کد مطلب: ۴۸۲۸۹۲

توصیه رئیس اسبق سازمان بورس به غیرحرفه‌‌‌‌ای‌ها

توصیه رئیس اسبق سازمان بورس به غیرحرفه‌‌‌‌ای‌ها

رئیس اسبق سازمان بورس با ابراز تاسف از یک طرفه شدن بازار سرمایه طی ماه‌های اخیر و صعود و سقوط‌های متعدد در آن به افراد غیرحرفه‌ای توصیه کرد که برای معاملات خود از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری اقدام و از هرگونه رفتار هیجانی که آثار مخربی بر بازار دارد خودداری کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، علی صالح آبادی رئیس اسبق سازمان بورس، در رابطه با ارزیابی خود از وضعیت طی شده در بازار سرمایه در ماه‌های گذشته اظهار کرد: متاسفانه رفتارهای هیجانی در بازار زیاد است؛ چه زمانی که شاخص رشد مثبت داشته و چه زمانی که با کاهش مواجه می‌شود، شاهد رفتارهای هیجانی هستیم و عده‌ای برای جا نماندن از افزایش قیمت شتاب زده وارد بازار می‌شوند و یا حتی زمانی که بازار رو به کاهش می‌رود عده‌ای دیگر به سرعت اقدام به فروش می‌کنند که این رفتار برای بازار سرمایه مناسب نیست و آثار مخربی به همراه دارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه طی ماه‌های اخیر بازار سرمایه یکطرفه بوده است، گفت: به طوری که یا به سمت بالا یا به سمت پایین حرکت کرده و رفتار متعادل در آن کمتر دیده می‌شود، این در حالی است که نیاز است بتوان از طریق سازوکارهایی از جمله نهادهای بازارگردان یا سهام خزانه سازوکاری برای نقدشوندگی بازار و به ویژه ایجاد تعادل در آن ایجاد کرد.

صالح آبادی توصیه‌هایی به سهامداران غیر حرفه‌ای داشت و افزود: نباید سرمایه گذار غیر حرفه‌ای به صورت مستقیم برای معامله سهام در بازار اقدام کند. آنها باید از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری در موردشان مدیریت حرفه‌ای اعمال می‌شود اقدام به سرمایه گذاری کنند.

نهادهای بازارگردان را تقویت کنید

وی که در حال حاضر مدیر عامل بانک توسعه صادرات است به موضوع ورود بانک‌ها به سرمایه گذاری و حمایت از بورس نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به حجیم شدن بازار سرمایه و افزایش حجم معاملات معتقدم در حال حاضر وجود نهاد بازارگردان در بازار سرمایه یک ضرورت است که البته سازمان بورس بازارگردان برای سهم‌های مختلف الزامی کرده و در گذشته در مورد برخی از سهام‌ها وجود داشت اما با توجه به تغییر سایز بازار اکنون وجود بازارگردان‌ها متناسب این بازار نیست و باید تعهدات آنها اضافه شود.

رئیس اسبق سازمان بورس با بیان این که تقویت نهاد بازارگردان در بازار سرمایه یک ضرورت است، افزود: در این حالت بانک‌ها و نهادهای حقوقی و هر مجموعه‌ای که قرار است از بازار سرمایه حمایت کند می‌تواند در قالب نهاد بازارگردان و در چارچوب آن به وظایف حمایتی خود عمل کند.

سهام خزانه فراموش نشود

صالح آبادی راهکار دیگری نیز برای حمایت از بازار سرمایه مطرح کرد که به سهام خزانه برمی‌گردد و در این رابطه گفت: زمانی که در سازمان بورس بودم در قانون رفع موانع تولید ماده‌ای لحاظ شد که طبق آن شرکت‌ها می‌توانند تا 10 درصد سهام خود را با مقررات مصوب شورای عالی بورس بخرند که این یک ضرورت در بازار سرمایه است.

وی ادامه داد: براین اساس اگر شرکت‌ها تشخیص دهند که سهام آنها به قیمت مناسبی رسیده که می‌توانند خودشان آن را بخرند این مجوز از سوی قانونگذار وجود دارد که در قالب سهام خزانه سهام خود را خریداری کرده و در زمانی که به قیمت مناسبی می‌رسد آن را عرضه کنند، بنابراین فعال کردن سازوکار سهام خزانه می‌تواند به نقدشوندگی بازار کمک کند.

اوراق فروش تبعی؛ راهکار حمایتی دیگر

وی این را هم گفت که اوراق اختیار فروش تبعی هم در جهت حمایت از سهامداران است و هر زمان که تصور کنند سهام آنها ارزنده شده می‌تواند با سازوکار مربوطه جلوی ریزش غیر منطقی سهام خود را گرفته و در راستای نقدشوندگی بازار حرکت کنند.

وظیفه دولت و سایر نهادها

وی به سازوکارهای بیرون بازار برای حمایت نیز اشاره کرد و افزود: امیدآفرینی و نوع تصمیمات کلان که بر بازار سرمایه اثرگذار است و همچنین تصمیمات خارج از بازار سرمایه چه در سطح بین الملل و چه داخلی می‌تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهند و در جای خود موجب مثبت شدن بازار و رونق گرفتن آن باشند، بنابراین در اتخاذ تصمیمات نیز باید دقت لازم لحاظ شود.

صالح آبادی همچنین در رابطه با نقش دولت در حمایت از بازار سرمایه افزود: دولت باید همواره از بازار سرمایه حمایت کند؛ به طوری که به ویژه از صنایع حاضر در بازار سرمایه را پشتیبانی کرده و در بحث هایی مانند قیمت گذاری، تعرفه، صادرات و واردات شرکت‌هایی که در بورس قرار دارد را در اولویت قرار دهد.

وی یادآور شد: سازمان بورس نیز وظیفه اصلی در حمایت از بازار برعهده داشت و باید با اقداماتی نظیر شفاف سازی و اطلاع رسانی به موقع و توقف و بازگشایی به موقع نمادها بازار را تحت حمایت قرار دهد.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • شهروند

    توصیه اکید: صندوقها در دخالت دولت هستند و در یک مقطع از رشد متوقف و سرمایه شما را نگه میدارند(سیاست انقباضی پول ) ! اگر جناب آقای محمدی بزرگ رئیس سابق بورس فرمایشی داشتند حتما به آن عمل کنید .

  • ناشناس

    بخدا دروغه کل سرمایه من توی همین صندوق دای سرمایه گذاری پودر شد بدبخت شدم خدا ازتون نگذره داشتیم با تموم بدبختیامون یه جوری زندگی میکردیم اینا اومدن مارو دعوت کردن به بورس بدبخت تر از بدبخت شدیم بسته دیگه این خوردن ها عاقبت نداره

  • علی

    فقط هر سهمی حقوقیا خریدن اونو نخرین هر سهمی هم فروختن تا میتونین بخرین این راهکار بورس ایرانه

  • ناشناس

    من که تازه وارد بودم مقداری از پولم را به یکی از صندوق های سرمایه گذاری دادم. خدایش اون هم مثل خودم همش تو ضرره وفرقی با من مبتدی ندارد .علی برکت الله

  • ممممم

    برادر من صو پنجاه میلیون سودی و که بدست آورده بود به اضافه ی صدمیلیون پول خودشو از دست داد. این یعنی اینکه این حکومت هیچی ب کسی نمیده. مطمئن باشید

  • ناشناس

    اصلا اوضاع این صندوق ها از همه بدتر ،اشتباه کامل به این صندوقهای دزد اعتماد کرد

  • لیلا

    چه اشتباهی کردم صندوق اگاس خریدم فکرمیکردم به اصطلاح حرفه این پولموحفظ میکنن همش توضررم وحتی توروزای سبزبازارهم منفی میخورم کی سربه سربشه بکشم بیرون خدامیدونه

  • علیرضا م

    فکر کنم رییس اسبق بورس ذینفع در صندوق های سرمایه گذاری هست
    بنده در 4 صندوق سرمایه گذاری کردم و دو برابر بورس در 4 ماه اخیر ضرر کردم
    حداقل بورس 2 روزه خارج میشوی
    ولی صندوق ها 5 درصد جریمه برداشت پول 2 درصد کارمزد مدیر و… برمیدارند

  • تنخواه دولت??

    باور کنید دوستان سهام بانک تجارت از برج۴ گرفتم تا همین چند روز قبل نگهش داشتم ۱۳ درصد تو ضرر بودم قبل از بازگشایی اخرین بار،بلا فاصله سهام وحمایت کردم یه چند درصدی ازش گرفتم و خداحافظ(اینا همه رو دعوت به سهامداری و واگذاری پول هامون به صندوق ها دارن جز خودشون)برید از سهامدارای بانک ملت و غیره سوال کنید ببینید تو سودن یا ضرر،شما فقط جای حقوقی وبازارگردان و عوض کردی،اومدو یکی نتونه پول تهیه کنه که دوباره از سهامش حمایت کنه تا بخواد کمتر ضرر بده تکلیفش با کیه،مطمئنم یه فراخوان پیامکی بذارن و تو اخبار ۲۰۳۰ اعلام کنند سهامدار مقصره یا سازمان بورس دستوری یا دولت نتیجش دیدنیه

  • ناشناس

    اول باید ببینم موضوع چیه بعدآ نظر بدم