در سالهای اخیر، سرمایهگذاری در بازار بورس به دلیل کسب بازدهی بالای این بازار، مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. اما کسب سود در این بازار نیازمند داشتن دانش مالی، آشنایی با ابزارهای مختلف تحلیلی بازار و تنظیم استراتژیهای معاملاتی است. در این میان با هدف سهولت سرمایهگذاری برای اقشار مختلف، ابزارهای نوینی از جمله صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) برای سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس عرضه شده است.
صندوقها بر اساس ترکیب دارایی خود، انواع مختلفی دارند و افراد با هر سطح ریسکپذیری و بازده مورد انتظار میتوانند گزینهای را برای کسب سود از میان آنها انتخاب کنند. یکی از انواع این صندوق ها، صندوقهای سهامی هستند که بازده و ریسک بالایی دارند. صندوق اهرمی نیز مدلی از صندوق های سهامی هستند که با بهکارگیری مکانیزم اهرم مالی، می توانند بازدهی بیشتری برای سرمایهگذاران به همراه داشته باشد.
واحدهای این صندوق به دو دسته واحدهای ممتاز و عادی تقسیم میشوند. سرمایهگذاری در واحدهای عادی این صندوق به روش صدور و ابطالی انجام میشود و ریسک پایینی دارد. در مقابل، ریسک سرمایهگذاری در واحدهای ممتاز صندوق اهرمی بالا است و در بورس معامله (ETF) میشوند. واحدهای ممتاز صندوق اهرمی برای سرمایهگذاران حرفهای بازار مناسبتر است چرا که در این واحدها از ابزار اهرم برای افزایش سود استفاده میشود.
انواع بستههای اعتباری و وامهای بازار سرمایه را میتوان نوعی از اهرمها به حساب آورد که به افراد کمک میکنند با سرمایه اولیه بیشتری به مسیر سرمایهگذاری قدم بگذارند و سود بیشتری (در شرایط مناسب بازار) کسب کنند. صندوق های اهرمی نیز دقیقا از همین شیوه برای کسب سود بیشتر استفاده میکنند. البته استفاده از اهرم همانطور که زمینهساز کسب سود بیشتر است، میتواند زیان هم برای سرمایهگذاران ایجاد کند.
در سرمایهگذاری در صندوقهای اهرمی باید به چه نکاتی توجه کنیم
در شرایطی که افراد به دنبال کسب سود بیشتر از بازار سرمایه هستند، صندوق اهرمی میتواند یک گزینه مناسب برای دستیابی به این هدف باشد. با این حال، نمیتوان تنها با اتکا به بازدهی احتمالی صندوق، آن را انتخاب کرد و متغیرهای دیگری هم در این تصمیم اثرگذار هستند. با توجه به سازوکار این صندوق، افراد علاوه بر امکان کسب بازدهی بالا، باید ریسک ضرر احتمالی را با توجه به شرایط بازار بپذیرند. مانند هر سرمایهگذاری دیگری لازم است هر فرد پیش از خرید واحدهای یک صندوق اهرمی، مسیر سرمایهگذاری را با ویژگیهای فردی خود به عنوان یک سرمایهگذار (ریسکپذیری، اهداف مالی، بازه زمانی مورد نظر، استراتژیهای معاملاتی و …) تطبیق دهد و پس از آن در مورد خرید این صندوق تصمیم بگیرد. با این حال واحدهای ممتاز صندوق اهرمی را میتوان گزینهای جذاب برای سرمایهگذاران ریسکپذیر دانست.
استفاده از ابزار اهرم میتواند بازدهی سرمایهگذاری را تا حد چشمگیری افزایش دهد. در این میان صندوقهای اهرمی با مزایای سایر صندوقها و بهکارگیری ابزار اهرم مالی، گزینهای مناسب برای سرمایهگذاران مختلف هستند. گستردگی واحدهای مختلف این صندوق باعث شده هم افراد ریسکپذیر و هم افراد ریسکگریز بتوانند در این صندوق سرمایهگذاری کنند. افراد با سرمایهگذاری در صندوق اهرمی علاوه بر مزایای صندوقها، از شتابدهی ابزار اهرم هم بهرهمند میشوند.
کارگزاری آگاه در نظر دارد پذیرهنویسی صندوق اهرمی خود با نماد شتاب را از تاریخ 8 خرداد ماه 1402 به مدت 3 روز آغاز کند. با جستجوی این نماد در تمامی پنل های معاملاتی می توانید برای شرکت در این پذیره نویسی اقدام کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این صندوق میتوانید به درگاههای اطلاعرسانی این کارگزاری مراجعه کنید.