به گزارش تجارتنیوز، نخلداران میگویند صادرات و قاچاق نخل از شهرهای جنوبی به کشورهای اطراف یک پدیده رایج است و اتفاقا ماجرای تازهای هم نیست. به نظر میرسد مدتهاست صادرات نخل زیاد شده و نخلستانهای جنوب کشور را به بیابان تبدیل کرده است.
در همین رابطه نایب رئیس انجمن خرمای ایران میگوید نخل خرما از قدیم به شکل قانونی به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشد. امسال اما به دلیل نزدیکی زمان مسابقات جام جهانی نخلها را از ریشه در میآورند. برخی با مجوز جهاد کشاورزی صادر میشود و برخی دیگر به شکل غیررسمی به قطر قاچاق شده است.
علی محمد صمیمی به تجارتنیوز توضیح داد: اینکه برخی میگویند نخلها به دلیل افزایش مصرف آب و خشکسالی به کشورهای دیگر صادر یا قاچاق میشود، بهانه است. درخت نخل به دلیل ارزشمند بودن محصولش اخیرا گران شده و همین مساله باعث جذاب شدن صادرات یا قاچاق این درخت شده است.
او ادامه داد: در جنوب کشور هزینههای زیادی برای بیابانزدایی شکل گرفت اما حالا جهادکشاورزی با مجوز بیرویه قطع نخلها، محیط زیست را تخریب میکند و باعث افزایش بیابانها میشود.
پیش از این، خسرو عمرانی، معاون سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، فروش نخل را تایید کرده ولی گفته بود این کار با مجوز صورت میگیرد و نخلها برای صادرات به کشور قطر فرستاده میشوند.
از سوی دیگر، جاسم حزباوی، رئیس هیأت مدیره اتحادیه نخلداران استان خوزستان، نیز از بحران نخلستانها در این استان خبر داده بود و گفته بود آبادان قبل از جنگ شش و نیم میلیون نفر نخل داشته و الآن به یک میلیون نفر نخل رسیده است.
قیمت هر درخت نخل چقدر است؟
علی محمد صمیمی با اشاره به ارزش درخت نخل گفت: نخل خرما درخت ارزشمندی است و اکنون هر درخت نخل با قیمتی بین شش تا هفت میلیون تومان فروخته میشود. علت افزایش قیمت این درخت، محصول آن است. هر نخل در سال بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلو خرما میدهد که قیمت آن ارزشمند است. میتوان از کاشت درخت خرما یک منبع درآمد بدست آورد.
صمیمی با اشاره به قیمت خرما بیان کرد: در ایران حدود ۴۰۰ گونه خرما داریم که براساس نوع آن، قیمت هم متفاوت است. اکنون هر کیلو خرما از ۹ تا ۱۵۰ هزار تومان فروخته میشود.
گویا صدا و سیما اخیرا در واکنش به قاچاق نخلها اعلام کرده که قیمت هر نخل بین یک تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. البته که این درخت با این رقم اعلام شده، مشتری ندارد چرا که خشک است!
نخلستانهای دشتستان استان بوشهر در حال خشک شدن است. نخلداران میگویند علت این وضعیت خشکسالی است قبلا هر ۱۰ روز یکبار به زمینها آب میرسید و حالا رسیده به ۱۰۰ روز یکبار.
پیش از این خبری درباره فروش تعدادی نخل در شهرستان دشستان اعلام و بعد از آن تکذیب شد.
ثمره ۴۰ سال مدیریت آقایان . متاسفم واقعا .
ایران تبدیل به بیابان کنید کشورهای خارجی زمینه گردشگری توسعه میدن ایران اون اب میره ب به به چه راه می اندازه اما شما به ایانی برای یک مشت دلار ایدان به بیابان تبدیل می کنید له جایی اینکه این نخلها در بیابان بکارید بیابان زدایی کنید محیط زیست و کشور به باد فنا میدید اینجوری بی ابی میشه
سلام
مع الاسف خرما هم داره سرنوشت زعفران و قالی اصیل ایرانی رو پیدا می کنه
الان قالی و زعفران ایرانی در جهان با برندهای کشورهای خارجی داره پخش میشه
جای تاسف داره من ذینفع نیستم اما به خدا غصه می خورم فشار خونم بالا میره
دیگه چیزی مانده از ایران به کشورهای جنوب خلیج فارس دزدیده نشود؟
بی آبی در اثر انتقال آب بی مدیریتی وتبعیض باعث نابودی خوزستان شده آنوقت تحریف افکار عمومی….
واحد شمارش نخل نفر هست …
بله چون مثل انسان هست اگه سر درخت قطع بشه میمیره یا اب از سطح درخت رد بشه غرق میشه
سلام در این خبر واحد شمارش نخل آمده نفر در صورتی که واحد شمارش نخل اصلحه میباشد
سلام
واحد شمارش درخت خرما(نخل)اصله هستش
نفر واحد شمارش انسان و شتر هستش