کد مطلب: ۲۴۴۷۴۵

جای خالی روز آواز در تقویم ملی ایران

جای خالی روز آواز در تقویم ملی ایران

شیرازی گفت: برای هرچه بهتر برگزار شدن این روز مهم نیز می‌توان برنامه‌های مفصلی را تدارک دید. مثلا برگزاری مرحله نهایی جشنواره آواز ایرانی که مدت‌هاست بنده پیشنهادش را داده‌ام و روز پایانی و فینال این جشنواره می‌تواند مقارن با روز ملی آواز باشد.

علی شیرازی آوازخوان، آوازپژوه و مدیر برگزاری نشست آیین آواز به مسئولان دولتی موسیقی شامل برخی مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص وزیر و نیز مدیران صنفی از جمله خانه موسیقی پیشنهاد کرد روز بخصوصی را در تقویم سالانه کشورمان به نام «روز ملی آواز» بگنجانند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی گفت: آواز یکی از مهمترین هنرهای ملی ما و دربردارنده گنجینه توامان ادبی و موسیقایی ماست. همه ما می‌دانیم که با افول این هنر در سال‌ها و دهه‌های اخیر تا چه حد از توجه مردم به شعر غنی پارسی کاسته شده و احیای آواز به نوعی می‌تواند شعر دیرینه و پرافتخار ما را نیز احیا کند.

من خودم خیلی از دوستان را می‌شناسم که می‌گویند اولین شعر مولوی را با آواز فلان خواننده بزرگ شناخته‌اند و بعدا از همین طریق به دنیای پررمز و راز این شاعر بزرگ راه پیدا کرده‌اند.

یا مثلا بد نیست در نظر داشته باشیم که به هر حال بخشی از اقبالی که در قرن اخیر به سعدی و حافظ مبذول شده از طریق اجراهای مکرر آوازخوانان بزرگی همچون بنان، ادیب، طاهرزاده و بقیه هنرمندان این عرصه بوده است. بنابراین شکی نیست که احیای آواز به احیای خیلی از رشته‌های هنری دیگر ما هم منجر خواهد شد و در کل به نفع فرهنگ دیرینه پارسی تمام می‌شود.

شیرازی افزود: الان چند سال است که شاهدیم روز ملی سینما در تقویم گنجانده شده که از هر نظر تصمیمی درست و منطقی است.

به هر حال سینما هنری است وارداتی که در دهه‌های اخیر خوشبختانه وجه ملی آن نیز توسط برخی سینماگران بزرگ و شاخص ایرانی در کشورمان لحاظ شده و از همین طریق، فرهنگ ناب و دامنه‌دار ما در جهان خوش درخشیده است.

می‌خواهم بگویم هنر آواز با وجود قدمت چندین و چند برابر و اثرگذاری آن که تا همین چند دهه پیش ادامه داشت، در صورت توجه مسئولان و مدیران فرهنگی و حتی مسئولان صنف موسیقی، می‌تواند دوباره مطرح شود.

بنابراین نخستین گام در راه احیای این هنر سترگ، در نظر گرفتن روزی مانند زادروز استاد بنان یا ادیب و طاهرزاده و اصلا شاید مبدا ضبط صفحه‌های موسیقی ایرانی که بخش مهمی از گنجینه آوازی ما را برای آیندگان به یادگار گذاشت به عنوان روز ملی آواز است.

شیرازی گفت: برای هرچه بهتر برگزار شدن این روز مهم نیز می‌توان برنامه‌های مفصلی را تدارک دید. مثلا برگزاری مرحله نهایی جشنواره آواز ایرانی که مدت‌هاست بنده پیشنهادش را داده‌ام و روز پایانی و فینال این جشنواره می‌تواند مقارن با روز ملی آواز باشد.

تجلیل از بزرگان هنر آواز و همچنین برگزاری جشن‌های ویژه در شهرهای دور و نزدیک و ده‌ها فکر و ایده دیگر هم می‌تواند به این برنامه‌ها افزوده شود.

مهم این است که اراده‌ای جدی و موثر برای احیای آواز ایرانی دست به کار شود وگرنه افراد زیادی هستند که با دلسوزی و اشتیاق منتظر همراهی و ایفای نقش در چنین رخداد فرهنگی هنری بزرگی هستند.

شیرازی در پایان افزود: مهم این است که تا دیر نشده برای هنر آوازمان که به نفس تنگی دچار است تصمیمی درست و منطقی بگیریم.

خوشبختانه تجربه برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی آوازی در این چند ساله به من و همکارانم این نکته را ثابت کرده که استعدادهای فراوانی در هنر آواز در گوشه و کنار به هنرنمایی و هنرجویی مشغول هستند اما یک رشته همچون نخ تسبیح باید این عزیزان را به هم پیوند دهد و توجه مردم را نیز دوباره به آثار آوازی جذب کند. راه طولانی و دشوار است اما غیرممکن نیست.

منبع: تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.