به نظر میرسد که اصرار بر صیانت و یکجانبهنگری به ماهیت پلتفرمهای فراگیر و محبوب برای کاربران، مانع از دقت نظر کارشناسی و آسیبشناسی از الگوریتمهای تولید و توزیع محتوا شده است، اتفاقی که دودش به چشم کاربران میرود.
شاید تصور کنیم اعتماد به شبکههای اجتماعی رایج خیلی دوام نمیآورد و باید به نوظهورها کوچ کنیم، اما شبکههایی هم تلاش میکنند امنیت بیشتری را برای کاربرانشان فراهم کنند.
برخلاف تصور بسیاری از افراد امکان پیگیری جرایم و کلاهبرداریهایی که از طریق پلتفرم اینستاگرام صورت میگیرد، وجود دارد. چرا که نهادهایی برای پیگیری این تخلفات به وجود آمدند تا فضا را برای کاربران و کسبوکارهای دیگر امن کنند.
کارآفرینان فناوری روسی در حال راهاندازی یک اپلیکیشن برای به اشتراک گذاری تصاویر مانند اینستاگرام در داخل کشور هستند. قرار است این اپلیکیشن جایگزین اینستاگرام باشد که هفته گذشته توسط مقامات روسی فیلتر شد.
اینستاگرام ابراز خشونت کاربران نسبت به روسیه را مجاز کرد. در پی این اقدام روسیه خواهان توقف فعالیتهای «افراطگرایانه» کمپانی متا شد. یوتیوب نیز کانالهای روسی را که اخبار نادرستی از جنگ منتشر میکردند مسدود کرد.
با تصویب ضربالاجلی و جنجالی کلیات طرح صیانت، زنگ خطر برای کسبوکارهای آنلاین و مجازی به صدا درآمد. حال سوال اینجاست که در صورت اجرای طرح چه خطراتی فضای کسبوکار آنلاین کشور را تهدید میکند؟
یکی از متخصصان جهانی امنیت از افشای اطلاعات ۴۶ میلیون کاربر ایرانی اینستاگرام، توییتر و تلگرام خبر داد. هنوز مشخص نشده که دقیقا چه کسی این اطلاعات را به سرقت برده است.
به نظر میرسد فیلترینگ اینستاگرام با جدی شدن طرح صیانت از فضای مجازی آغاز شده است. زیرا براساس گزارشهای کاربران، سرعت کارکرد این پلتفرم در روزهای اخیر به شدت کاهش یافته است.
طرح صیانت از فضای مجازی از ابتدا تاکنون با مخالفتهای زیادی روبهرو شد.اما به گفته یکی از نمایندگان مجلس این طرح تا پایان بهمن ۱۴۰۰ تصویب میشود و به همین خاطر کاربران علت کاهش سرعت اینترنت را اجرای طرح صیانت میدانند.