موضوعات داغ: # مذاکرات ایران و آمریکا # مذاکرات # پیش بینی بازارها # مهدی طارمی # استان تهران # قیمت سکه # اپل # ماینر

آموزش عالی و توسعه نیروی کار متخصص در عرصه فناوری اطلاعات

با توجه به نقش اصلی نظام آموزش عالی کشور و پرورش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز برای بازار کار کشور به منظور تصدی مشاغل، در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز ضروری است ضمن نیاز سنجی منابع انسانی متخصص کشور، چنین نقشی توصیف و تبیین گردد. غلامعلی منتظر – استادیار دانشگاه تربیت مدرس – و […]

با توجه به نقش اصلی نظام آموزش عالی کشور و پرورش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز برای بازار کار کشور به منظور تصدی مشاغل، در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز ضروری است ضمن نیاز سنجی منابع انسانی متخصص کشور، چنین نقشی توصیف و تبیین گردد.

غلامعلی منتظر – استادیار دانشگاه تربیت مدرس – و محمد فتحیان – پژوهشگر فناوری اطلاعات – در مقاله‌ای به بررسی آموزش عالی و توسعه نیروی کار متخصص در عرصه فناوری اطلاعات پرداخته‌اند.

 در خلاصه این مقاله آمده است:

 اهمیت اشتغال به عنوانی یکی از ضرورتهای فردی و اجتماعی بر هیچ کس پوشیده نیست. افزایش نرخ اشتغال در جامعه بدون توجه به امر آموزش و تربیت نیروهای کارامد که از عهده مشاغل مجود برایند، میسر نمی‌شود.

 فناوری اطلاعات که به عنوان خاستگاه اصلی جامعه اطلاعاتی ناشی از ظهور کامپیوتر، توسعه شبکه‌های مخابراتی و نیاز روزافزون به استفاده از اطلاعات بوده است. در زمینه های مختلف اقتصادی تاثیری شگرف خواهد گذاشت و از لحاظ بازار کار و اشتغال، توسعه این فناوری موجد مشاغل جدید با کیفینی نو و برتر است.

 به عنوان مثال، در استرالیا نرخ رشد شاغلان در این بخش در فاصله سالهای 1996 تا 2000 بیش از 30 درصد بوده است. در ایرلند این نرخ در طی سالهای 1992 تا 1999 برابر 18 درصد و متوسط سهم اشتغال فناور اطلاعات در 15 کشور عضو اتحادیه اروپا برابر با 9/3 درصد بوده است.

 بدون شک نقش اصلی نظام آموزش عالی کشور، پرورش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز برای بازار کار کشور و به منظور تصدی مشاغل کلیدی است.

 در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز ضروری است ضمن نیاز سنجی منابع انسانی متخصص کشور، چنین نقشی توصیف و تبیین گردد.

 در این مقاله، با تبیین مفاهیم «نیروی کار متخصص»، «فناوری اطلاعات» و «برنامه ریزی منابع انسانی»، به تاثیر انقلاب در شکل گیری مشاغل مختلف و مرتبط با فناروی اطلاعات پرداخته و با بررسی روشهای مختلف پیش بینی نیروی انسانی مورد نیاز، نتایج حاصل از این پیش بینی در چند کشور شمال مورد بررسی قرار گرفته و سرانجام به موضوع فناوری اطلاعات در ایران و اثر آن بر پدید آمدن «نیروی کار فناوری اطلاعات» و «نیروی کار متاثر از فناوری اطلاعات» و نیز نقش آموزش

 

 

ایسنا

 

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی