موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # قیمت طلا # قیمت دلار # بورس کالای ایران # ایران و ارمنستان # قیمت خودرو # قیمت مصالح

فاصله ۳۰ درصدی بین نرخ رسمی و آزاد ارز آثار منفی بر اقتصاد و تولید داشته است

فاصله ۳۰ درصدی بین نرخ رسمی و آزاد ارز آثار منفی بر اقتصاد و تولید داشته است
رسول جاویدی، مدیر سرمایه‌گذاری شرکت سبدگردان داریوش، با اشاره به مباحث مطرح‌شده درباره تک‌نرخی کردن؛ ارز گفت: این موضوع همواره از بحث‌های پرچالش اقتصاد ایران بوده و موافقان و مخالفان زیادی داشته است. در تازه‌ترین اظهارنظر، وزیر اقتصاد نیز بر ضرورت حرکت به سمت تک‌نرخی شدن ارز تأکید شده است. واقعیت این است که با وجود فاصله بیش از ۳۰ درصدی بین نرخ رسمی و نرخ بازار آزاد، آثار منفی جدی بر اقتصاد و تولید کشور به وجود آمده است که باید با بازگشت به ارز تک‌نرخی آنها را مهار کرد.

به گزارش تجارت نیوز، مدیر سرمایه‌گذاری شرکت سبدگردان داریوش با مرور تجربه‌های گذشته افزود: وزرای اقتصاد پیشین نیز تلاش‌هایی برای یکسان‌سازی نرخ ارز داشتند، اما جز در یک مقطع زمانی که شرایط صادرات نفت مناسب بود، این سیاست‌ها به نتیجه نرسید. اکنون لازم است ضمن بررسی دلایل عدم‌موفقیت گذشته، از روش‌های نوین و کارآمدتری استفاده شود تا تک‌نرخی شدن ارز به شکل پایدار محقق شود.

رسول جاویدی، با اشاره به آثار مثبت این سیاست بر بخش واقعی اقتصاد گفت: یکسان‌سازی نرخ ارز می‌تواند رانت‌ها و فسادهایی که در این حوزه ایجاد شده را کنترل کرده و منافع ناشی از آن را به جیب تولیدکنندگان واقعی برساند. در حال حاضر، شرکت‌های صادراتی به‌ویژه در حوزه کامودیتی‌ها مانند فولاد و پتروشیمی، محصولات خود را با نرخی بسیار پایین‌تر از بازار آزاد عرضه می‌کنند و این مابه‌التفاوت عمدتاً نصیب دلالان و واسطه‌ها می‌شود. از سوی دیگر، این شرکت‌ها به دلیل شرایط تحریمی ناچار به ارائه تخفیف‌های سنگین در فروش هستند که مجموع این عوامل انگیزه صادراتی آن‌ها را کاهش داده است.

او در پایان گفت: مجموع این عوامل سبب شده ضمن کاهش انگیزه تولید، انگیزه صادرات نیز کاهش پیدا کند که در کنار مشکلات ناشی از ناترازی انرژی، شرکت‌ها عدم‌النفع زیادی خواهند داشت که به مرور این موارد منجر به افزایش بیش‌تر نرخ ارز نیز خواهد شد.

منبع: سنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی