فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۵۰۶۴

طرح نشان دار کردن مالیات چه دستاوردی دارد؟

طرح نشان دار کردن مالیات چه دستاوردی دارد؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: اهمیت ایجاد شفافیت در نظام بودجه و مالیاتی کشور به عنوان عاملی اساسی برای افزایش مشارکت مردم در پرداخت مالیات محسوب می شود.

به گزارش تجارت نیوز،

نبی اله محمدی  عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات و عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درباره طرح نشاندار کردن مالیات‌ها گفت: این طرح به‌ عنوان اقدامی برای افزایش انگیزه مودیان مالیاتی مفید است. از سوی دیگر این طرح می تواند موجب شفافیت در بودجه و گزارش عملکرد مالی دولت شود و نگرانی‌های عمومی درباره محل هزینه‌کرد مالیات‌ها را کاهش دهد.

عضو کمیسیون‌ تلفیق بودجه ۱۴۰۴ مجلس، با اشاره به اهمیت شفافیت در بودجه‌بندی، درباره طرح نشاندار کردن محل مصرف مالیات‌ها گفت: این طرح، که به مودیان مالیاتی اجازه می‌دهد محل هزینه‌کرد مالیات ها را تعیین کنند، می‌تواند به‌عنوان یک مشوق انگیزشی عمل کند. اگر افراد ببینند که مالیات پرداختی آن‌ها برای پروژه‌های خاصی در منطقه‌ای که فعالیت اقتصادی دارند مصرف شده، ممکن است انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات پیدا کنند.

وی افزود: یکی از چالش‌های اصلی در ذهن مردم این است که نمی‌دانند مالیاتی که پرداخت می‌کنند کجا و چگونه هزینه می‌شود. این نگرش منفی ناشی از ضعف شفافیت در بودجه و گزارش عملکرد دولت است. قانون اساسی تأکید دارد که تمامی منابع مالی باید به حساب خزانه واریز شود و سپس بر اساس اعتبارات مصوب مجلس تخصیص پیدا کند. این یعنی تعیین محل مصرف منابع مالی عمومی باید از طریق فرآیند قانونی و در چارچوب بودجه انجام شود.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: ایجاد شفافیت در بودجه می‌تواند بسیاری از این نگرانی‌ها را رفع کند. اگر دولت بتواند گزارشی شفاف از محل هزینه‌کرد منابع مالی به مردم ارائه دهد و توضیح دهد که مالیات‌های وصول‌شده در چه پروژه‌ها و مناطقی هزینه شده‌اند، دیگر نیازی به ابزارهای انگیزشی از این دست نخواهد بود. در واقع، ریشه بسیاری از این طرح‌ها در نبود شفافیت کافی است.

این نماینده مجلس دوازدهم همچنین تصریح کرد: در نهایت، مالیات‌ها باید مطابق قانون به خزانه وارد شوند و بر اساس اعتبارات مصوب، تخصیص پیدا کنند. هرگونه تغییر در این فرآیند باید با تصویب مجلس صورت گیرد. از سوی دیگر، این طرح می‌تواند در کوتاه‌مدت انگیزه مختصری برای مودیان ایجاد کند و پرداخت مالیات را تسهیل کند، اما نباید تصور کنیم که این راه‌حل، تمام مشکلات مرتبط با اعتمادسازی در نظام مالیاتی را برطرف خواهد کرد.

این عضو کمیسیون تلفیق تأکید کرد: شفافیت بودجه و گزارش‌دهی مستمر از سوی دولت، پایه اعتماد عمومی به نظام مالیاتی است. اگر مردم بدانند که منابع حاصل از مالیات‌ها دقیقاً کجا مصرف می‌شود، نیاز به طرح‌هایی نظیر نشاندار کردن محل مصرف مالیات‌ها به حداقل خواهد رسید.

به گفته این نماینده مجلس؛ اهمیت ایجاد شفافیت در نظام بودجه و مالیاتی کشور به عنوان عاملی اساسی برای افزایش مشارکت مردم در پرداخت مالیات محسوب می شود.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.