خبر مهم:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۱۶۶۷

برگزیدگان نخستین دورهٔ جشنوارهٔ تئاتر «خوشه پروین» معرفی شدند/ تجلیل از منیژه محامدی

برگزیدگان نخستین دورهٔ جشنوارهٔ تئاتر «خوشه پروین» معرفی شدند/ تجلیل از منیژه محامدی

آیین اختتامیه نخستین دورهٔ جشنوارهٔ تئاتر «خوشه پروین» با اجرای نسیم رفیعی و کارگردانی انسیه رحمانی و با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف این رویداد و تجلیل از منیژه محامدی، پیشکسوت تئاتر در تالار استاد جلیل شهناز «خانهٔ هنرمندان» برگزار شد.

به گزارش تجارت نیوز،

نخستین دورهٔ جشنوارهٔ تئاتر «خوشه پروین» که از ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ در مجموعه فرهنگی-هنری «دا» و برج «آزادی» آغاز شده بود، عصر روز یکشنبه ۲۳ دی ماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

  *اظهارات دبیر جشنواره

مازیار رضاخانی، دبیر این جشنواره که پیش‌تر موسس و برگزارکننده جشنواره فیلم «پروین اعتصامی» بوده، گزارشی از روند برگزاری نخستین جشنواره تئاتر «خوشه پروین» ارائه داد و از حامیان آن قدردانی کرد. رضاخانی از دکتر سلمان رستمی(عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره)، دکتر آتوسامومنی (رئیس مرکز میراث ناملموس)، پوران درخشنده (سفیر یونسکو و عضو عالی شورای جشنواره) و دکتر زهرا بهروز‌ آذر (معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری) به عنوان حامیان جشنواره تشکر کرد.

او همچنین با تشکر از زحمات مدیریت و گروه برج آزادی به این نکته اشاره کرد که بعد از مشکلات به وجود آمده در مسیر برگزاری پرفورمنس‌ها، با همکاری دکتر مریم جلالی(معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی) برج آزادی در اختیار جشنواره گذاشته شد.

رضاخانی با تقدیر از هیات داوران، از فریدون محرابی، عضو شورای سیاست‌گذاری که به تشکیل هیات‌داوران کمک کرده، تشکر کرد.

او همچنین از کسرا شاهینی، رئیس و برگزارکنندهٔ جشنواره و مدیر خانهٔ نمایش دا، فرنوش آباء، مدیر رسانه‌ای و عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره، بهناز شهسوار، مدیر اجرایی، پونه قشقایی مدیر اجرایی در برج آزادی و سایر اعضای ستاد برگزاری قدردانی کرد.

دبیر جشنواره تئاتر خوشه پروین، در پایان اظهار امیدواری کرد، در سال‌های آینده، تمامی منظومه فرهنگی کشور برای بالندگی زنان در اختیار چنین جشنواره‌‌هایی باشند.

 *اظهارات رییس مرکز میراث ناملموس به عنوان حامی اصلی جشنواره

در ادامه، دکتر آتوسا مومنی، رئیس مرکز میراث ناملموس یونسکو و حامی جشنواره با خوانش یادداشتی، چگونگی همراهی این سازمان را با این جشنواره تشریح و از همراهان جشنواره «خوشه پروین» تقدیر کرد.

 او همچنین خبر داد که پوران درخشنده، فیلمساز و سفیر این سازمان قرار است فعالیت گسترده‌تری در زمینه میراث ناملموس داشته باشد.

دکتر مومنی در پایان گفت: «پنج مصداق در حوزه میراث ناملموس وجود دارد که در تمامی فعالیت‌ها و‌ رویکردهای زندگی ما مستتر است و در اجرای نمایش‌ها و پرفورمنس‌های این جشنواره به آن‌ها پرداخته شده، که شامل حس مادرنه، شعر، ادبیات، لالایی، نغمه‌های زنانه، لباس، غذا و … است.»

 مومنی، برگزاری چنین جشنواره‌هایی را بخشی از اهداف میراث ناملموس دانست.

 *اجرای قطعات موسیقی و تجلیل از دو پیشکسوت

 بعد از این دو سخنرانی، کیوان ساکت، نوازنده شناخته شده تار و سه تار، به اجرای قطعات موسیقی پرداخت.

سپس، از منیژه محامدی برای یک عمر فعالیت در عرصه تئاتر و اختر تاجیک، پیشکسوت عرصه عکاسی در تئاتر تجلیل و سپاس‌نامه‌های ویژه جشنواره به این دو پیشکسوت عرصه تاتر اهدا شد.

همچنین از آویشن بیکایی بازیگر جوانی که برای حضور در صحنه از سکته مغزی عبور کرده و فرناز آرام، کارآفرین حامی جشنواره و حافظ محیط زیست، تقدیر و سپاس‌نامه ویژه جشنواره به آن‌ها نیز اهدا شد.

*بیانیهٔ هیات داوران

 در این بخش، سامان خلیلیان، به عنوان نماینده هیات داوران، بیانیه هیات داوران را قرائت کرد. این بیانیه شامل نقاط قوت و ضعف جشنواره و اجراهای پرفورمنس و صحنه‌ای بود. خلیلیان در پایان گفت: «امیدواریم با برجسته کردن نقاط قوت و رفع نقصان‌ها گروه‌ها بتوانند در سال‌های آینده، دیالوگ، حرکات بدن و حرکات موزون متناسب‌تری داشته باشند.»

 در ادامه‌، شیدا مهنام، اردشیر صالح‌پور، کامران کشیری، سلمان رستمی، به عنوان کارشناسان نشست تخصصی میراث ناملموس یونسکو توسط یونسکو تقدیر شدند.

همچنین هیات داوران جشنواره شامل مریم سعادت، فریدون محرابی، شهره سلطانی، مریم کاظمی و سامان خلیلیان نیز به صورت ویژه از سوی یونسکو تقدیر شدند.

*معرفی برگزیدگان

در پایان به برگزیدگان، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی اهدا شد:

بهترین طراحی پوستر:

بهاره جعفری، پرفورمنس «دیار عاشقی»

بهترین بازیگران زن:

ستاره فخاری و پناه بقایی برای پرفورمنس «هشت‌خوان» و نمایش «کمی به من نگاه کن»

بهترین نمایشنامه‌نویس زن:

الهه موچانی، نمایش «شنبه ساعت ۱۰:۱۰»

بهترین کارگردان زن:

ستاره فخاری، پرفورمنس «هشت‌خوان»

بهترین پرفورمر زن:

پرستو محافظت‌کار، پرفورمنس «دایره»

سجاد صداقت, [1/13/2025 3:49 PM]

بهترین طراح و ایده‌پرداز پرفورمنس:

مرجان آقانوری، برای پرفورمنس «مده‌آ اجرا نمی‌شود»

بهترین پرفورمنس:

مرجان آقانوری، پرفورمنس «مده‌آ اجرا نمی‌شود»

بهترین خبرنگار زن:

ندا آل‌طیب، خبرگزاری «ایسنا»

جایزه ویژه هیات‌داوران:

فرناز آرام(تهیه‌کننده) و حدیث شاه‌حسینی(کارگردان) برای پرفورمنس «همیشه دوستت خواهم داشت»

جایزه ویژه دبیر جشنواره:

رها حاجی زینل برای کارگردانی نمایش «زیر خاکستر»

جایزه ویژه رئیس جشنواره(اجرای عموم در سالن دا):

پرفورمنس‌‌های «همیشه دوستت خواهم داشت» و «مده‌آ اجرا نمی‌شود»

جایزه ویژه مرکز میراث ناملموس یونسکو:

سارا قائم‌مقامی برای پرفورمنس «دیار عاشقی»

قابل ذکر است که، برگزار کننده جشنوارهٔ تئاتر خوشهٔ پروین، مؤسسه فرهنگی هنری «دا» با مشارکت مرکز میراث ناملموس (یونسکو) و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و همکاری مجموعه فرهنگی-هنری برج آزادی است.

ایده این رویداد که با دغدغهٔ فرصت دادن به کارگردانان زن جوان تاتر ارائه شده، بر اساس طرحی از مازیار رضاخانی، موسس جشنواره فیلم پروین اعتصامی است.

۹

۸

۷

۶

۵

۴

۳

۲

۱

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.