موضوعات داغ: # بندر شهید رجایی # ترامپ # افزایش معاملات مسکن # وام مسکن # قیمت سکه # پزشکیان # پیش بینی بازارها # قیمت طلا
رئیس کنفدراسیون صادرات:

روابط تجاری ایران و عربستان به حالت عادی برمی‌گردد

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: پیش‌بینی می‌شود با توجه به ارتقای روابط ایران و عربستان و توافقاتی که اخیرا بین طرفین شکل گرفته، روابط تجاری بار دیگر به حالت عادی خود برمی‌گردد و دو طرف به عنوان شرکای تجاری منطقه‌ای روابط خود را پیش خواهند برد.

به گزارش تجارت نیوز، محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران از پیش‌بینی خود برای عادی شدن روابط تجاری ایران و عربستان گفت و توضیح داد: گمرک جمهوری اسلامی ایران رقمی بیش از ۶۰۰۰ درصدی را برای رشد تجارت ایران و عربستان در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ را اعلام کرده است. این رقم هر چند قابل توجه است اما به این معنا نیست که تجارت طرفین از کیفیت و کمیت مطلوبی برخودار است زیرا به دلیل قطع روابط سیاسی ایران و عربستان و ممنوعیت ورود کالاهای ایرانی به عربستان ارزش تجارت به صفر رسیده بود و حالا با اندکی افزایش، چنین رشدی را رقم زده است. گمرک ایران وزن تجارت با عربستان سعودی در سال ۱۴۰۳ را ۶۱ هزار تن و ارزش آن را ۲۵ میلیون دلار اعلام کرده که این ارقام واقعا ناچیز هستند.

وی افزود: با این حال، در اواخر دولت سیزدهم و اوایل دولت چهاردهم روابط ایران و عربستان تا اندازه‌ای تلطیف و سفارت عربستان در ایران بازگشایی و در ادامه تجارت ایران با عربستان نیز از سر گرفته شد. البته جریان تجارت هنوز به طور کامل اجرا نشده و به پیش از قطع روابط بازنگشته است اما به یقین عربستان بازار خوبی برای کالاهای ایرانی از جمله فرش دستباف، کاشی و سرامیک، سیمان و محصولات غذایی و کشاورزی به شمار می‌آید.

لاهوتی خاطرنشان کرد: عربستان در سال‌های اخیر در زمینه تولید محصولات برخی از کالاهای یادشده سرمایه‌گذاری کرده و این امر بازرگانان ایرانی را برای ورود به بازار سعودی‌ها سخت می‌کند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود با توجه به ارتقای روابط ایران و عربستان و توافقاتی که اخیرا بین طرفین شکل گرفته روابط تجاری بار دیگر به حالت عادی خود برمی‌گردد و دو طرف به عنوان شرکای تجاری منطقه‌ای روابط خود را پیش خواهند برد.

وی در توضیح نحوه حمل کالاهای ایرانی به عربستان توضیح داد: با توجه به اینکه کشتی‌های ایرانی به بنادر عربستان نمی‌روند و امکان حمل جاده‌ای نیز وجود ندارد در صادرات کالاهای ایرانی به عربستان از روش ترانشیپمنت استفاده می‌شود. در این روش کالایی که از بنادر ایران بارگیری می‌شود در بندر واسط در کشورهای حاشیه خلیج فارس تخلیه می‌شود و با کشتی دیگر و یا حتی کامیون به مقصد عربستان حمل می‌شود.

لاهوتی ادامه داد: توجه داشته باشید که در دراین روش برخلاف روش صادرات دوباره، نیازی به تغییر اسناد تجاری نیست. البته احتمال اینکه در زمان ممنوعیت واردات کالاهای ایرانی به عربستان، انتقال کالا از طریق صادرات دوباره و تغییر اسناد صورت می‌گرفته بسیار زیاد است و کالاهای ایرانی در آن زمان با عنوان کالاهای اماراتی و ترکیه‌ای به عربستان وارد می‌شدند اما پس از بازگشایی سفارتخانه‌ها دیگر تجارت با این روش صورت نمی‌گیرد بنابراین آمارها هر چند اندک اما واقعی هستند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران بر لزوم اتخاذ دیپلماسی اقتصادی فعال‌تر از سوی وزارت امور خارجه در افزایش صادرات ایران به عربستان تاکید و اظهار کرد: با توجه به ارتقای روابط سیاسی ایران و عربستان لازم است بخش اقتصادی وزارت امور خارجه بیش از پیش پیگیر حل و فصل موضوعات به ویژه در امر حمل و نقل باشد و به برقراری دوباره خطوط کشتی‌رانی جمهوری اسلامی به بنادر عربستان اهتمام بورزد چرا که خطوط کشتی‌رانی در گذشته به صورت منظم فعال بود.

وی بیان کرد: در صورتی که خطوط کشتیرانی مستقیم آغاز به کار کند هزینه بازرگانان به میزان چشمگیری کاهش خواهد یافت و با توجه به سوبسیدهایی که کشتیرانی جمهوری اسلامی در برخی خطوط به بازرگانان اعطا می‌کند قدرت رقابت بازرگانان ایرانی در بازار عربستان بالا خواهد رفت.

منبع: ایلنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی