کد مطلب: ۴۲۰۱۷۱

وضعیت مالی بانک اقتصاد نوین چگونه است؟

وضعیت مالی بانک اقتصاد نوین چگونه است؟

حال نظام بانکی کشور خوب نیست یکی از این مواردی که به این بحران دامن می زند اولا بنگاه‌داری بانک‌ها و دوماً کفایت سرمایه پائین آن‌هاست که موجب شده نگرانی‌ها در مورد بانک‌های خصوصی و خصولتی ادامه داشته باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، روند فعلی کسب درآمد بانک‌ها طبق آنچه در اکثر صورت‌های مالی آن‌ها پیداست نتیجه‌ی مناسبی نداشته اما این وضعیت در برخی بانک‌ها بیشتر به وضعیت هشدار نزدیک است و البته با بررسی برخی از جزئیات پی می٬بریم که برخی مدت‌هاست که مرز هشدار را رد کرده‌اند. وقتی به صورت‌های مالی بانک اقتصاد نوین نگاه می‌کنیم بیشتر به این واقعیت می‌رسیم.

سهام‌داری بانک سینا و گروه مالی پارسیان در بانک اقتصاد نوین اگرچه کمی انتظارها درباره‌ی روند حرکتی این بانک را بالا می‌برد اما در نهایت چیزی که در حال وقوع است با انتظارات فاصله٬ی معنادار دارد.

بانک اقتصاد نوین که در حال حاضر با 19 شرکت زیرمجموعه در بازار اول بورس فعالیت می‌کند علیرضا بلگوری را به عنوان مدیرعامل و نائب رئیس هیئت مدیره دارد کسی که از سال 96 تاکنون بر صندلی مدیرعاملی بانک تکیه زده است.

اقتصاد نوین که روزهای حساسی را به سبب کفایت سرمایه‌ی بسیار پائین پشت سر می گذارد در صورت‌های مالی شش ماهه‌ی سال 98 زیان انباشته‌ی خود را نسبت به پایان سال قبل 165 درصد بیشتر می‌بیند این بانک در پایان سال 97 بیش از 6.787 میلیارد ریال زیان انباشته داشت که در پایان 6 ماهه ی نخست سال جاری این میزان با رشد قابل توجه به 17.962 میلیارد ریال رسید.

بدهی‌های بانک اقتصاد نوین 181.070.000.00 ریال بیشتر از دارائی‌های بانک است و زیان انباشته این بانک نیز 37 درصد از سرمایه‌ی ثبت شده‌ی آن پیشی گرفته، لازم به ذکر است در پایان شش ماهه‌ی نخست سال 98 بدهی‌های این بانک با 4 درصد افزایش نسبت به پایان سال 97 به بیش از 469.125 میلیارد ریال رسید. در همین اوضاع و احوال بد مالی اما اقتصاد نوین اقدام به سرمایه گذاری 4.118 میلیارد ریالی در بخش املاک می‌کند اما اینکه سرمایه گذاری در املاک اصولا با چهارچوب فعالیت بانکی سازگاری دارد یا خیر موضوعی است که پاسخ روشن مدیران بانک را طلب می‌کند.

درآمدهای غیرمشاع بانک و زیان خالص هرسهم بانک به ترتیب با کاهش 22% و 328% نسبت به شش ماهه‌ی نخست سال 97 روبروست اما هزینه‌ی کارکنان این بانک طی همین مدت زمانی افزایش 53 درصدی داشته به طوریکه این هزینه از 1.443 میلیارد ریال به 2.203 میلیارد ریال در شش ماهه‌ی سال جاری رسید و هزینه‌ی هریک از 3.044 پرسنل بانک در هر ماه از شش ماه نخست سال بیش از 120 میلیون ریال بود.

البته برای روشن شدن این موضوع باید از مدیران بانک خواست تا در جهت شفاف‌سازی و نیز تنویر افکار عمومی و جلوگیری از تضییع حقوق برخی پرسنل در مورد این هزینه کرد که رقم چشمگیری است توضیح دهند.

جمع سود حاصل از سرمایه گذاری و سپرده گذاری این بانک از پایان سال 97 تا شش ماهه‌ی نخست سال 98 کاهش 123 درصدی را تجربه کرده و با اینکه در پایان سال 98 پیش بینی 10 درصدی رشد در بخش درآمد حاصل از سرمایه گذاری وجود دارد اما تا اینجای کار نسبت به پایان سال 97 کاهش 2.798 درصدی را شاهد هستیم. ضمن اینکه نیاید از جمع دارئی‌های بانک که بالغ بر 68 درصد آن متشکل از تسهیلات اعطایی و مطالبات از اشخاص است غافل شویم.

در این شرایط چند سؤال مطرح می‌شود که اولا با وجود کفایت سرمایه‌ی پائین و کاهش جمع سود حاصل از سرمایه گذاری‌ها دارا بودن 19 شرکت زیر مجموعه چه توجیهی دارد و دوم اینکه آیا بهتر نیست که همه‌ی اعضای هیئت مدیره به منظور تمرکز بیشتر بر شرایط فعلی تنها تلاششان را معطوف بهبود شرایط بانک کنند.

منبع: بازتاب

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    بانک اقتصاد نوین اصلا به دردنمیخوره
    نه مشتری مدارن و نه نوین
    واقعا ایجاد حساب نزد این بانک اشتباه بزرگیه که ما مرمتکب شدیم