به گزارش تجارتنیوز، طبق نتایج آخرین پیمایش رصدخانه مهاجرت ایران، فعالان استارتاپی با نزدیک به ۶۳ درصد میل بالایی برای مهاجرت دارند. با توجه به جزییات این گزارش حجم زیادی از این مهاجرت به کشور ترکیه و کشورهای حاشیه خلیجفارس از جمله امارات است.
اما این آمار مربوط به قبل از قطعی یک ماهه اینترنت در ایران است. با قطع اینترنت بسیاری از فعالان استارتاپی ایران اعلام کردهاند که میخواهند به ترکیه مهاجرت کنند. کشوری که شرایط اقتصادی چندان خوبی ندارد. براساس آخرین گزارشها نرخ تورم ترکیه به ۸۳٫۴۵ درصد رسیده که بالاترین رقم در ۲۴ سال گذشته است. از پاییز سال گذشته روند افزایش تورم در این کشور آغاز شد و دلیل آن هم افت ارزش 40 درصدی لیر در سایه سیاست کاهش تدریجی نرخ بهره توسط بانک مرکزی این کشور بود. از طرف دیگر، اکوسیستم استارتاپی ترکیه هم شرایط چندان مطلوبی ندارد. اما چرا فعالان استارتاپی ایران ترجیح میدهند برای ادامه فعالیت به ترکیه مهاجرت کنند؟
حامد بیدی، کارشناس فناوری درباره مهاجرت استارتاپیها به کشور ترکیه به تجارتنیوز میگوید: بیشتر استارتاپها به دنبال این هستند که به طرق مختلف، خصوصا از طریق استارتاپ ویزا، مجوز مهاجرت به کشورهایی را بگیرند که از شرکتها حمایتهای ویژهای میکنند تا با کمک شرکتهای سرمایهگذار خطرپذیر بینالمللی بتوانند از ظرفیت و توانمندیهایشان به درستی استفاده کنند.
معمولا ترکیه را به دلیل راحتی مهاجرت به عنوان راهکاری کوتاهمدت برای برقرای ارتباطات بینالمللی تلقی میکنند. از طرفی هم ممکن است بعضی زندگی دائمی در ترکیه را انتخاب کنند. زیرا ما حداقل مواردی را که برای تنفس یک استارتاپ نیاز است در ایران نداریم.
شرایط ترکیه اگرچه با اکوسیستمهای استارتاپی اروپا فاصله زیادی دارد اما به دلیل وجود مواردی چون توانایی انتقال وجوه و برقراری ارتباطات بینالمللی امکان آن به واسطه تحریمها در ایران وجود ندارد و از طرفی اوضاع پایدار شرایط اینترنت، مهاجرت به این کشور منطقی به نظر میآید.
تشکر به جهت اطلاع رسانی