کد مطلب: ۵۸۳۵۹۳

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

سد زارم‌رود، دومین سد خطرناک برای مازندران

سد زارم‌رود، دومین سد خطرناک برای مازندران

پس از احداث سد فینسک حالا مسولان سودای احداث سدی دیگر در این استان دارند. سدی که کارشناسان می‌گویند تقریبا بدون هیچ دلیلی احداث می‌شود و به جر آن، سرنوشت مازندران را بیش از پیش مانند خوزستان می‌کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، سد رجایی در حال حاضر بر رودخانه تجن، ساخته شده و آب شرب مردم منطقه را تامین می‌کند. با این حال نمایندگان مازندران به بهانه تامین آب شرب سعی در ساخت سد زارم‌رود بر رود تجن دارند.

این سد هم مانند سد فینسک روی یکی از سرشاخه‌های تجن مازنداران ساخته می‌شود. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند. شرکت آب منطقه ای استان سمنان در حال ساخت سد فینسک در بالادست این رود است. در پایین دست این سد هم شرکت آب منطقه‌ای استان مازندران برنامه احداث سد زارم رود دارد. این سد با شعار تامین آب شرب مردم ساری در حال ساخته شدن است.

مازندران بستر سدسازی‌های غلط

گنجایش فینسک ۱۳ میلیون مترمکعب است و و زارم رود نزدیک به ۹۰ میلیون متر مکعب. به همین دلیل حنیف رضا گلزار در گفتگو با تجارت‌نیوز، هشدار می‌دهد: با احداث این دو سد، بخش عمده‌ای از آب رودخانه تجن کاهش پیدا می‌کند و قطع می‌شود.

این کارشناس محیط زیست توضیح می‌دهد: سد چرگر هم در حال طراحی است تا روی سرشاخه همین رود مازندران احداث شود. به جز این هم، سال‌ها پیش هم یک سد دیگر بر سرشاخه رود تجن ساخته شده بود.

گلزار ادامه می‌دهد: رای نمایندگان ساری در مجلس شورای اسلامی عجیب است. چگونه می‌توان با احداث سد فینسک مخالف بود اما به احداث سد زارم‌رود، رای داد؟ هر دوی این سدها به دلایل نسبتا مشابه، برای مازندران مضر هستند. برخی از نمایندگان حتی اعتراضاتی نسبت به تاخیر در ساخت سد زارم‌رود داشته‌اند.

مردم مازندران مشکل آب شرب دارند؟

گلزار بیان می‌کند: این سد هم مانند بقیه سدهای کشور به منظور تامین آب شرب مردم در حال ساخت است. نماینده‌ها، شرکت آب منطقه‌ای مازندران و مسولان ساری می‌گویند قرار است آب مردم ساری و میان دورود، این گونه تامین شود.

این کارشناس اضافه می‌کند: آب مصرفی مردم در ساری و میان دورود اصلا میزان زیادی نیست. به راحتی می‌توان آب شرب مردم این نواحی را از آب سد شهید رجایی تامین کرد.

سد شهید رجایی ۱۸۰ میلیون متر مکعب گنجایش دارد و گلزار یادآوری می‌کند: در حال حاضر برای تامین آب شرب این منطقه از این سد تخصیص گرفته شده و حتی تصفیه خانه هم تاسیس شده است.

با توجه به همه این داده‌ها به نظر می‌رسد در مساله احداث سد زارم‌رود، مساله آب شرب مطرح نیست زیرا مردم در ساری و میان دورود می توانند از سد بزرگ شهید رجایی استفاده کنند.

برای مطالعه بیشتر در همین باره، گزارش « سد فینسک مازندران را تبدیل به خوزستان بعدی می‌کند؟ » را هم بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • لطیف

    رود زارم رود هرچند سال یکبار طعیان میکند و به تمام مزارع پایین دست خسارت میزند وهمینطور بیشتر سالها درفصل برنج کاری خشک و بی آب میشود و از انجایی که بعد از سد شهید شلیمانی به رودخانه تجن متصل میشود در فصل زمستان حجم زیادی از آب به هدر میرود با احداث این سد درفصل زمستان این اب ذخیره شده ودر تابستان شالیکاران باخیال جمع برنج کاری میکنند درحال حاضر به خاطر کم اب بودن این رود در تابستان بیشتر شالیزارها تغییر کاربری داده و به باغ تبدیل شده اند

    • ناشناس

      دقیقا همینطور هست ، گزارش بالا با هدف خاصی بوده اونم توجیه سد فینیسک هست .

    • عباس

      ای ولله لطیف جان صحیح می فرمایید

  • ناشناس

    تشخیص احداث سد وکارایی و ساخت سد بسیار حساس و دقیق وباید توسط افراد خاص و شرکتهای خاص بین المللی که با تکنولوژی روز دنیا و با استفاده از مهندسین خاص سد سازی که کارنامه ساخت دهها و بلکه صدها سد را در مناطق مختلف آب و هوایی دارند و به تایید کارشناسان بین المللی رسیده انجام گیرد درغیراینصورت فاجعه غیر قابل جبرانی بوجود میآید هم از نظر جانی هم مالی هم زیست محیطی سد را نمی توان بدست هر شرکت نالایق و افراد نالایق سپرد هم تصمیم به ساخت آن وهم اجرای ساخت آن

  • عباس

    سلام سد زارم رود در رودخانه زارم رود هست و ربطی به سد سلینان تنگه نداره و اگه ساخته بشه کمبود اب در سلیمان تنگه رو جبران میکنه نویسنده اصلا نمیدونه این سد کجا قرار داره بنده ساروی ام و دقیقا مکانشو میدونم کجاست و در اینده به نفع ساری خواهد بود
    تشکر میکنیم از دست اندر کاران و خواش داریم زود تر کار را تمام کنن این سد به نفع مردم است

    • ناشناس

      بنفع مردم ساری و به ضرر سایر شهرها و بخشهای استانه چرا فکر می‌کنید رودخانه های طبیعی به نام شهر خاصی سند خورده؟باید جلوی این سدسازیهای بی رویه گرفته بشه قبل از اینکه محیط زیست استان نابود بشه و یا مثل خوزستان کار به جاهای باریک بکشه

  • ساروی

    فقط باید جلوی فینسک رو گرفت اون بسیار مضر

  • ناشناس

    چرا جلوی این سدسازیهای مخرب رو نمی گیرند اینجا چند نفر منفعت طلب ساروی دارند توجیه می کنند بدون اینکه بفکر سایر مناطق مازندران باشند انگار که رودخانه به نام شهر خاصی سند خورده که ادعای مالکیت دارند تا مازندران هم به سرنوشت خوزستان دچار نشده باید جلوش گرفته بشه

  • ناشناس

    عالیست. انشالله روزی برسد بر روی تمام رودهای ایران سد احداث شده باشد تا هم از خسارات سیلابها جلوگیری شود و هم استفاده بهینه از آب سیلابها بشود و از هدر رفت آنها جلوگیری شود… البته باید مدیریت منابع آب هم به نحوی باشد که مصرف آب رشد بی رویه و مخرب نداشته باشد…