محمدقلی یوسفی، اقتصاددان در برنامه مقتصاد تجارت‌نیوز:

با این وضعیت اقتصاد ایران نمی‌تواند دوام بیاورد

بیش از ۸۰ درصد اقتصاد ایران در دست دولت قرار دارد و کارشناسان علت کژکارکردی اقتصاد کشور را همین اقتصاد دولتی می‌دانند. حال سئوال اینجاست که اقتصاد دولتی در ایران تا کجا می‌تواند پیش برود؟

به گزارش تجارت نیوز،

یک اقتصاددان عقیده دارد اقتصاد ایران آبستن فروپاشی است. 

محمدقلی یوسفی، اقتصاددان: 

  • نه، به هیچ عنوان و من این را قاطعانه می‌گویم. همین الان هم اقتصاد ایران در حال ورشکستگی است. با این وضعیت اقتصاد ایران نمی تواند دوام بیاورد. مشکل اقتصاد ایران این نیست که مردم اراده ندارند، کار و تلاش نمی‌کنند یا تحریم‌ها هست.
  • این‌ها می‌تواند تأثیر داشته باشد ولی مشکل ما سیستم اقتصادی مختلط است که هم دولت دخالت می‌کند و هم برخی بخش خصوصی هستند. ما چنین وضعیتی را نداریم که دولت در تمام عرصه‌ها مداخله می‌کند.
  • ببینید وقتی که دولت نرخ ارز و نرخ سود بانکی و قیمت‌ها و دستمزد را تعیین می‌کند، به اقتصاد علامت غلط می‌دهد و بحران ایجاد می‌کند. نتیجه این می‌شود که منابع به درستی تخصیص پیدا نکرده و کشور با مشکل مواجه می‌شود.
  • فروپاشی اقتصادی که اصولی ندارد. هر وقت که یک نظامی با بحران‌های متعددی مواجه می‌شود و اینها را در ابتدا که می‌توانست راحت‌تر حل کند، حل نکرده و مرتب تشدید می‌شوند، به جایی می‌رسد که یک مرتبه فروپاشی صورت می‌گیرد.
  • بنابراین، فکر نکنید که مثلاً فروپاشی اول اعلام خطر می‌کند که من دارم می‌آیم. چنین نیست و حادثه‌ها بدون اطلاع شما اتفاق می‌افتد. اقتصاد ایران، آبستن این موضوع است.

متن و ویدیو کامل گفتگو با محمدقلی یوسفی را اینجا بخوانید. 

 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

اینفوگرافی