موضوعات داغ: # پزشکیان # قیمت سکه # روسیه # هواشناسی # استقلال # ترامپ # بانک مرکزی # قیمت دلار

سود خالص آرامکو در پی افت قیمت نفت کاهش یافت

سود خالص آرامکو در پی افت قیمت نفت کاهش یافت
سود خالص آرامکو در پی افت قیمت نفت

به گزارش تجارت نیوز، این غول نفتی سعودی همچنین اعلام کرد که به‌رغم کاهش سود سه‌ماهه، عملکرد این شرکت نسبت به سه‌ماهه قبل بهبود یافته زیرا تولید نفت افزایش داشته است.

به‌دنبال تصمیم اوپک‌پلاس مبنی بر لغو محدودیت‌های تولید و افزایش تدریجی تولید پس از چندین سال کاهش داوطلبانه که با هدف حمایت از بازار صورت گرفته بود، هم‌اکنون عربستان در حال افزایش تولید نفت خام است.

قیمت معاملات آتی نفت خام در ماه اکتبر، برای سومین ماه متوالی کاهش یافت و بیش از ۲ درصد افت کرد و به پایین‌ترین سطح پنج‌ماهه رسید که دلیل آن، نگرانی از مازاد عرضه و تعرفه‌های آمریکا عنوان شده است.

شرکت آرامکو برای دوره سه‌ماهه منتهی به ۳۰ سپتامبر، سود خالص ۱۰۱.۰۲ میلیارد ریال سعودی (معادل ۲۶.۹۴ میلیارد دلار) را گزارش داد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته(۱۰۳.۴ میلیارد ریال سعودی) کاهش یافته است.

با این حال، سود خالص این شرکت نسبت به سه‌ماهه دوم حدود ۱۹ درصد افزایش داشته، زیرا حجم و قیمت بالاتر نفت خام و فرآورده‌های شیمیایی، افزایش یافته است.

زیاد المرشد، مدیر مالی آرامکو دراین‌باره گفت: قاعده کلی ما این است که هر یک میلیون بشکه تولید اضافی روزانه، ۱۱ میلیارد دلار جریان نقدی عملیاتی سالانه اضافی به همراه دارد و این رقم بر اساس میانگین قیمت‌های سال ۲۰۲۵ تاکنون محاسبه شده است.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش موسوم به اوپک‌پلاس دیروز توافق کردند که در ماه دسامبر حجم تولید افزایشی مختصر داشته باشد. همچنین این ائتلاف نفتی در نشست دیروز خود با توقف افزایش تولیدات در سه‌ماهه نخست سال آینده موافقت کرد. برخی سرمایه‌گذاران این را نشانه مازاد عرضه در بازار دانستند.

براساس اعلام آرامکو، سود خالص تعدیل‌شده این شرکت در سه‌ماهه سوم به ۲۸ میلیارد دلار رسید که از برآورد تحلیلگران (۲۶.۵ میلیارد دلار)، فراتر رفته است.

آرامکو در گزارش مالی خود همچنین هدف ظرفیت تولید گاز در سال ۲۰۳۰ را به حدود ۸۰ درصد بالاتر از سطوح ۲۰۲۱ افزایش داد؛ این هدف پیش از این اندکی بیش از ۶۰ درصد بود.

امین ناصر، مدیرعامل این شرکت در تماس با تحلیلگران گفت که «با توسعه برنامه‌های‌مان، شاهد افزایش رشد تقاضای (گاز) بیش از پیش‌بینی‌های قبلی هستیم.»

منبع: ایرنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی