فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۹۱۸۹۲

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

بررسی ۳۰ سال واردات در آمریکا/ شرکای تجاری ایالات متحده کدام کشورها هستند؟

بررسی 30 سال واردات در آمریکا/ شرکای تجاری ایالات متحده کدام کشورها هستند؟

آخرین داده‌های منتشر شده از اداره ملی سرشماری ایالات متحده حاکی از آن است که از سال 1989 تا کنون اتحادیه اروپا بیشترین تبادلات تجاری را با آمریکا داشته است.

به گزارش تجارت‌نیوز، در سه ماهه دوم سال 2023، صورت‌حساب واردات ایالات متحده به حدود 2 تریلیون دلار رسید.

اما کدام کشورها بزرگترین شرکای تجاری ایالات متحده هستند و چه چیزی را به بزرگترین اقتصاد جهان ارسال می‌کنند؟

برای جمع‌آوری این گزارش از داده‌های مربوط به ژوئیه 2023 از اداره سرشماری ایالات متحده برای ایجاد نمودار پایین استفاده شده است که بزرگترین شرکای تجاری آمریکا و چگونگی تغییر آنها از سال 1989 را نشان می‌دهد.

اقتصاد+جهان+

شرکای تجاری ایالات متحده از نظر واردات (2023)

در نیمه اول سال 2023، اتحادیه اروپا بزرگترین منبع واردات ایالات متحده بود و تقریباً یک‌پنجم کل کالاها و خدمات وارداتی به این کشور را به خود اختصاص داد.

یک مشاهده جالب از این رابطه تجاری این است که واردات فیزیکی ایالات متحده از (و صادرات به) اتحادیه اروپا اساساً همان دسته کالاهای تجاری (داروها، ماشین‌آلات و تجهیزات حمل و نقل) هستند.

این نشان‌دهنده پدیده‌ای است که در آن کشورهای ثروتمند به رغم داشتن توانایی تولید در داخل، تمایل به تجارت کالاهای مشابه با یکدیگر دارند. توضیح ساده پشت این: مصرف‌کنندگان از داشتن حق انتخاب بیشتر سود می‌برند و از سوی دیگر شرکت‌ها از تخصص و صرفه‌جویی در مقیاس سود می‌برند.

در اینجا منابع اصلی واردات ایالات متحده در سال 2023 (تا ژوئیه)، رتبه‌بندی شده است.

اقتصاد جهان

ایالات متحده تقریباً یک‌سوم کل واردات را از دومین و سومین شرکای تجاری بزرگ خود یعنی کشورهای همسایه مثل مکزیک (15.2 درصد) و کانادا (13.5 درصد) تامین می‌کند.

هر سه کشور بخشی از USMCA (توافق تجاری جدید جایگزین نفتا) هستند، تجارت سه‌جانبه را تسهیل و در نتیجه الگوهای واردات و صادرات عجیب و غریب ایجاد می‌کنند. به عنوان مثال، ایالات متحده نفت را از کانادا وارد، اما نفت را به مکزیک صادر می‌کند. در همین حال، تجهیزات حمل و نقل را از مکزیک وارد کرده و به کانادا صادر می‌کند.

چین (13.2 درصد) و ژاپن (4.6 درصد) پنج شریک تجاری وارداتی برتر را تکمیل می‌کنند. هر 2 کشور همچنین بزرگترین منابع واردات ایالات متحده در گذشته بوده‌اند، چین از سال 2022 و ژاپن بسیار قبل‌تر از آن در سال 1989.

اقتصاد جهان

در همین حال، از دهه 2010، کشورهای جنوب و جنوب شرقی آسیا سهم بیشتری از واردات ایالات متحده را به خود اختصاص داده‌اند و نیمه پایینی 10 محصول برتر را پر کرده‌اند که نشان‌دهنده تغییر پایه‌های تولید جهانی است.

کسری تجاری ایالات متحده

در سال 2021 همانند 2020، از 2.8 تریلیون دلار واردات ایالات متحده، بخش‌های برتر کالاها ماشین‌آلات و لوازم مکانیکی (29.1 درصد) و پس از آن محصولات شیمیایی، پلاستیک، لاستیک و چرم (14.7 درصد) و تجهیزات حمل و نقل (10.9 درصد) بودند.

با واردات 3.4 تریلیون دلاری در سال 2022، ایالات متحده بزرگترین واردکننده جهان است. اگرچه تورم و فقدان اطمینان بازار بیشتر بر اقتصاد حاکم بود، واردات ایالات متحده سالانه 15 درصد افزایش یافت و چین به عنوان شریک اصلی واردکننده کالاهای آن بود.

ایالات متحده بیش از صادرات خود به تمام شرکای تجاری اصلی خود واردات دارد و در نتیجه تا سه ماهه دوم سال 2023 کسری تجاری کل نزدیک به 700 میلیارد دلار بود.

اقتصاد جهان

اقتصاددانان استدلال می‌کنند که این کسری بازتاب نرخ پایین پس‌انداز در اقتصاد است، جایی که تقاضا برای کالاها با استقراض هدایت می‌شود. در عین حال این به کشور اجازه می‌دهد تا رشد اقتصادی قوی را حفظ کند که شاید با نرخ پس‌انداز بالاتر به آن دست نمی‌یافت.

 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.