موضوعات داغ: # استیضاح وزیر # عبدالناصر همتی # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت دلار # قیمت دلار # بحران کم آبی # چهارمحال و بختیاری # فرونشست

علت خاموشی ها در زمستان چه بود؟

با ورود به فصل سرما و افزایش بی‌سابقه مصرف گاز در بخش خانگی، تأمین سوخت نیروگاه‌ها با محدودیت‌هایی روبه‌رو شده است

به گزارش تجارت نیوز، هم‌زمان با افزایش مصرف گاز خانگی در زمستان امسال، میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌ها کاهش یافته و برخی نیروگاه‌ها به دلیل کمبود سوخت از مدار خارج شده‌اند. در مقابل، تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها ۴ میلیارد لیتر نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. با این حال، کاهش ذخایر سوخت مایع در تابستان، چالش‌هایی را برای تأمین برق پایدار در روزهای سرد ایجاد کرده است.

با ورود به فصل سرما و افزایش بی‌سابقه مصرف گاز در بخش خانگی، تأمین سوخت نیروگاه‌ها با محدودیت‌هایی روبه‌رو شده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که در برخی روزهای زمستان امسال، میزان مصرف گاز خانگی به ۶۸۱ میلیون مترمکعب در روز رسیده که این رقم در مقایسه با سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده است.

هم‌زمان با این افزایش مصرف، میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌ها کاهش یافته است. به‌عنوان نمونه، در روز ۲۳ بهمن، تنها ۶۷ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها اختصاص یافت، در حالی که این رقم در روز مشابه سال گذشته ۱۸۷ میلیون مترمکعب بوده است؛ یعنی کاهش ۶۴ درصدی نسبت به سال قبل. در دو ماه اخیر نیز نیروگاه‌ها در مجموع ۸۳۲ میلیون مترمکعب گاز کمتری دریافت کرده‌اند.

برای جبران این کمبود، مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها افزایش یافته است. بر اساس اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، میزان سوخت مایع تحویلی به نیروگاه‌ها از ابتدای امسال تاکنون ۱۳.۷ میلیارد لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴ میلیارد لیتر افزایش داشته و رشد ۴۱ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین، از ابتدای آذر تا ۲۳ آذر، میانگین نفت‌گاز تحویلی روزانه به نیروگاه‌ها ۴۶ میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد افزایش داشته است. میزان تحویل نفت‌کوره نیز در همین بازه ۲۵ میلیون لیتر بوده که ۲۶ درصد رشد را نشان می‌دهد.

این افزایش تحویل سوخت مایع در حالی است که سطح ذخایر نیروگاهی در پایان مرداد امسال کاهش یافته بود. بر اساس اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، میزان ذخایر نفت‌گاز نیروگاهی در پایان مرداد امسال ۱.۸ میلیارد لیتر بوده که نسبت به سال گذشته ۱.۴ میلیارد لیتر کاهش داشته است. کاهش ذخایر سوخت مایع در تابستان، ناشی از کاهش مصرف نفت‌کوره و استفاده بیشتر از نفت‌گاز در نیروگاه‌ها بوده است.

با توجه به کاهش تحویل گاز به نیروگاه‌ها و افزایش مصرف سوخت مایع، مدیریت مصرف گاز و برق و تأمین پایدار انرژی در ماه‌های باقی‌مانده از زمستان اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.

منبع: ایسنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی