به گزارش تجارت نیوز، چین از برنامهای برای اجرای یکی از جاهطلبانهترین مأموریتهای دفاع سیارهای خود خبر داده است؛ مأموریتی که در آن یک فضاپیما با سرعتی بیش از ۹ کیلومتر بر ثانیه، معادل حدود ۲۶ برابر سرعت صوت، به سیارک «۲۰۱۵ ایکساف۲۶۱»، برخورد خواهد کرد تا توانایی تغییر مسیر اجرام تهدیدکننده زمین را آزمایش کند.
بر اساس مقالهای که توسط گروهی از پژوهشگران به سرپرستی «لی مینگتائو»، دانشمند ارشد دفاع سیارهای سازمان ملی فضایی چین، منتشر شده، این مأموریت پیش از سال ۲۰۳۰ انجام خواهد شد. هدف تنها برخورد با سیارک نیست؛ دانشمندان قصد دارند میزان تغییر مدار آن نسبت به زمین را اندازهگیری کنند و حتی امکان تغییر ساختار داخلی سیارک را نیز بررسی کنند.
این فضاپیما قرار است با سرعتی بیش از ۹ کیلومتر بر ثانیه به سیارک برخورد کند؛ سرعتی که حدود ۵۰ درصد بیشتر از مأموریت موفق «دارت» ناسا در سال ۲۰۲۲ است.
چین امیدوار است با این آزمایش، فناوریهای موردنیاز برای مقابله با تهدید احتمالی سیارکهای خطرناک را توسعه دهد و به دومین کشوری تبدیل شود که توانایی تغییر مسیر یک سیارک را در عمل به نمایش میگذارد.
ناسا در سال ۲۰۲۲ با مأموریت «دارت» برای نخستینبار توانست با برخورد عمدی یک فضاپیما، مدار قمر سیارک «دیدیموس» را تغییر دهد. چین اکنون در تلاش است با اجرای مأموریتی پیشرفتهتر، توان دفاع سیارهای خود را محک بزند.
این مأموریت بخشی از برنامه گسترده چین برای ایجاد سامانه هشدار زودهنگام سیارکها، شامل شبکهای از تلسکوپهای زمینی و ماهوارههای فضایی است. هدف نهایی این برنامه، شناسایی زودهنگام اجرام نزدیک زمین و توسعه فناوریهای لازم برای جلوگیری از برخوردهای احتمالی در آینده عنوان شده است.
منبع: فارس