کد مطلب: ۱۵۵۱۷۳

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خبر داد؛

۳۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی در راه ایران

30 میلیارد دلار سرمایه خارجی در راه ایران

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی می گوید: حدود 30 میلیارد دلار تامین مالی (فاینانس) خارجی در راه است که از بانک‌های اروپایی و آسیایی جذب می‌شود.

محمد خزاعی در بیست و هشتمین همایش بانکداری اسلامی در مرکز همایش‌های صدا و سیما با اشاره به انعقاد قرارداد جذب ۸ میلیارد یورو سرمایه خارجی از اگزیم‌بانک کره جنوبی تاکید کرد که قراردادهای دیگر فاینانس تا یک ماه آینده منعقد می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: تشکیل سرمایه یکی از متغیرهای مهم در رشد اقتصاد است که وجوه ناشی از فروش منابع طبیعی، پس‌اندازهای اجباری همچون مالیات، پس‌اندازهای اختیاری و شرکت‌های بیمه در این میان، از جمله منابع عرضه سرمایه به شمار می‌روند.

خزاعی با تاکید بر اینکه با تزریق سرمایه می‌توان به رونق تولید و اشتغال امیدوار بود، افزود: تشکیل سرمایه، جهت‌دهی آن و محافظت از سرمایه‌گذار به معنای جلوگیری از کاهش ارزش آن، اهمیت بالایی دارد.

رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی جمهوری اسلامی ایران گفت: در تمام دنیا بانک‌ها محل سپرده‌گذاری امن و دریافت سود نیستند، بلکه مخزنی هستند که آب‌های پراکنده را جمع و آن را به کانال‌های مناسب و طراحی‌شده برای بهره‌برداری صحیح هدایت می‌کنند.

خزاعی ادامه داد: با این وجود در کشورهای در حال توسعه شاهد انباشت سرمایه در بانک‌ها هستیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: برای پس‌انداز سرمایه و نحوه توزیع آن در اسلام توصیه زیادی شده که بیشترین سهم توزیع نیز در چرخه تولید است، اما اگر نگاه دولت به بانک‌ها به عنوان یک خزانه برای تامین مالی طرح‌ها باشد، صدمه زیادی به بانک‌ها خواهد خورد.

وی یادآور شد: مشکلاتی چون کاهش ارزش پول ملی، سلب اعتماد از نظام بانکی، تغییرات نرخ‌های ارز، بیمه سرمایه‌گذاری، کفایت سرمایه بانک‌ها، ریسک رتبه اعتباری کشور و مواردی از این دست، از جمله مسائل مهم در نظام بانکی کشور به شمار می‌روند.

خزاعی با بیان اینکه هنوز هیچ موسسه اعتبارسنجی مشهوری با ایران ارتباط ندارد، گفت: استانداردهای بین‌المللی مالی باید در نظام بانکی حاکم شده و شفافیت برقرار شود.

رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی جمهوری اسلامی ایران با یادآوری آغاز تعامل بانک‌ها با بانک‌های خارجی گفت: بدون همکاری نقل و انتقال صورت نمی‌گیرد.

خزاعی گفت: معنای امضای قرارداد فاینانس به معنی بدهکار کردن کشور نیست بلکه به این معنی است که با اگزیم‌بانک کره یا اوربانک اتریش یا بانک ملی ایتالیا، قرارداد خط اعتباری منعقد شده و ضمانت‌نامه‌های آن نیز طی شده است تا صرف طرح‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری شود.

وی افزود: اگر شورای اقتصاد و بانک مرکزی و سازمان سرمایه‌گذاری خارجی پرداخت این تسهیلات را تایید کنند، آن‌گاه بنگاه‌ها می‌توانند از این هشت میلیارد یورو و ارقامی تا ۳۰ میلیارد دلار استفاده کنند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: در یک ماه آینده ۲۹ تا ۳۰ میلیارد دلار فاینانس و سرمایه خارجی که از قبل مذاکرات نفس‌گیر آن صورت گرفته بود، به امضا خواهد رسید.

خزاعی در عین حال گفت: البته به نتیجه رسیدن این قراردادها در شرایطی است که مشکل خاصی در عرصه بین‌المللی برای ایران پیش نیاید.

وی بر ضرورت همگام‌سازی نظام بانکی با نظام بین‌الملل تاکید کرد و گفت: زبان بانک‌ها در عرصه بین‌المللی متفاوت از زبان ۵ سال پیش است؛ به این معنا که یک قرارداد مالی در دوره قبل که در سازمان سرمایه‌گذاری خارجی حضور داشتم، حداکثر ۳۰ صفحه بود، اما اکنون ۱۰۰ تا ۱۵۰ صفحه سند تهیه می‌شود.

خزاعی گفت: حضور ایران در مجامع مالی بین‌المللی بسیار مهم است و نباید از آن غافل ماند. این در حالی است که از نظر سیاسی و فرهنگی و اقتدار نظامی، در جایی قرار گرفتیم که امروز نمی شود راجع به روسیه و اتفاقات منطقه، حرف زد بدون اینکه ایران را در نظر گرفت. البته در سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ ایران تلاش می‌کرد که در جلسات مرتبط با سوریه حضور داشته باشد، اما اکنون تا ایران نباشد، جلسه‌ای برگزار نخواهد شد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه از سال 13۸4 تا پایان 1395 معادل ۲۶ میلیارد دلار توافق‌نامه سرمایه‌گذاری امضا شده است، گفت: جای خالی بانک‌های سرمایه‌گذاری را حس می‌کنیم و ضرورت این اتفاق هم بیش از هر زمان دیگری است. البته برخی از بانک‌ها هنوز نگران تصمیمات آمریکا هستند و البته در این فضای درگیری پنجره‌ها باز شده است.

خزاعی افزود: البته هنوز فضا گل و بلبل نشده است، اما همچون گذشته هم نیست و گشایش‌های زیادی برای کشور ایجاد شده است.

بزرگ‌ترین قرارداد وام خارجی در دوره پسابرجام به ارزش بیش از ۸ میلیارد یورو میان ایران و کره جنوبی پنجشنبه گذشته در شهر سئول پایتخت این کشور شرق آسیا امضا شد.

این قرارداد توسط محمد خزاعی معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی جمهوری اسلامی ایران با چانگ مدیر اگزیم‌بانک کره جنوبی به امضا رسید.

بخش‌های دولتی و خصوصی ایران می‌توانند در چارچوب مقررات موجود از این وام استفاده کنند‌. 12 بانک ایرانی به عنوان بانک‌های عامل و طرف قرداداد استفاده از این وام خواهند بود.

بنا به اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی، پروژه‌های متعددی به ویژه در حوزه بهداشت، حمل‌ونقل و انرژی پیش از این مورد مذاکره قرار گرفته و آماده معرفی به طرف کره‌ای هستند که پس از امضای قرارداد وام توسط سیستم بانکی کشور و اخذ مصوبه دولت برای تضمین وام مذکور، وزارت امور اقتصادی و دارایی برای صدور ضمانت‌نامه وام اقدام خواهد کرد.

پیش از این و پس از امضای برجام نیز قرارداد وام ۱/۷ میلیارد دلار با اگزیم‌بانک چین برای برقی کردن راه آهن تهران-مشهد امضا شده بود و قرارداد ۲/۲ میلیارد یورو با روسیه برای بخش انرژی و حمل‌ونقل نیز امضا و اجرایی شده است.

ضرورت بازبینی و اصلاح نظام اعتباری بانک‌­های کشور در راستای حمایت از تولید و اشتغال، نظارت موثر اعتباری بانک مرکزی در راستای حمایت از تولید و اشتغال، فرصت‌ها و چالش­‌های حقوقی نظام اعتباری بانک‌­های کشور در راستای حمایت از تولید و اشتغال، راهکارهای توسعه تعاملات بانکی بین­‌الملل در راستای حمایت از تولید و اشتغال، راهکارهای عملی برای تقویت منابع اعتباری بانک‌­ها در راستای حمایت از تولید و اشتغال، نقش بازار سرمایه در بهبود عملکرد نظام اعتباری بانک‌­ها در راستای حمایت از تولید و اشتغال از محورهای بیست و هشتمین همایش بانکداری اسلامی است.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.