به گزارش تجارتنیوز، سهامداران بازار سرمایه همچون سایر سرمایهگذاران پیش از سرمایهگذاری باید مجموعهای از آموزشها را فرا بگیرند. این روزها فعالیت در بورس بیش از هر زمان دیگری به دغدغه گروهی از افراد تبدیل شده است، به همین دلیل قصد داریم شما را با یکی از مفاهیم بازار سرمایه آشنا کنیم.
کشف قیمت فرآیندی است که طی آن عرضهکنندگان یک کالا یا دارایی قیمت شفافی برای محصولشان تعیین میکنند. این کار با توجه به میزان عرضه و تقاضا صورت میگیرد.
در تمام بازارهای بورس برای اینکه به شفافیت قیمت برسند از چنین شیوهای بهره میبرند. این توضیح مختصر تنها به بیان کلی این مسئله میپردازد.
کشف قیمت باید به هنگام باشد، این جمله اشاره به انتقال اطلاعات به قیمت دارد، ممکن است تعیین قیمت در تمامی سهام های حاضر در بازار به سرعت صورت گیرد، این امر در شرایطی اتفاق میافتد که سرعت انتقال اطلاعات در شرکتهای مختلف متفاوت است.
یکی از موانع تعیین قیمت به هنگام، اطلاعات ناقص است. در صورت وجود چنین اطلاعاتی فرآیند کشف و تعدیل قیمت با تاخیر صورت میگیرد. مسئلهای که در این میان حائز اهمیت است، اینکه قیمتها در تعامل میان دو نیروی عرضه و تقاضا کشف میشوند.
کشف قیمت فرآیندی است که طی آن خریداران و فروشندگان در خصوص میزان معینی از کالا به یک قیمت معاملاتی میرسند همچنین باید گفت چنین توافقی در یک مکان و زمان خاص صورت میگیرد.
عوامل موثر بر کشف قیمت
کشف قیمت از سطح بازار آغاز میشود. به دلیل عدم قطعیت در آینده، خریداران و فروشندگان با توجه به انتظارات خویش قیمت را کشف میکنند. از همینرو قیمت در محدوده سطح قیمت بازار در نوسان خواهد بود. عواملی، چون کیفیت و کمیت کالای مورد معامله، زمان و مکان معامله و تعداد خریدار و فروشنده، در شکلدهی این نوسان دخیل هستند.
این فرآیند از عوامل دیگری نیز متاثر است؛ مواردی از جمله میزان و نوع اطلاعاتی که در دسترس عموم قرار میگیرد. این عوامل در فرآیند عرضه تاثیرگذار هستند. به همین دلیل است که باید فرآیند کشف قیمت را موضوعی بنیادی و فراتر از عرضه و تقاضا تلقی کرد.
کشف قیمت در مقام یکی از دو کارکرد اصلی بازار بورس از اهمیت فراوانی برخوردار است. با این همه بسیاری از اقتصاددانان و فعالان بازار بورس ممکن مفهوم آن را با موارد دیگر اشتباه بگیرند. بسیار پیش میآید که تعیین قیمت توسط نیروهای عرضه و تقاضا با فرآیند کشف قیمت اشتباه گرفته میشود.
این فرآیند همان پروسه کلی در تعیین قیمتهای تحویل آنی کالا یا اوراق بهادار است هچنین باید گفت در شرایط حاکم بر بازار در شکلگیری این قیمتها موثر واقع میشود یعنی عرضه بر تقاضا تاثیر میگذارد این دو عنصر در سطح عمومی قیمتها نیز منعکس میشود.
پس نوسان قیمتی در محدودهای بالاتر و پایینتر از سطح عمومی قیمت نمود پیدا میکند.
در ابتدا بیان کردیم که تعامل میان نیروهای عرضه و تقاضا قیمت را تعیین میکند. چنین تعاملی خود تعیینکننده یا حتی علت قیمت بازار خواهد بود. این در حالی است که کشف قیمت فرآیندی است که طی آن خریدار و فروشنده، قیمت اوراق بهادار یا کالایی را با کیفیت مشخص و در زمان و مکان تعیین شده کشف میکنند.
کشف قیمت در عرضه اولیه چگونه صورت میگیرد؟
عرضه اولیه سهام میتواند از طریق ثبت دفتری و یا عرضه عمومی به روش حراج صورت گیرد. فارغ از این موضوع، تعیین قیمت مرحله اصلی عرضه عمومی تاثیر فراوانی بر میزان موفقیت عرضه اولیه دارد. موفقیت قیمتگذاری را میتوان از طریق اندازهگیری بازده در همان روز نخست اندازهگیری کرد.
هدف از کشف قیمت، تعیین قیمت در هنگام عرضه است؛ به شکلی که ارزش اوراق بهادار به حداکثر برسد. هدف پذیرهنویس نیز تعیین قیمت به شیوهای که تناسبی میان بازده سرمایهگذاران اولیه و مخاطره عدم وجود معامله قبلی در این اوراق وجود داشته باشد.
در شیوه مرسوم و سنتی، پذیرهنویس به جمعآوری تقاضای بازار از طریق جمعآوری درخواستها از نهادهای مالی مختلف میپردازد. به این ترتیب میتوان به درک صحیحی از بازار تقاضا رسید. این درخواستها هم مبالغ ریالی و هم تعداد سهام را در بر دارند. پس از جمعآوری چنین اطلاعاتی، پذیرهنویس میتواند بر اساس قیمتهای مختلف تقاضا، به رسم نمودار تقاضا بپردازد. قیمت عرضه بر مبنای روشهای ارزشگذاری تعیین میشود. این قیمت به تفسیر متعهدانه پذیرهنویس از درخواستهای عمومی نیز مرتبط است.
این فرآیند در روش حراج نیز بسیار مشابه ثبت دفتری است. تنها تفاوت آن در این است که نمودار تقاضا شامل درخواستهای تمامی سرمایهگذاران خواهد بود. در حالی که در ثبت دفتری این منحنی با توجه به درخواست سرمایهگذاران نهادی ترسیم میشود.
آخرین اخبار بورس را در صفحه بورس تجارتنیوز بخوانید.
منبع: باشگاه خبرنگاران
معنی کشف قیمت یعنی حذف کامل دامنه نوسان ختم کلام
امروز تمام سرمایه ام رو پتروشیمی مارون خریدم به امید روزهای خوب🌹
کشکه قیمت؟!
۵ میلیون نفر از مردم ایران با تبلیغات وسیع دولت و وعده محقق شدن حداقل ۳۰ درصد سود ، پالایشی یکم خریدن ، حالا میتونی کلی به فهمت بخندی .
منطقی باشیم
بورس دیگه رشد نمیکنه
۱_ هر درصدی که رشد کنه یع عده میخوان فرار کنن و این باعث ریزش سنگینتره
۲_ شجاعت قبل را ندارن چون الان باتجربه شدن
۳_اعتماد اعتماد اعتماد از بین رفته و ۵۰ ملیون نفر که ریزش را دیدن دیگه ریسک قبول نمیکنن
11195 و 6000 شماره پیامکی رئیس جمهور است لطفا همگی پیام بدید پالایشی یکم را باطل و پول مردم را بدهند.
خیلی باحال بود
خندیدیم
رئیس جمهور منتظر دستور شما بود
حتماً رئیس جمهور مجبوره کرد بخری میخواستی نخری
خیلی دلقکی. لازم نیست مجبور کنه اصلاً شاید نتونه. هر چیزی حد و اندازه خودشو داره. اما اگر توصیه مشفقانه و دلسوزانه کرد و گفت این به صلاح شماست، با توجه به مسئولیتی که داره باید متضمن نفع ملموس مردم باشه و ضامن حرفش هست و شاهد و گواه هم همین مردم هستن که میتونن به رئیس جمهور دستور هم بدن و به نوچه هاش!
معنی کشف قیمت یعنی اینکه حقوقی هر وقت دلش خواست قیمت رو ببره تو صف خرید و هر وقت خواست ببره تو صف فروش دقیقا با این سیستمها و الگوریتم قیمت رو میاره تو کف قیمت و یک صدم ثانیه قبل از8.55 دقیقه اردر رو کنسل میکنه و میره ته صف با این کار بدون فروختن یک سهم حجم مبنا را خرید میکنه تا فردا که دوباره همین رو تکرار کنه مثل حقوقی شپنا یا وسپهر یا وغدیر یا وصنعت در کل 98درصد حقوقی ها همین کار رو میکنند طوریکه شپنا80 درصد ریزش کرده و حقوقی حدود 6میلیارد سهم فروخته تا شاخص 2100 و الان که قیمت 900تومان هست حاضر بخرید نیست و کلا500میلیون خرید کرده و هیچ کسی هم نیست سوال کنه این پول رو کجا برده و چیکار کرده که با این قیمت هنوز هم ناز میکنه و خرید نمیکنه
کشف قیمت همونی هست ک سهام عرضه اولیه رو با قیمت چندین برابر ارزششون ب ملت بفروشید تا بعدا در بازار توسط معامله گران بورس ، خودبخود تعدیل قیمت بشه و اونوقت بفمید قیمت واقعی کشف شده چقدر است.
شماره پیامکی روحانی۱۱۱۹۵
شماره پیامکی ریاست جمهوری ۶۰۰۰
فقط پیام بدین با این حمایت کردنش
یعنی پالایشی را حباب میکنند و سه برابر قیمت می اندازند به مردم و الفرار.