موضوعات داغ: # بندر شهید رجایی # رئیس سازمان بورس اوراق بهادار # پیش بینی بازارها # انفجار # بندرعباس # عرضه کالا در بورس کالا # خودروهای وارداتی # قیمت سکه

لغو تحریم ها با نفت چه می‌کند؟

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراروده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: اگر بتوانیم به رقم مورد علاقه تولید ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز برسیم، می‌توانیم حدود ۳ میلیون بشکه نفت صادر کنیم.

به گزارش تجارت نیوز، سیدحمید حسینی درباره نتیجه مذاکرات و تاثیر آن بر جذب سرمایه و توسعه صنعت نفت و گاز کشور اظهار داشت: در صورتی که نتیجه مذاکرات مثبت باشد بر اقتصاد ایران تاثیرات وسیعی خواهد داشت، در سال ۲۰۱۶ موسسه مکنزی در گزارشی راجع به رفع تحریم‌ها و آثار آن بر اقتصاد ایران؛ ویژگی‌های اقتصاد ایران را برشمرد و اعلام کرد در صورتی که تحریم‌ها رفع شود، اقتصاد ایران به علت مزیت‌هایی که دارد، می‌تواند سالانه ۶.۳ درصد رشد داشته باشد و تولید ناخالص ملی در سال ۲۰۳۵ به بیش از یک تریلیون دلار برسد و ۹ میلیون اشتغال ایجاد شود.

۲۷ هزار میلیارد دلار منابع طبیعی و معدنی در ایران

وی ادامه داد: بنا بر اعلام این موسسه؛ محرک رشد اقتصاد ایران منابع طبیعی نفت، گاز و منابع معدنی است که حدس زده می‌شود ایران در مجموع حدود ۲۷ هزار میلیارد دلار منابع طبیعی و معدنی داشته باشد و رشد ایران می‌تواند در حوزه صنایع رقابت‌پذیر باشد، بر اساس گزارش مکنزی توسعه منابع نفت و گاز در رشد اقتصاد دانش‌بنیان و زیرساخت‌های گسترده‌ ایران موثر خواهد بود و اینها می‌تواند محرک رشد اقتصاد ایران باشد.

تحلیل مکنزی از اقتصاد ایران

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراروده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: مکنزی ۶ نقطه قوت برای اقتصاد ایران در نظر گرفته و عنوان کرده بود که درست است که ایران یک کشور نفتی است اما تنوع اقتصادی دارد و سهم نفت در تولید ناخالص ملی از سهم خدمات کمتر است و نفت خام، صنایع پالایشی و پتروشیمی‌ها بیش از ۲۳ درصد در تولید ناخالص ملی سهم ندارند، مکنزی همچنین اعلام کرده دومین امتیاز ایران نیروی کار تحصیل کرده است و یکی از غنی‌ترین کشورهای دنیا در زمینه نیروی کار جوان و تحصیل کرده است به طوری که پنجره جمعیتی کشور قابل قبول است و می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

۳۰ درصد طبقه متوسط یک نقطه قوت است

وی ادامه داد: موسسه مکنزی محاسبه کرده بود ۱۶ درصد طبقه متوسط رو به بالا و ۱۵ درصد طبقه متوسط رو به پایین دارد یعنی جمعیت ۳۰ درصد طبقه متوسط دارد که خود از عوامل رشد اقتصادی و توسعه است، نرخ شهرنشینی بالاست و سه‌چهارم جمعیت شهرنشین هستند، ایران ۱۰ شهر بالای یک میلیون جمعیت دارد. نقطه دیگر امتیاز اقتصاد ایران اینکه فرهنگ کارآفرینی در ایران در حد آمریکا است و این فرهنگ از بسیاری کشورها از جمله فرانسه بالاتر است، موقعیت جغرافیایی ۴۳۰ میلیون نفر جمعیت در ۷ کشور در مرز زمینی ایران هستند، جاده ابریشم کریدور شمال-جنوب و موقعیت ممتاز جغرافیایی می‌تواند از امتیازات و نقطه قوت اقتصاد ایران باشد، این موسسه پیش‌بینی کرده که اقتصاد ایران در صورت لغو تحریم می‌تواند رشد کند.

تحریم ۱۰ سال پیش ۲۰۰ میلیارد دلار به ایران لطمه زد

حسینی با بیان اینکه تحریم ۲۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ به اقتصاد ایران لطمه زده است، خاطرنشان کرد: واقعیت اینکه بین‌المللی‌ترین و مهمترین بخش اقتصادی ایران که می‌تواند از لغو تحریم‌ها نفع ببرد؛ بخش نفت است در صورتی که تحریم برداشته شود نفت می‌تواند از سرمایه خارجی استفاده کند، هرچه پالایشگاه و میادین نفتی و گازی را توسعه دادیم عمدتا با فاینانس خارجی، تکنولوژی، دانش فنی و مدیریتی کشورهای خارجی بوده است. ما در دوران برجام برای بازسازی همه پالایشگاه‌های کشور و توسعه میادین نفت و گاز و تکمیل ۱۲ میلیون دلار ظرفیت پتروشیمی؛ حدود ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کردیم و اکنون با کمبود خوراک مواجه هستیم، برای تکمیل آنها و توسعه میادین گازی قراردادهای مهمی از جمله فشارافزایی، قرارداد فاز ۱۱ بسته شد. بنابراین همانگونه که تحریم بیشترین فشار و هزینه را بر صنعت نفت تحمیل کرده در صورت رفع تحریم‌ها بخش نفت و گاز می‌تواند اولین بخشی باشد که بیشترین نفع را از رفع تحریم‌ها ببرد.

نفت برنده می‌شود

وی تاکید کرد: نفت نه تنها می‌تواند از سرمایه، فاینانس، اوراق قرضه خارجی و پیش‌فروش محصول برای تامین سرمایه استفاده کند؛ بلکه می‌تواند در زمینه دریافت تجهیزات، تکنولوژی و دانش فنی هم استفاده زیادی کند.

لغو تحریم با نفت چه می‌کند؟

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراروده‌های نفت، گاز و پتروشیمی بیان کرد: حسن شرکت‌های ایرانی این است که در صورتی که در یک مرحله با شرکت‌های خارجی همکاری کنند و با فوت و فن کار آشنا شوند در مراحل بعدی قادر خواهند بود که بدون شرکت‌های خارجی کار انجام دهند، همانگونه در صنعت پتروشیمی پروژه‌ها را با شرکت‌های خارجی و معروف اروپایی شروع کردیم و بعد از اینکه آنها خارج شدند، پروژه‌های اوره- آمونیاک، متانولی و حتی پلیمری را خودمان با خرید لایسنس از خارج تکمیل کردیم، بنابراین رفع تحریم‌ها حتما می‌تواند در زمینه دانش فنی، تکنولوژی و حتی بازار به ما کمک کند.

پیش‌بینی صادرات ۳ میلیون بشکه‌ای نفت

وی درباره تعریف بازارهای جدید در صورت توافق گفت: ما قاعدتا نیاز نخواهیم داشت که بازار صادراتی جدیدی داشته باشیم، چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و اروپا می‌تواند کل توان صادراتی ما را جذب کند حتی اگر بتوانیم به رقم مورد علاقه تولید ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز برسیم، می‌توانیم حدود ۳ میلیون بشکه نفت صادر کنیم که این نیاز به بازار جدید ندارد.

با محدودیت تولید و صادرات اوپک همراه می‌شویم

به گفته حسینی؛ محدودیت تولید و صادراتی اگر داشته باشیم هم به خاطر عضویت در اوپک و اوپک‌پلاس می‌تواند باشد که با توجه به سیاست‌ها در صورتی که تحریم‌های ایران لغو شود بعد از یک تا دو سال مجبوریم چارچوب این سازمان را رعایت کنیم، ممکن است توان تولید داشته باشیم ولی در همکاری با کشورهای عضو اوپک و برای جلوگیری از کاهش قیمت نفت تولید حداکثری نداشته باشیم.

رقبا از تحریم نفت ایران خوشحال نیستند

وی درباره واکنش کشورهای صادرکننده نفت به رفع تحریم‌های ایران تصریح کرد: قطعا رقبای نفتی ایران از تداوم تحریم ایران خوشحال نیستند زیرا ما بخاطر تحریم‌ها مجبوریم دامپینگ کنیم و تخفیف بدهیم و این برای خریداران نفت ایران جذاب است، در صورتی که تحریم‌ها لغو شود باید با رقبا رقابت کنیم. به نظر می‌رسد که آنها حتی در کوتاه‌مدت مشکلی با بازگشت رسمی نفت ایران و بازار نداشته باشند در صورتی که در صورت لغو تحریم‌ها مجبوریم با قیمت‌های بین‌المللی و شرایط سایر کشورها کالا را بفروش برسانیم، بنابراین حتما به این معنا نیست که رقبا از بازگشت ما ناخرسند باشند.

منبع: ایلنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی