موضوعات داغ: # ترامپ # بازار سهام # قیمت سکه # قیمت طلا # قیمت دلار # اربعین # سایپا # قیمت مصالح

ساب‌دامین چیست؛ چه زمانی باید از آن استفاده کرد؟ 

ساب‌دامین چیست؛ چه زمانی باید از آن استفاده کرد؟ 
برای آنکه بهتر بتوانید متوجه شوید که ساب دامنه (subdomain) چیست می‌توان گفت ساب دامنه به عنوان یک راه آسان برای ایجاد یک آدرس وب به یاد ماندنی تر برای محتوای خاص یا منحصر به فرد در یک وب سایت استفاده می‌شود. در این مقاله خواهیم گفت ساب دامین چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کرد.

در این مقاله خواهیم گفت ساب دامین چیست. ساب دامنه، دامنه ای است که بخشی از یک دامنه بزرگتر تحت سلسله مراتب سیستم نام دامنه (DNS) است. برای آنکه بهتر بتوانید متوجه شوید که ساب دامنه (subdomain) چیست می‌توان گفت ساب دامنه به عنوان یک راه آسان برای ایجاد یک آدرس وب به یاد ماندنی تر برای محتوای خاص یا منحصر به فرد در یک وب سایت استفاده می‌شود. در این مقاله خواهیم گفت ساب دامین چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کرد.

ساب دامنه چیست؟

ساب دامنه، دامنه ای است که به یک ریشه (یا دامنه اصلی) متصل است و می‌تواند درخواست‌های مرورگر را به فایل‌های خاصی روی یک سرور هدایت کند.

به عنوان یک قیاس، اگر خرید دامنه مانند یک آدرس فیزیکی باشد، یک زیر دامنه مانند یک شماره سوئیت یا آپارتمان است. در واقع یعنی آنها مانند یک شماره سوئیت، فقط به عنوان بخشی از آدرس بزرگتر معنی دارند، اما به بازدیدکنندگان اجازه می‌دهند به مکان خاص‌تر (و معمولاً متفاوت) دسترسی داشته باشند. این یک توضیح ساده از ساب دامنه است، اما در واقعیت دامنه‌های فرعی فراتر از این مثال هستند.

همانطور که در نام دامنه چیست نوشتم، اینترنت چیزی نیست جز مجموعه ای از دستگاه‌های متصل با آدرس‌های IP (معمولاً یک سری اعداد مانند ۱۹۲٫۱۶۸٫۰٫۱). آدرس‌های IP نه تنها به خاطر سپردن سخت است، بلکه مرتباً تغییر می‌کنند.

نام دامنه یک روش عالی برای به یاد ماندن مکان یابی اطلاعات شما در اینترنت است. در واقع گفتن اینکه آدرس وب سایت شما domain.com می‌باشد بسیار ساده تر از به خاطر سپردن آدرس IP متناظر آن مثلا ۷۰٫۳۹٫۱۴۸٫۱۰۶ است.

اما اگر چندین برنامه اینترنتی با محتوای مختلف داشته باشید و بخواهید همه آنها را روی نام دامنه خود قرار دهید،  اینجاست که زیر دامنه‌ها وارد می‌شوند.

زیر دامنه‌ها همیشه قبل از دامنه ریشه و قبل از دامنه سطح بالا (TLD) قرار می‌گیرند. به عنوان مثال در این سایت، برای این وب سایت، www.domain.com –

www زیر دامنه است

domain دامنه ریشه است

com دامنه سطح بالا است

یک زیر دامنه بخشی از دامنه ریشه است، اما متفاوت با آن است. همچنین می‌توانید زیر دامنه‌های مختلف را از طریق سیستم نام دامنه (DNS) به مکان‌های سرور کاملاً متفاوت وصل کنید.

شما می‌توانید بی نهایت زیر دامنه داشته باشید. همچنین یک وب‌سایت می‌تواند زیردامنه نداشته باشد. به عنوان مثال، فقط https://website.com را می‌بینید (توجه داشته باشید که هیچ چیزی بین https://  و آدرس وب سایت وجود ندارد) – در این صورت در سایتی هستید که زیردامنه ای ندارید.

بدین ترتیب شرکت‌ها می‌توانند وب سایت خود را در site.com و پورتال مشتریان خود را در login.site.com و وبلاگ خود را در blog.site.com داشته باشند – این منابع همه در سایت اصلی site.com هستند اما همه زیر دامنه‌ها در مکان‌های سرور مختلف هستند.

چه زمانی باید از ساب‌دامین استفاده کنیم؟

از یک زیر دامنه برای ارائه منابع مختلف در یک نام دامنه استفاده می‌شود، که معمولاً منابع باید روی سرور دیگری هستند.

از آنجایی که با ثبت دامنه ir با دامنه بین‌المللی می‌توانید تعداد نامحدودی زیر دامنه داشته باشید، ساب دامنه‌ها اغلب برای محدود کردن سردرگمی، حفظ نام تجاری آنلاین اولیه و کاهش هزینه‌ها استفاده می‌شوند (از آنجایی که نام دامنه جدید هزینه دارد).

به عنوان مثال، یک شرکت کوچک ممکن است داشبورد کارمندی داشته باشد که آن را با یک برنامه نرم افزاری شخص ثالث اجرا می‌کند، اما ممکن است یک سایت اصلی نیز داشته باشد که با وردپرس روی سرور خود اجرا می‌کند. آنها همچنین ممکن است یک فروشگاه کالا داشته باشند که با Shopify آن را اداره می‌کنند.

همچنین یک زیر دامنه یک دامنه متفاوت در زیر دامنه ریشه است. قبل از دامنه ریشه در URL ظاهر می‌شود (به عنوان مثال، subdomain.domain.com) اما زیر فهرست فرعی مکانی روی سرور است که فایل‌های خاصی در آن قرار دارند و  بعد از دامنه سطح بالا در URL ظاهر می‌شود (domain.com/subdirectory)

اکنون، یک بحث مداوم و پیچیده در مورد اینکه آیا بهتر است از یک زیر شاخه یا یک زیر دامنه برای بخش‌ها / کمپین‌ها / میکروسایت‌های مجزا استفاده شود وجود دارد.

به عنوان مثال، اگر یک وب سایت اسپانیایی و انگلیسی زبان دارید، بهتر است از es.yoursite.com & en.yoursite.com یا yoursite.com/es/ & yoursite.com/en/ استفاده کنید.

یا اگر وبلاگی دارید که از وردپرس استفاده می‌کند (و بقیه سایت شما از دروپال استفاده می‌کند)، بهتر است از blog.yoursite.com یا yoursite.com/blog/  استفاده کنید.

پاسخ کوتاه به این سوال بستگی به این دارد که از چه نرم افزاری استفاده می‌کنید، برنامه‌های شما چیست، استراتژی بازاریابی شما چیست و مهارت‌های فنی شما چیست.

متداول ترین ساب دامنه‌ها

بلاگ (Blog)

اگر سایت شما حاوی مقالات دانشنامه یا بلاگ می‌باشد می‌توانید از این ساب دامنه استفاده نمایید. اگر سایت شما جاوی وبلاگ یا فروشگاه تجارت الکترونیک است، ترجیحاً به خاطر داشته باشید بهتر است این محتوا در یک زیر دامنه میزبانی شود.

فروشگاه‌ها  (Store)

3 4

اگر سایت شما دارای بخش مجزایی برای فروش محصولات یا خدمات شما می‌باشد می‌توانید از این ساب دامنه استفاده نمایید. اکیدا پیشنهاد می‌شود از یک زیر دامنه برای میزبانی محصولات یا خدماتی که می‌خواهید به صورت آنلاین بفروشید استفاده کنید.

رخدادها (Event)

اگر سایت شما حاوی اتفاقات و اخبار خاصی می‌باشد می‌توانید از این ساب دامنه استفاده نمایید. توجه داشته باشید که یک زیر دامنه از نظر فنی بسیار متفاوت از یک زیر دایرکتوری است

موبایل (Mobile)

اگر سایت شما دارای اپلیکیشن موبایل و یا نسخه مجزایی برای موبایل می‌باشد می‌توانید از این ساب دامنه استفاده نمایید. یک زیر دامنه موبایل یک بخش جداگانه از یک سرور سایت است. با نامی‌که قبل از نام دامنه وجود دارد بیان می‌شود. بنابراین در یک مثال، اگر https://example.com نام دامنه شما باشد، زیر دامنه موبایل ممکن است https://m.example.com یا https://mobile.example.com باشد. اینها دایرکتوری‌های فرعی موبایلی هستند که بعد از نام دامنه بیان می‌شوند. در هر صورت، مهم است که با استفاده از برنامه نویسی دو جهته، به گوگل کمک کنید تا رابطه بین نسخه‌های موبایل صفحه و نسخه‌های دسکتاپ صفحه را درک کند.

کلام آخر

زیردامنه‌ها بخش مفیدی از وب هستند، اما اغلب به اشتباه درک می‌شوند. آنها می‌توانند یک راه مقرون به صرفه و همه کاره برای استفاده حداکثری از نام دامنه شما باشند، اما همچنین می‌توانند راه حلی مبهم و پیچیده برای مشکلات رایج راه اندازی وب سایت باشند.

اگر صاحب کسب‌وکار یا استارت‌آپی هستید که هیچ زیردامنه‌ای ندارید، ممکن است پس از اطلاع از کاربردها و عملکردهای مختلف آن در سایت خود به آن نیاز داشته باشید. یک ساب دامین بخشی متمایز از وب سایت شما است که تحت دامنه اصلی کار می کند. شرکت های زیادی وجود دارند که از زیر دامنه ها به دلیل مزایای گسترده آنها برای مشاغل آنلاین استفاده می کنند. از آنجایی که کارایی و هزینه مورد توجه است، ساختن وب سایت های کاملاً متفاوت به جای حفظ یک وب سایت واحد، روشی آسان است. در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی و مشاوره میتوانید با کارشناسان و متخصصین وب‌رمز تماس حاصل نمایید.

 

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی