موضوعات داغ: # کرمانشاه # سقوط هواپیما # فرودگاه مشهد # مشهد # اینفوگرافی

شکست سنگین مایکروسافت؛ پلی‌استیشن ۵ دو برابر بیشتر از ایکس‌باکس فروخت!

ps5 vs xbox series

به گزارش تجارت نیوز، طبق برآوردهای جدید، پلی‌استیشن ۵ فاصله‌ای قابل‌توجه با ایکس‌باکس سری X/S ایجاد کرده است. رقابت همیشگی بین سونی و مایکروسافت در بازار کنسول‌های بازی، بار دیگر به نقطه‌ای تعیین‌کننده رسیده است. نکته جالب اینجاست که این اختلاف فاحش، نه از سوی سونی یا مایکروسافت، بلکه به‌طور ناخواسته توسط شرکت Take-Two Interactive، […]

به گزارش تجارت نیوز، طبق برآوردهای جدید، پلی‌استیشن ۵ فاصله‌ای قابل‌توجه با ایکس‌باکس سری X/S ایجاد کرده است. رقابت همیشگی بین سونی و مایکروسافت در بازار کنسول‌های بازی، بار دیگر به نقطه‌ای تعیین‌کننده رسیده است. نکته جالب اینجاست که این اختلاف فاحش، نه از سوی سونی یا مایکروسافت، بلکه به‌طور ناخواسته توسط شرکت Take-Two Interactive، مالک راک‌استار گیمز، فاش شده است.

افشای اتفاقی اطلاعات نشان می‌دهد پروژه ایکس باکس شکست خورده است!

گزارش مالی سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۵ شرکت Take-Two نشان می‌دهد که تا ماه نوامبر ۲۰۲۴، بیش از ۹۴ میلیون کنسول نسل نهمی (بدون احتساب نینتندو سوییچ) در سراسر جهان فروخته شده است. هرچند این گزارش میزان دقیق فروش هر کنسول را مشخص نکرده، اما با توجه به آمارهای رسمی منتشرشده از سوی سونی، می‌توان تخمینی از سهم هر کنسول به دست آورد.

سونی در گزارش خود اعلام کرده بود که تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴، تعداد ۶۵.۵ میلیون دستگاه پلی‌استیشن ۵ به سراسر جهان ارسال کرده است. با در نظر گرفتن این آمار و کسر آن از رقم ۹۴ میلیونی Take-Two، می‌توان نتیجه گرفت که ایکس‌باکس سری X/S حدود ۲۸.۵ میلیون واحد فروش داشته است.

البته از آن زمان تاکنون، میزان فروش هر دو کنسول افزایش یافته است، اما مایکروسافت صراحتاً اعلام کرده که فروش ایکس‌باکس در تعطیلات کریسمس کمتر از حد انتظار بوده است. در مجموع، این ارقام نشان می‌دهد که سهم پلی‌استیشن ۵ از بازار نسل نهم، تقریبا ۷۰ درصد است، در حالی که ایکس‌باکس سری X/S تنها ۳۰ درصد از این بازار را در اختیار دارد.

پلی استیشن در گذر زمان توانسته رقیب خود را از دور خارج کند

این اختلاف فاحش، شکست سخت‌تری را نسبت به نسل قبلی برای مایکروسافت رقم زده است. در نسل هشتم، پلی‌استیشن ۴ با فروش ۱۱۷ میلیون واحد، عملکردی بسیار موفق داشت، درحالی‌که ایکس‌باکس وان تنها ۵۸ میلیون دستگاه فروخت. با این وجود، نسبت فروش آن به پلی‌استیشن ۴ تقریبا ۵۰ درصد بود.

اگر به یک نسل قبل‌تر بازگردیم، رقابت بین پلی‌استیشن ۳ و ایکس‌باکس ۳۶۰ بسیار نزدیک‌تر بود. مایکروسافت موفق شد ۸۴ میلیون کنسول ایکس‌باکس ۳۶۰ بفروشد، درحالی‌که سونی ۸۷.۴ میلیون پلی‌استیشن ۳ را به بازار عرضه کرد. در آن دوره، رقابت بین دو برند بسیار شدید بود و مایکروسافت در بازار کنسول‌ها جایگاه قدرتمندی داشت.

اما اکنون، عملکرد ضعیف‌تر ایکس‌باکس سری X/S نسبت به ایکس‌باکس وان، نشان می‌دهد که مایکروسافت به‌مرور در حال از دست دادن جایگاه خود در صنعت بازی‌های ویدیویی است. تنها کنسولی که فروش کمتری نسبت به ایکس‌باکس سری X/S داشته، ایکس‌باکس اولیه است که ۲۴ میلیون دستگاه فروخت. البته، در آن زمان مایکروسافت تصمیم گرفت خیلی زود تمرکز خود را روی عرضه ایکس‌باکس ۳۶۰ بگذارد.

مایکروسافت در حال تغییر استراتژی خود است/ تمرکز فروش از کنسول به سرویس‌های اشتراکی تغییر می‌کند

با وجود این آمار ناامیدکننده، مایکروسافت هنوز از بازار کنسول‌ها کناره‌گیری نکرده است. این شرکت در حال توسعه‌ نسل بعدی ایکس‌باکس است و برخی شایعات نشان می‌دهد که حتی ممکن است روی یک کنسول دستی جداگانه نیز کار کند. مایکروسافت درباره‌ی این دستگاه جدید ادعا کرده که بزرگ‌ترین جهش فنی تاریخ را رقم خواهد زد، اما مشخص نیست که این نوآوری‌ها چقدر می‌توانند مایکروسافت را به رقابت بازگردانند.

علاوه بر این، مایکروسافت در حال تغییر استراتژی خود به‌عنوان یک ناشر چندپلتفرمی است. بازی‌های انحصاری ایکس‌باکس به‌تدریج راهی پلی‌استیشن ۵ می‌شوند و انتظار می‌رود که برخی از آن‌ها روی نینتندو سوییچ ۲ نیز منتشر شوند. این رویکرد نشان می‌دهد که مایکروسافت احتمالا بیش از آن‌که روی فروش کنسول تمرکز داشته باشد، به دنبال افزایش درآمد از طریق فروش بازی‌ها و سرویس‌های اشتراکی مانند Xbox Game Pass است.

بازار تحت سلطه پلی‌استیشن ۵

مایکروسافت با چالش بزرگی روبه‌رو است. پلی‌استیشن ۵ همچنان سلطه‌ خود را بر بازار حفظ کرده و عرضه‌ احتمالی نینتندو سوییچ ۲ می‌تواند شرایط را برای ایکس‌باکس دشوارتر کند. افشای تصادفی آمار فروش توسط Take-Two تنها تأییدکننده‌ این حقیقت است که مایکروسافت در حال عقب‌نشینی از رقابت سخت‌افزاری است.

اگر مایکروسافت بخواهد جایگاه خود را پس بگیرد، باید روی توسعه‌ بازی‌های انحصاری قوی، سخت‌افزار نوآورانه و استراتژی بازاریابی هوشمندانه تمرکز کند. در غیر این صورت، پلی‌استیشن ۵ همچنان فاصله‌ خود را افزایش خواهد داد و مایکروسافت را در موقعیتی ضعیف‌تر از قبل قرار خواهد داد.

پلی‌استیشن ۵ با برنامه‌ریزی گسترده به بازار عرضه شد. بازی‌های مختلفی به صورت انحصاری روی همین کنسول توانست طرفداران زیادی در میان کاربران پیدا کند. پلی‌استیشن ۵ به صورت کلی توانست گیمرهای زیادی به به سمت خود بکشاند.

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات