به گزارش تجارتنیوز، یکی از معضلاتی که گوشیهای تلفن همراه برای مردم ایجاد کرده قرار گرفتن در معرض تشعشعات الکترومغناطیسی است. برخی دولتها سعی کردهاند که با تدوین قوانینی از بالا رفتن بیش از حد این تشعشعات جلوگیری کنند و فروش محصولات شرکتهایی که این قوانین را جدی نگیرند را متوقف کند. این مساله باعث ممنوعیت آیفون 12 در فرانسه شده است.
مؤسسهی ANFR که نهاد ناظر بر میزان تشعشعات کشور فرانسه محسوب میشود حدود یک ماه پیش آزمایشاتی انجام داده بود که نشان میداد تلفن همراه آیفون 12 میزان تشعشع بالایی از خود ساطع میکند و از میزان استانداردی که فرانسه برای تشعشعات تلفنهای همراه مشخص کرده، بیشتر است. این نهاد ناظر در کشور فرانسه به اپل گفته بود که فروش این مدل را متوقف کند تا راهحلی برای آن پیدا شود. نکته جالب این آزمایشات این بود که آیفون 12 مینی و آیفون 12 پرو نیز همین تست را پشت سر گذاشته بودند.
تلاش اپل برای رفع ممنوعیت آیفون 12 در فرانسه
به نقل از خبرگزاری رویترز، شرکت اپل اعلام کرد که قصد دارد با ارائه «بهروز رسانی نرمافزاری» جدیدی برای مدل آیفون 12، میزان تشعشع این گوشی را برای ساکنان فرانسه کم کند. این اقدام اپل در راستای پیروی از الزامات کشور فرانسه در زمینه میزان تشعشع تلفنهای همراه است.
اما با این حال اپل با نتیجه تحقیقات تنظیمکننده فرانسوی مبنی بر میزان بالای تشعشع این مدل تلفن که سه سال از حضورش در بازار میگذرد مخالف است و برای آن بیانیهای منتشر کرد.
روز سهشنبه، 10 اکتبر اپل کاملترین توضیح خود را درباره مغایرت نتیجه آزمایشات فرانسه و سایر کشورهایی که آیفون 12 برای فروش در آنها تایید شده است، ارائه کرد.
اپل در این بیانیه نوشت: بیش از یک دهه است که در گوشیهای آیفون حسگرهایی تعبیه شده که میزان نزدیکی تلفن همراه به بدن را تشخیص میدهد. پس از اینکه حسگرها تشخیص دهند که تلفن همراه نزدیک بدن انسان قرار دارد قدرت تشعشعات کاهش مییابد. اپل در ادامه نوشته بود که پروتکل آزمایشی که توسط نهاد ناظر فرانسوی استفاده شده، این ویژگی را در نظر نگرفته است.
فرانسه بهروز رسانی مخصوص خود را دریافت میکند
اپل با توجه به پروتکل بهکار گرفته شده در فرانسه، بهروزرسانی نرمافزاری منتشر کرد که در این ماه به طور گسترده در اختیار کاربران فرانسه قرار میگیرد. این بهروزرسانی نرمافزاری باعث میشود که فناوری تشخیص بدن خاموش شود و تلفن همراه همیشه سطح پایینتری از امواج را ساطع کند.
اپل همچنین اعلام کرد که آیفون 12 اولین بار در سال 2020 گواهینامه مطابقت با قوانین و استانداردهای انتقال انرژی در سراسر جهان را دریافت کرد و از آن زمان تا کنون هیچ تغییری در آن ایجاد نشده است.
همچنین شایان ذکر است که آیفون 12 تنها گوشی هوشمندی نیست که در این آزمون مردود شده است. گوشیهای هوشمند سامسونگ، موتورولا و شیائومی نیز در این آزمون شکست خوردهاند و جالب اینجاست که این تلفنهای همراه ممنوع نشدهاند و ممنوعیت فقط برای آیفون 12 بوده است.
موسسه ANFR اخیرا 141 تلفن همراه را آزمایش کرده بود. نتیجه این آزمایشات این بود که وقتی آیفون 12 را در دست نگه میدارید یا در جیب حمل میکنید، سطح جذب انرژی الکترومغناطیسی آن 5.74 وات بر کیلوگرم بوده و بالاتر از استاندارد اتحادیه اروپا یعنی 4 وات بر کیلوگرم است.
تشعشعات تلفن همراه برای سلامتی انسان مضر است؟
تلفنهای همراه توسط بخش تحقیقات سرطان سازمان جهانی بهداشت به عنوان مواد سرطانزای «احتمالی» برچسبگذاری شدهاند و آنها را در دستهبندی قهوه، دود گازوئیل و آفتکشها قرار میدهند. این بخش همچنین گفته است که تشعشعات تولید شده توسط تلفن های همراه نمیتواند به طور مستقیم به DNA آسیب برساند و با انواع پرتوهای قوی تر مانند اشعه ایکس یا اشعه ماوراء بنفش متفاوت است.
مشکل اصلی ناشی از نوع تابش «غیر یونیزان» تلفن، گرم شدن بافت بدن است. طبق گفته کمیسیون بینالمللی حفاظت در برابر تشعشعات غیریونیزان (ICNIRP)، قرار گرفتن بیش از حد تعیینشده در برابر این تشعشعات میتواند منجر به صدمههایی مانند سوختگی یا گرمازدگی شود.
مالکوم اسپرین، مدیر فیزیک پزشکی در رویال برکشایر بریتانیا، در اینباره گفته است: با این حال، محدودیتهایی که برای تشعشعات در نظر گرفته شده خیلی پایینتر از سطحی است که آسیب ایجاد میکندو بنابراین کمی بالاتر رفتن از آستانه در نظر گرفته شده بعید است که است که پیامدی برای سلامتی انسان داشته باشد.
همچنن طبق تحقیقات موسسه ملی سرطان آمریکا در حال حاضر هیچ مدرک وجود ندارد که ثابت کند تشعشعات ساطع شده از تلفن همراه میتواند خطر ابتلا به سرطان را در انسان افزایش دهد.