موضوعات داغ: # تولید گاز # گوشت وارداتی # بیت کوین # سولانا # دیجی کالا

نامه تولیدکنندگان صنعت روغنکشی به عارف/ رانت واردکنندگان کنجاله جمع می‌شود؟

سویا و دانه‌های روغنی

انجمن صنایع روغنکشی در نامه ای به معاون اول رییس جمهور اعلام کرد: صنایع روغنکشی کشور با مشکلات و چالش‌های متعددی مواجه هستند و با وجود مکاتبات متعدد و پیگیری‌های انجام‌شده از وزارت جهاد کشاورزی مشکلات تاکنون حل نشده و به نظر می رسد عزمی در خصوص حل مشکل وجود ندارد.

به گزارش تجارت نیوز، دبیر انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران در نامه ای به محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور نوشت: صنایع روغنکشی کشور که نقش کلیدی در تأمین امنیت غذایی و بهبود شرایط معیشتی جامعه ایفا می‌نمایند، در حال حاضر با مشکلات و چالش‌های متعددی مواجه هستند و علی‌رغم مکاتبات متعدد و پیگیری‌های انجام‌شده از وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص، متأسفانه هیچ‌یک از این مشکلات تاکنون به نحو مطلوب حل نشده است و به نظر می رسد عزمی در خصوص حل مشکل وجود ندارد.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: آمار ۱۰ ماهه گمرک حاکی از کاهش ۱۷ درصدی واردات دانه های روغنی و رشد ۱۱۹ درصدی واردات کنجاله در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است که این امر به‌طور قطع بر خلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی می‌باشد.
جعفری در بخش دیگری از این نامه در خصوص برخی از مشکلات عمده صنایع روغنکشی آورده است: عدم تخصیص مناسب ارز به واردات دانه‌های روغنی طی پنج ماه اخیر که به شدت بر تامین مواد اولیه (دانه های روغنی) این صنایع اثر گذار بوده است، عدم تناسب قیمت روغن خام با قیمت روغن بسته‌بندی، وجود رانت ۱۵۰۰ تومانی برای واردکنندگان کنجاله که این امکان را برای آن‌ها فراهم می‌آورد که کنجاله را به قیمت بالاتری از تولیدکنندگان داخلی به فروش رسانند و انجام ۷۰۰ هزار تن ثبت سفارش بیشتر برای واردات کنجاله که به‌طور مستقیم به ضرر تولیدکنندگان داخلی تمام می‌شود از مهم ترین مشکلات صنعت روغنکشی در کشور است.

e19fb43b ba11 4b97 add5 3c867a66e3d6

دبیر انجمن صنفی صنایع روغنکشی در این نامه از معاون اول رئیس جمهور خواسته است: با توجه به مشکلات فوق و اهمیت این صنایع برای اقتصاد کشور و به منظور حفظ اشتغال ، امنیت غذایی کشور و برای جلوگیری از مشکلات و کمبود آتی در بازار روغن خام و کنجاله با تخصیص فوری ارز به واردات دانه‌های روغنی به‌ویژه جهت تامین نیاز های فوری صنایع روغنکشی، اصلاح قیمت روغن خام و کنجاله به منظور حمایت از کارخانجات روغنکشی و جلوگیری از ایجاد رانت و فساد،. آغاز ثبت سفارش دانه به میزان حداقل ۴۰۰ هزار تن به‌منظور تأمین نیاز داخلی و جلوگیری از بحران کمبود مواد اولیه، ایجاد امکان ثبت سفارش متناسب با میزان خرید دانه داخلی ویژه شرکت های خریدار دانه داخلی و همچنین پرداخت ما به التفاوت کنجاله های عرضه شده از اول اردیبهشت تا 23 مرداد 1402 اقدامات لازم صورت گیرد.

 

منبع: فارس

نظرات