موضوعات داغ: # آینده اقتصاد ایران # مقتصاد # استیضاح وزیر # بازار سهام # ذره بین # ریزش بورس # سازمان امور مالیاتی # فرار مالیاتی

صدر تا ذیل پروژه ۶ میلیون دوز واکسن/ اولین دوز به چه کسانی می‌رسد؟

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران می‌گوید بخش خصوصی و اتاق بازرگانی از ابتدا وظیفه خود می‌دانسته که در مدیریت کرونا کنار دولت باشد و واردات واکسن نیز بخشی از همین فرایند است.

به گزارش تجارت‌نیوز، ناصر ریاحی با بیان اینکه از ابتدای به نتیجه رسیدن واکسن‌های خارجی، چند شرکت بخش خصوصی پیشنهاداتی برای واردات واکسن مطرح کرده بودند، بیان کرد: خوشبختانه با مجوزی که از ابتدای امسال از سوی دولت صادر شد، بخش خصوصی توانست با جدیت بیشتری کار را دنبال کند که نتیجه ابتدایی آن عقد قرارداد برای واردات شش میلیون دوز واکسن است.

رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو درباره روند نهایی شدن این قراردادها توضیح داد: اعطای مجوز به سه شرکت واردکننده هفته قبل از سوی وزارت بهداشت نهایی شد. در میان آن‌ها، دو شرکت نماینده رسمی این واکسن‌سازها در ایران هستند و از ابتدا هم پیشنهاداتی داده بودند که با مجوز اخیر کارشان سرعت گرفت. البته در هفته‌های گذشته بین ۳۰ تا ۴۰ درخواست دریافت مجوز برای واردات واکسن ارائه شده بود که فعلا با این سه شرکت موافقت شده است.

کدام واکسن‌ها به ایران می‌آیند؟

عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه مرحله بعدی مذاکره، سنجش شرایط دقیق محصول خریداری شده است، توضیح داد: شرکت‌هایی که مجوز واردات گرفته‌اند باید پیش از نهایی کردن خرید از وضعیت محصول خریداری شده اطمینان حاصل کنند. در تمام دنیا، کمپانی‌های بررسی کننده‌ای وجود دارند که با بستن قراردادهایی مشخص به نظارت در این رابطه می‌پردازند. صحت وجود محصول، کیفیت، سلامت، شرایط نگهداری و جابجایی تمام مسائلی است که بررسی شده و در صورت تایید گام بعدی برداشته می‌شود.

وی درباره واکسن‌هایی که قرار است به ایران وارد شوند نیز بیان کرد: بر اساس قراردادهای بسته شده، سه میلیون دوز از اسپوتینک روسیه و سه میلیون دوز آسترازنکا دانشگاه آکسفورد و تولید شده در بزرگ‌ترین شرکت واکسن سازی جهان در هند خواهد بود. به این ترتیب شش میلیون دوز واکسن به ایران از این طریق وارد می‌شود.

زمان و نحوه واردات چگونه است؟

رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در پاسخ به این سوال که آیا زمان وارد شدن این واکسن‌ها به کشور مشخص است؟ نیز اظهار کرد: کوتاه شدن زمان هم برای ما و هم برای شرکت تولیدکننده مدنظر قرار دارد. ما برای سرعت دادن به روند واکسیناسیون و شرکت‌های تولید کننده برای عرضه محصول خود. در واقع ما باید پول خرید این واکسن‌ها را پرداخت کنیم تا امکان وارد شدن آنها به کشور فراهم شود. این را نیز باید لحاظ کنیم که اگر در مدت معین پول پرداختی ایران کامل نشود، شرکت‌های تولید کننده، این واکسن‌ها را به کشورهای دیگری خواهند فروخت.

وی در تشریح دشواری‌های واردات واکسن به کشور تصریح کرد: این موضوع نه برای ما که برای تمام جهان وجود دارد. واکسن‌ها باید در دمای پایین نگهداری شوند و شرایط جابجایی و توزیع آنها نیز خاص است. از این رو نمی‌توان ناگهان تمام ظرفیت خریداری شده را جابجا کرد و باید در ابتدا ظرفیت‌های لازم را به بررسی گذاشت.

عضو اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: به همین منظور ما در گام نخست ۱۰۰ دوز از این واکسن‌ها را وارد کشور می‌کنیم تا ابتدا شرایط حمل و نقل و بررسی کیفیت محصول نهایی شود. در همان گمرک این واکسن‌ها در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد تا بر روی آن نظارت کنند.

کدام کارگران واکسن می‌گیرند؟

ریاحی با اشاره به برخی انتقادات از امکان به وجود آمدن چالش در مسیر توزیع عادلانه واکسن‌ها، تاکید کرد: هر نوع واکسنی که در کشور وارد شده و تزریق می‌شود، باید از سوی وزارت بهداشت تایید شده و در سامانه جامعی که برای واکسیناسیون تعبیه شده، اطلاعات و جزییات سن، شرایط سلامت و موقعیت فرد در آن ثبت شود زیرا در ماه‌های آینده بررسی وضعیت عوارض و روند واکسیناسیون فقط از همین طریق ممکن است. واکسن بخش خصوصی نیز همین فرایند را طی خواهد کرد و این طور نیست که ما بگوییم واکسن به کارخانه دوستانمان خواهد رفت و ما تعیین کننده هستیم.

وی ادامه داد: اتاق بازرگانی به تناسب موقعیت و وظیفه ذاتی خود باید حامی صنعت و تولید باشد. در ایام کرونا نیز یکی از بخش‌هایی که نه تنها تعطیل نشد که برای تامین نیاز مردم با ظرفیت بیشتری کار کرد همین تولید و صنعت بود. از این رو ما پیش بینی کردیم که با توجه به اینکه به کارگران واحدهای تولید اولویتی در واکسیناسیون داده نشده، این افراد بتوانند واکسن‌های جدید را دریافت کنند.

به گفته این فعال صنعت دارو، مدل‌هایی برای نحوه اولویت بندی واحدهای تولیدی بر اساس شرایط کاری، سن و موقعیت سلامت کارکنان نیز در نظر گرفته شده که به محض نهایی شدن می‌تواند با تایید وزارت بهداشت اجرایی شود اما در کل اینکه نگاه که اتاق بازرگانی می‌خواهد واحدهای تولیدی دریافت کننده واکسن را انتخاب کند به کل اشتباه است.

آخرین اخبار کرونا را در صفحه ویروس کرونا در تجارت‌نیوز بخوانید.

منبع: ایسنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی