فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۲۲۹۵۴

صدور مجوز افزایش سرمایه سایپا و ایران خودرو متوقف شد

صدور مجوز افزایش سرمایه سایپا و ایران خودرو متوقف شد

صدور مجوز افزایش سرمایه شرکت‌های خودروساز، از محل تجدید ارزیابی، به برگزاری نشست سران قوا پس از انجام مراسم تنفیذ و تحلیف رییس جمهور جدید موکول شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، یک مقام مسوول در سازمان بورس و اوراق بهادار، که خواست نامش محفوظ بماند، در پاسخ به پرسش خبرنگار ما اعلام کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار در هفته‌های اخیر بارها موضوع صدور مجوز افزایش سرمایه سایپا و ایران خودرو، از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها را از دبیرخانه شورای سران قوا پیگیری کرده اما با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، به نهاد ناظر بازارسرمایه اعلام شده، بررسی این موضوع و صدور مجوزهای لازم به بعد از تغییر دولت و استقرار دولت چهاردهم موکول شده است.  

به این ترتیب قرار است درخواست خودروسازان برای انجام افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی در اولین حضور دکتر مسعود پزشکیان در نشست‌ شورای سران قوا مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به زمان اعلام شده برای برگزاری مراسم تحلیف و تنفیذ حکم رییس جمهور جدید به نظر می‌رسد شورای سران قوا حداکثر تا شهریور ماه مجوزهای لازم را به سایپا و ایران خودرو برای انجام افزیش سرمایه صادر خواهد کرد. 

بورس: افزایش سرمایه ایران‌ خودرو و سایپا از محل تجدید ارزیابی دارایی ها محدودیتی ندارد

پیش‌تر نیز، یک مقام مسوول در نهاد ناظر بازار سرمایه اعلام کرده بود: سازمان بورس و اوراق بهادار در زمینه افزایش سرمایه ایران‌ خودرو و سایپا از محل تجدید ارزیابی دارایی ها محدودیتی ندارد.  به گفته وحید روشن قلب مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس ، در صورت صدور مجوز شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، طرح افزایش سرمایه ایران‌خودرو و سایپا از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 

طبق آخرین اطلاعات مالی افشا شده صورت‌های مالی خودروسازان ( برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲) زیان‌ انباشته تلفیقی ۳ شرکت بزرگ ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو به ۲۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.در حال حاضر زیان انباشته تلفیقی گروه ایران‌خودرو ۱۳۱هزار میلیارد تومان و زیان انباشته سایپا ۳۹هزار میلیارد تومان است. رقم زیان انباشته سایپا در مقایسه با سال ۱۴۰۰، معادل ۵۹درصد رشد داشته، پارس‌خودرو نیز در همین دوره با رشد ۹۲ درصدی زیان انباشته‌اش مواجه شده و در این زمینه از ۲ خودروساز دیگر سبقت گرفته است. 

مطابق ماده ۱۴۱ قانون تجارت «اگر بر اثر زیان‌های وارد شده، حداقل نصف سرمایه یک شرکت از میان برود، هیات‌مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام را دعوت کند تا موضوع انحلال یا ادامه بقا به رای گذاشته شود.» با توجه به این ماده قانونی و با در نظر گرفتن زیان انباشته ۳ خودروساز بزرگ کشور در بازه زمانی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، هر ۳ آنها مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت شده‌اند.

منبع : ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.