شد: تحریم‌ها فشارهای سنگینی و به تعبیری خودشان جنگ اقتصادی بر ضد ایران را شروع کرده تند و صریح اعلام کرده‌اند به دنبال فروپاشی نظام ایران هستند اما وقتی موفق نشدند گفتند جشن چهلمین سال پیروزی انقلاب را نخواهند دید و پس از آن به دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودند.

جهانگیری افزود: اقتصاد ایران آسیب دید اما فروپاشی در آن اتفاق نیفتاد و اکنون روی پای خود ایستاده است و در سال‌های گذشته سالانه ۵٠٠ تا ۶٠٠ هزار شغل ایجاد کردیم ولی اگر نفت را می‌فروختیم و به پول‌هایمان دسترسی داشتیم حمل و نقل بین المللی و فشار بر تجارت خارجی ایران نبود در تداوم شتاب رشد اقتصادی سال ٩۵ حدود ١۴درصد حتما بسیاری از مشکلات را پشت سر می‌‌‌گذاشتیم.

وی گفت: آمریکایی‌ها بر سر راه ایران مانع و اختلال ایجاد کردند اما به هدف خود نرسیدند آنها می‌خواستند اقتصاد ایران از هم بپاشد اما اکنون اقتصاد ایران روی پای خود ایستاده است و در حال رشد است. البته زندگی مردم سخت شده است و با مشکل زندگی می کنند و با تمام وجود درک می‌کنیم در دولت اولویت اصلی را بر تلاش برای کاهش بار فشار و سختی از دوش مردم گذاشته‌ایم.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به تصمیم‌گیری برای ارز ۴٢٠٠ تومانی گفت: هدف اصلی این طرح این بود که کالای اساسی مورد نیاز مردم با قیمت مناسب و با فراوانی در اختیار مردم قرار گیرد که تصمیم اقتصادی نیست کسانی که از منظر صرف اقتصادی ما را محکوم می‌کنند کمترین ارتباطی با زندگی مردم ندارند و نمی‌دانند که زندگی آنها چگونه می‌گذرد.

جهانگیری افزود: البته می‌دانیم که این تصمیم ممکن است رانت و فساد و سوء استفاده ایجاد کند در این میان عده ای از این شرایط سوء استفاده کردند که آنهایی که یک دلار از این ارز که برای تسهیل زندگی مردم است، سوء استفاده کردند را باید به عنوان یک خائن به مردم معرفی شود و به شدت برخورد قانونی شود و ریال‌ها و دلارها پس گرفته شود.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: نمی توانیم نسبت به زندگی مردم بی تفاوت باشیم و بگوییم قیمت ارز در بازار به هر میزانی بود نان و آب مردم با همان قیمت تهیه شود شاید اقتصاد این را تایید کند، ولی انسانیت و اداره کشور آن را تایید نمی‌کند و باید به طبقات متوسط و ضعیف جامعه رسیدگی شود که در این کشور جمع زیادی از مردم ایران هستند.

دولت نمی‌تواند نسبت به افزایش اجاره مسکن بی‌تفاوت باشد

جهانگیری با اشاره به افزایش اجاره مسکن گفت: همه می‌دانند که بخشی از جامعه اجاره نشین است و هزینه اجاره در سبد زندگی آنها نقش تعیین کننده‌ای دارد، اینکه گفته شود یک‌باره اجاره تبدیل به عدد بالایی شده و رشد وحشتناکی کرد، حتما دولت تصمیمی می‌گیرد که ممکن است با اصول اقتصادی سازگار نباشد مگر می‌شود ما بگوییم کاری نمی‌کنیم. اگر بنشینیم و فقط این سیاست و اتفاقات را نظاره کنیم چه اتفاقاتی در کشور رخ می‌دهد؟

وی یادآور شد: البته بیش از همه خود مردم می‌توانند تعیین کننده باشند، مردم باید بدانند ما با شرایط تحریم و کرونا روبه رو هستیم؛ همین پدیده کرونا به تنهایی اقتصادهای بزرگ دنیا را به هم ریخته است. خود آمریکایی‌ها و اروپایی ها به این مطلب اذعان کردهاند که در طول یک قرن گذشته، اقتصاد دنیا با چنین چالش بزرگی روبه رو نشده است.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: کارشناسان رشدهای منفی ۷ و ۸ درصد را در سال ۲۰۲۰ پیش‌بینی می‌کنند. در آمریکا ۴۰ میلیون نفر بیکار شده‌اند و برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند و اعلام کرده‌اند در قرن اخیز با چنین فاجعه اقتصادی مواجه نشده اند.

جهانگیری تاکید کرد: ما اکنون علاوه بر کرونا با ویروسی چند برابر بدتر از کرونا، یعنی تحریم هم مواجه هستیم و ویروسی بدتر از تحریم اینکه تعدادی از کشورهای پررو با هم همراه شده‌اند و هر روز سعی می‌کنند به یک بهانه‌ای در فضای بین‌المللی بر ضد ایران، دست به اقدامی بزنند.

معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: آنچه در این شرایط تعیین کننده است و می‌تواند ما را از این پیچ‌های سخت و خطرناک به خوبی عبور دهد و انسان با قاطعیت بتواند بگوید به یاری خدا می‌توانیم عبور کنیم، انسجام و وحدت درونی ملت ایران، رهبری و هدایت‌های رهبر بزرگوار انقلاب، و پای کار ایستادن مدیران کشور است.

وی تاکید کرد: اکنون زمان این نیست که بگوییم فقط یک سال دیگر پایان دوره کاری دولت است، چرا خطر کرده و کارهای سخت کنیم و کارها به صورت خودکار انجام می‌شود و این دوره هم تمام می‌شود و کار را دست افراد دیگری می‌دهیم.

جهانگیری گفت: کسانی که مسئولیت دارند باید بدانند در کشوری مسئولیت دارند و خدمتگزار ملتی هستند که آنها با فدای جان و خون خودشان از این انقلاب حفاظت و حراست کرده و کار را تا به اینجا برسانند.

معاون اول رئیس جمهوری خستگی ناپذیری و پای کار ایستادن را خط مشی اصلی کشور دانست و گفت: آنچه می‌تواند کشور را از این مسائل عبور دهد، یکی انسجام و دیگری ایستادگی پای کار مردم است، باید برای اداره کشور وقت بگذاریم، شبانه روز کار کنیم و از نظرات صاحب نظران و منتقدان استفاده کنیم از خدمت به مردم خسته نشویم و اینها باید خط مشی اصلی ما باشد.

وی تصریح کرد: درسی که ایثارگران و خانواده های شهدا، جانبازان به همه می‌دهند این است که پای کار این ملت بایستیم و از ملت یاد بگیریم که چگونه می‌توان با ایستادگی و مقاومت مشکلات را پشت سرگذاشت.

فرهنگ شهادت و ایثارگری را باید نسل به نسل منتقل کنیم

جهانگیری رمز پیروزی در جنگ را انسجام، عنایات الهی و پایمردی مردم و مسئولان دانست و گفت: چه کسی باور می‌کرد جنگی را که همه کشورهای دنیا در یک طرف و مقابل ما ایستاده بودند بتوانیم با مقاومت و موفقیت و پیروزی پشت سر بگذاریم.

وی یادآور شد: باید ببینیم آیا آن هنرها و دستاوردهایی که در دفاع مقدس برای ما در فرهنگ شهادت و ایثارگری به وجود آمد، را نسل به نسل منتقل کرده ایم یا خیر؟ وابسته به خانواده شهید هستیم از موضع وابستگی به خانواده شهید نیستیم از موضع خدمتگزاری از این خانواده‌ها بپرسیم که چقدر در انتقال فرهنگ ایثارگری و شهادت به نسل های بعدی موفق بوده ایم. این فرهنگ متعلق به نسل گذشته نبوده است و رسالت مهم «بنیاد شهید» این است که این فرهنگ را به نسل‌های بعدی منتقل کند.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.