به گزارش تجارتنیوز از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، سعید امانی اضافه کرد: با تعویض یخچال فرسوده با نوع راندمان بالا، به طور میانگین مصرف انرژی سالانه هر یخچال برای یک خانوار از 866 به 387 کیلووات ساعت کاهش پیدا میکند.
وی افزود: با در نظر گرفتن تعداد کل یخچالهای تعویض شده (2 هزار و 280 دستگاه)، در مجموع سالانه حدود یک هزار و 100 مگاوات ساعت در مصرف انرژی برق کشور صرفهجویی شده که این میزان صرفهجویی معادل کاهش تولید سالانه یک هزار و 400 تن گاز دیاکسید کربن (CO2) است.
مدیر دفتر مطالعات بهرهوری انرژی بخش ساختمان و لوازم خانگی ساتبا گفت: تجارب موجود نشان میدهد که برخی از خانوادهها بعد از خرید یخچال فریزر جدید، همچنان وسیله قدیمی خود را در مکانی دیگر به برق زده و روشن نگه میدارند که بیشتر مواد غذایی غیرضروری و مازاد بر نیاز خود را در آن نگهداری میکنند.
وی تاکید کرد: این امر باعث میشود مصرف برق وسیله جدید به مقدار مصرف قبل افزوده شود و اگرچه وسیله جدید دارای رتبه انرژی بالاتر و مصرف انرژی کمتری است، ولی در مجموع مصرف برق افزایش پیدا میکند.
امانی گفت: در اجرای این طرح از سوی ساتبا پیشبینی شده تا متقاضی در مرحله دریافت یخچالفریزر جدید، الزاما یخچالفریزر قدیمی خود را تحویل داده تا وسیله فرسوده به شیوه مطمئنی اسقاط و امحا شود.
طرح تعویض یخچال فرسوده با نوع راندمان بالا پارسال در دستور کار قرار گرفت و دوره آزمایشی آن اجرایی شد؛ در این طرح، یخچال فرسوده از متقاضیان تحویل گرفته میشود و یخچال جدید با تسهیلاتی ارزانقیمت به آنها تحویل داده میشود.