به گزارش تجارتنیوز، بر اساس مکاتبات گمرک، احتمال ترخیص پنج هزار خودرو رسوبی در صورت رفع مشکلاتی از جمله ثبت سفارش و استاندارد وجود دارد. دبیر انجمن واردکنندگان اما معتقد است هیچ اتفاق مثبتی در راستای ترخیص خودروهای خارجی رخ نداده است.
مهدی دادفر به تجارتنیوز گفت: قرار است هزار خودرو خارجی را به سازمان اموال تملیکی واگذار کنند و برای آزادسازی مابقی خودروها منتظر رای قضایی هستیم.
سال ۹۸ هم ماجرای واگذاری خودروهای خارجی به سازمان اموال تملیکی مطرح شده بود که انجام نشد. اما حالا احتمال واگذاری این خودروها به این سازمان قوت گرفته است.
خودروهای خارجی که قرار است جدیدا به سازمان اموال تملیکی واگذار شود، توسط بخش خصوصی وارد شده و از سال ۹۷ تاکنون در گمرک مانده است. به گفته مهدی دادفر در سه سال گذشته تلاشهای زیادی برای ترخیص این خودروها انجام شده اما همچنان به نتیجه نرسیده و حالا دولت میخواهد هزار دستگاه خودرو را به سازمان اموال تملیکی واگذار کند.
اما سازمان اموال تملیکی با خودروها چه میکند؟ سال گذشته اعلام شد که احتمال معدومسازی خودروها وجود دارد. یعنی سازمان اموال تملیکی اجازه دارد که کالاهای مانده در گمرک را معدوم کند. اما مشخص نیست که آیا خودروهای خارجی هم معدوم میشود یا نه.
اقدام دیگر این سازمان این است که خودروهای خارجی را مجددا صادر کند. یک راهکار دیگر هم ورود این خودروها به بازار و فروش آن به مردم است. اما هنوز مشخص نیست که این سازمان چه تصمیمی درباره این هزار خودروی خارجی بگیرد.
برخی نمایشگاهداران خودرو معتقدند که ممکن است در روزهای پایانی دولت روحانی، دو هزار و ۴۰۰ خودروی دپو شده در گمرک آزاد شود. احتمال آزادسازی خودروهای دپو شده چقدر زیاد است؟ دبیر انجمن واردکنندگان خودرو پاسخ داد: خودروهای دپو شده در گمرک ترخیص نمیشود. حتی رئیس جمهور هم نمیتواند این خودروها یا واردات خودرو را آزاد کند.
پیشبینی قیمت خودروهای خارجی
دادفر درباره وضعیت بازار خودروهای خارجی گفت: ثباتی نسبی در بازار خودرو حکم فرماست و خودروهای خارجی تا پایان بهار گران نمیشود.
به گفته او، چنانچه تحریمها کاهش نیابد و گشایشی در مذاکرات رخ ندهد، ممکن است قیمت خودروهای خارجی تا پایان تابستان نوسان افزایشی داشته باشد.
چندی پیش سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو گفته بود: «بازار خودرو به جایگاه اصلی خودش بازگشته یعنی این بازار از حالت سرمایهگذاری بیرون آمده و به بازار مصرفی تبدیل شده است. در شب عید تنها کسانی که مصرفکننده نهایی هستند خودرو میخرند.»
این خودروها مال مردم است افرادی که چهار سال پیش ثبت نام کرده اند وپول ماشین را به شرکتهای وارد کننده پرداخته اند چه گناهی کرده اند که دولت هر روز بخشنامه جدیدی صادر میکند ویا شرکتها در ثبت سفارش تخلف کرده اند .من سه سال است از نگین خودرو یک دستگاه کولئوس ثبت نام کرده ام وهیچ خبری هم از ماشینی 70 درصد پولش را پرداخته ام نیست . چقد بی برنامگی وحق کشی وگرفتاری برای مردم درست میکنید اگر شرکتی تخلف کرده شرکت را مجازات کنید نه مردم عادی را
اره بدید به سازمان املاک تملیکی که آخر و عاقبت این ماشینها هم مثل بنتلی که پلاک ملی گرفت بشه
چقدرنامردیه این سرمایه مردمه دارد جلو آفتاب می پوسداین ضعف مدیریت بفروشید به اغنیا با پولش فقرا راسیر کنید.
دوست دارم بدن به من البته می دونم نمی دن
باید خودروها را صادر کنند پولشو پراید بگیرن بدن به نیازمندان مسافرکشی استپ برند. تامام
قبله کج نمی شود بزارید این ملت سوار ماشین خوب بشن
رئیس جمهور که هیچکاره است
رکود معامله خودرو در نوروز یعنی بازار خودرو مصرفی شده؟!!!
عجب باندهای مافیای قوی که حتی رئیس جمهور
هم نمی تواند این پنج هزار خودرو را آزاد کند
و حتماً این مافیای خودرو خوب میداند که آزاد
شدن این تعداد خودرو چه تاثیر منفی در بازار
تحت کنترل آنها دارد و شاید هم ناچار شوند
پراید را دوبار وارد بازار کنند با همان قیمت های قبل
فک کن معدوم بشه
دولت گرام اگرراست میگیدخودروها رادراختیارافرادنیازمندتوانایی خریدخودروندارندمثل زنان سرپرست خانواده با چندحقوق مستمری که اجاره خونه وقسط وهزارکوفت دیگه دارندقراربدید
ای کاش منم سرپرست خانوار بودم اون موقع با این خودروها میرفتم اسنپ فکر کن با پورش یا مازراتی بری اسنپ