موضوعات داغ: # قیمت فلزات # قیمت مصالح ساختمانی # قیمت میلگرد # بانک قرض الحسنه مهر ایران # تسهیلات بانکی

۵ نکته مهم برای ایجاد یک استارتاپ موفق

استاراتاپ

در سراسر جهان بیش از ۴۷۲ میلیون نفر وجود دارند که خود را کارآفرین می‌دانند و هر سال بیش از ۳۰۰ میلیون استارتاپ در سراسر دنیا تاسیس می‌شوند. برای راه‌انداختن یک استارتاپ باید به چه نکاتی توجه کرد تا نرخ شکست را به حداقل رساند؟

به گزارش تجارت‌نیوز، در سراسر جهان بیش از ۴۷۲ میلیون نفر وجود دارند که خود را کارآفرین می‌دانند و هر سال بیش از ۳۰۰ میلیون استارتاپ در سراسر دنیا تاسیس می‌شوند.

با این حال یک اتفاق عجیب همچنان وجود دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که نرخ ناکامی استارتاپ‌ها در ۱۰ سال اول تاسیس‌شان حدود ۹۰ درصد است. با این حال تعداد زیادی از استارتاپ‌ها هم وجود دارند که به موفقیت رسیدند و همین موضوع نشان می‌دهد که نباید برای ورود به این حوزه ترس بیش از حد داشت.

اما این موفقیت نیاز به برنامه‌ریزی، پیش‌اندیشی، سرمایه‌گذاری و چیزهای دیگر است. برای راه‌انداختن یک استارتاپ آنلاین یا آفلاین باید به چه نکاتی توجه کرد تا نرخ شکست را به حداقل رساند؟

 سازگار باشید

اولین قانون برای بقای یک استارتاپ این است: برای سازگاری آماده باشید.

اهمیت سازگاری از این لحاظ است که در طول دوران فعالیت یک استارتاپ همه چیز ممکن است تغییر کند، از شرایط محیطی گرفته تا قوانین و نظارت‌ها گرفته و تقاضای مردم و حتی مساله‌ای که استارتاپ حول آن شکل گرفته است. زمانی که در مارس ۲۰۲۰ کرونا در جهان اوج گرفت، اکثر کسب‌وکارهای دنیا برای هفته‌ها و حتی ماه‌ها تعطیل شدند و برخی از آنها نیز دیگر مجددا بازگشایی نشدند. با سرعتی مثال زدنی جهان کسب‌وکار به سمت خدمات آنلاین حرکت کرد. به طوری که تجارت‌الکترونیک در پایان سال ۲۰۲۰ رشدی ۳۰ درصدی را نسبت به سه ماهه نخست همان سال تجربه کرد.

با این وجود تنها استارتاپ‌هایی توانستند زنده بمانند که خود را با این تغییرات سازگار کردند. برنامه‌ریزی سفت و سخت ممکن و در نظر گرفتن همه موارد احتمالی ممکن است کمی بیش از حد به نظر برسد اما سال ۲۰۲۰ به همه نشان داد که هرگز نمی‌توان ادعا کرد که برای هر تغییری آماده هستیم.

 آماده سرمایه‌گذاری باشید

کارآفرینان معتقدند که تامین مالی برای موفقیت یک استارتاپ حیاتی است. هر چه پول بیشتری به یک استارتاپ تزریق شود، گذراندن سال‌های اول بسیار آسان‌تر می‌شود. اما این تنها سرمایه‌گذاری مهم برای یک استارتاپ نیست. در یک استارتاپ باید به سرمایه‌گذاری روی خودتان تاکید داشته باشید. وقت، تلاش، انرژی، توجه و حتی احساسات شما مهم است.

بسیاری از مردم استارتاپ راه‌اندازی می‌کنند چرا که می‌خواهند وقت و انرژی خود را روی چیزی بگذارند که احساس خوبی به آن دارند. اما گاهی اوقات یک استارتاپ راه‌اندازی می‌شود تا بدون انرژی زیاد بتوان پول بیشتری درآورد. اگر چه شاید از هر یک میلیون استارتاپ یکی دو استارتاپ به راحتی سودآور شوند اما همیشه اوضاع به این شکل نیست.

واقعیت این است که استارتاپ نیازمند سرمایه‌گذاری است. برای بی‌خوابی‌کشیدن‌ها و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات خودتان را آماده کنید. دنبال لقمه آماده و مهیا نباشید.

آماده رقابت باشید

گاهی اوقات، یک کارآفرین ایده‌ای به ذهنش خطور می‌کند ولی بعد از جستجو در اینترنت متوجه می‌شود که قبلا این ایده توسط فردی دیگر ارائه شده است. اما واقعیت این است که شما نباید از رقابت بترسید. شما باید تشنه رقابت باشید.

اولین شرکتی که گوشی موبایل را تولید کرد، شرکت موتورولا در سال ۱۹۷۳ بود. تصور کنید که صنعت تلفن همراه مدرن با دیدن این گوشی به این نتیجه می‌رسید که وارد این صنعت نشود، دیگر خبری از این تکنولوژی‌های اعجاب‌انگیز در تلفن‌های هوشمند نبودیم.

به جای اینکه به ایده خود بی‌توجهی کنید، واکنش خود را به کنجکاوی تغییر دهید. چه تفاوتی میان ایده شما و محصول موجود وجود دارد؟ آیا ایده شما چیزی به آن اضافه می‌کند؟

آنگاه ایده خود را تولید کنید. حقیقت این است که ایده شما به این دلیل وجود دارد که بازاری هم برای آن موجود است.

متمرکز باشید

اگر روح کارآفرینی دارید، احتمالا با یک ایده بزرگ دیگری که به ذهنتان خطور کند، حواستان پرت خواهد شد. داشتند ایده‌های جدید بد نیست و البته مهارتی است که هر کسی آنرا ندارد. اما در عین حال باید توجه داشته باشید که ایده‌های جدید ذهن شما را از ایده قبلی خود منحرف نکند. به ویژه زمانی که شما در مراحل ابتدایی استارتاپ هستید.

نکته مهم این است که باید این مهارت را در خود تقویت کنید که چه زمانی یک ایده را سروشکل داده و چه زمانی آنرا برای مدتی کنار بگذارید.

صبور باشید

اما نکته آخر در راه‌اندازی یک استارتاپ صبر است. یک استارتاپ به شدت شبیه کودک است و نیاز به مراقبت و صبوری دارد تا شکوفا شود. به عنوان والدین این فرزند نباید تغذیه آنرا فراموش کنیم یا آنرا نادیده بگیریم. نباید برای نتیجه گرفتن زیاد عجله کرد. اهداف و حدود را مشخص کنید و در همان راستا پیش بروید.

برای موفقیت یک استارتاپ، سرمایه‌گذاری، حمایت، مدیریت درست و دیدگاهی شفاف نسبت به آینده نیاز است. اگر برای رشد ارگانیک استارتاپ خود صبر پیشه کنید به زودی خواهید دید که چگونه شرکتتان پله‌های ترقی را بالا رفته و کم کم به سودآوری می‌رسد.

 

 

 

 

نظرات