تجارتنیوز گزارش میدهد:
گازگرفتگی کارگران در حادثه شرکت نفت کوهدشت/ جان کارگران ارزان است!
روز گذشته پنج کارگر برای لایهروبی به داخل منبع در ایستگاه مرکز نفت «برداسپی گندابه» کوهدشت رفتند، اما همانجا حبس شدند. فرماندار کوهدشت گفته شانس زنده ماندن آنها به دلیل استنشاق مواد سمی بسیار ضعیف است.
به گزارش تجارتنیوز، کارگران شرکت نفت همچنان در ایستگاه پمپاژ مرکز نفت محبوس هستند. عملیات برای بیرون آوردن کارگران ادامه دارد، اما گفته میشود شانس زنده ماندن آنها بسیار کم است.
هر چند وقت یکبار خبری از حوادث ناشی از کار و مرگ کارگران منتشر میشود. محل حادثه این بار در ایستگاه مرکز نفت «برداسپی گندابه» کوهدشت است. سالانه صدها نفر از کارگران بر اثر حوادث کار جان خود را از دست میدهند. حالا هم صحبت از جان پنج کارگر است.
کارگران شرکت نفت کوهدشت محبوساند
روز گذشته پنج کارگر برای لایهروبی به داخل منبع در ایستگاه مرکز نفت رفتند، اما دیگر بیرون نیامدند. گفته میشود به دلیل استنشاق مواد سمی در منبع گرفتار شدهاند. محمد مرادی، فرماندار کوهدشت در این مورد گفته متاسفانه شانس زنده ماندن آنها به دلیل استنشاق مواد سمی بسیار ضعیف است.
فرماندار کوهدشت گفته ایستگاه پمپاژ از نفت تخلیه شده اما به دلیل آلوده بودن به مواد سمی و استنشاق گاز، ورود به محدوده ایستگاه امکانپذیر نیست. باید با ایمنی کامل صورت گیرد تا گروههای امداد دچار حادثه نشوند. (مهر)
جزئیات بیشتری درباره چگونگی محبوس شدن کارگران در منبع منتشر نشده است. سوال این است که اگر محیط آغشته به مواد سمی است و ورود به محل ممکن نیست، کارگران چگونه به این محل رفتهاند؟ ایمنی محل کار چگونه بود؟ چرا کارگران بدون تجهیزات ایمنی به محلی که گاز سمی داشته، فرستاده شدند؟
آمار متناقض از مرگ کارگران در ایران
مرگ چهار کارگر در کارگاه مبلفروشی تهران، مرگ یک کارگر در مصالحفروشی شهرستان فردیس، مرگ یک کارگر در شهرک صنعتی مهدیشهر و... اینها تنها بخشی از اخبار حوادث کار است. تمامی هم ندارد. وزارت کار میگوید آمار حوادث ناشی از کار نسبت به سال قبل کاهش پیدا کرده، اما برخی فعالان حوزه کارگری آن را تائید نمیکنند.
آبانماه سال جاری باشگاه خبرنگاران جوان از افزایش بیش از 15 درصدی فوتیهای ناشی از حوادث کار در ایران خبر داد. سازمان پزشکی قانونی ایران آماری در اختیار این رسانه قرار داده که نشان میدهد در شش ماه نخست سال جاری، 1077 نفر در حوادث کار جان خود را از دست دادند. فوتیهای ناشی از حوادث کار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (با آمار فوتی 931 نفر) 15/7 درصد افزایش داشته است.
بنابر آمارهای سازمان پزشکی قانونی کشور، 1066 نفر از فوتیهای اعلامی مردان و 11 نفر از آنها را زنان تشکیل میداند.
آمارهای اعلامی از سوی وزارت کار با آنچه که سازمان پزشکی قانونی ایران به باشگاه خبرنگاران داده، متناقض است. علیحسین رعیتیفر، معاون روابط کار وزارت، کار و رفاه اجتماعی گفته بود که سال گذشته 711 نفر از کارگران مشمول قانون کار در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادهاند. یعنی 220 نفر کمتر از آنچه سازمان پزشکی قانونی اعلام کرده بود.
16 هزار فوتی در حوادث کار طی 10 سال
گزارش سازمان پزشکی قانونی ایران نشان میدهد که طی سالهای 1387 تا 1396، حدود 16 هزار نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادهاند؛ یعنی طی 10 سال. اگر به صورت میانگین محاسبه شود، سالانه حدود 1600 نفر فوتی ناشی از حوادث کار داشتیم.
در ادامه این گزارش آمده که آمارهای سالهای 1387 تا 1396 نشان میدهد که عمده علت مرگ افراد در حوادث کار، سقوط از بلندی است. 6640 نفر از آنها بر اثر سقوط از بلندی جان خود را از دست دادهاند که 41.5 درصد از کل تلفات حوادث کار 10 ساله را میشود. پس از آن برخورد با جسم سخت با سه هزار و 756، برقگرفتگی با 2215 نفر، سوختگی با 819 نفر و کمبود اکسیژن نیز با 670 فوتی در رتبههای بعدی علل مرگ بر اثر حوادث کار قرار میگیرند.
ایران تنها کشوری نیست که با حوادث ناشی از کار مواجه میشود. سالانه هزاران نفر در کشورهای مختلف در حین کار یا جان خود را از دست میدهند یا صدماتی در طول دوره کاری میبینند.
آمار جهانی فوتیهای ناشی از حوادث کار
سازمان جهانی کار اخیرا گزارشی از حوادث کار منتشر کرد که نشان میدهند حداقل 398 میلیون کارگر در سراسر جهان صدمات غیرکشنده ناشی از کار را متحمل میشوند.
ایلنا به نقل از سازمان جهانی کار نوشته است بر اساس تخمینهای جدید سازمان جهانی کار، سالانه حدود سه میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماریهای ناشی از کار جان خود را از دست میدهند که در مقایسه با سال 2015 تا امروز بیش از 5 درصد افزایش داشته است. یعنی طی هشت سال آمار فوتیهای حوادث کار افزایش یافته است.
در ادامه این گزارش آمده که بیشتر این مرگ و میرهای ناشی از کار مربوط به بیماریهای ناشی از کار است که مجموعا 2.6 میلیون مرگ را شامل میشود. بیماریهای گردش خون، نئوپلاسمهای بدخیم و بیماریهای تنفسی در میان سه علت اصلی مرگ و میر ناشی از کار دارند. این سه دسته با هم بیش از سه چهارم کل مرگ و میر ناشی از کار را شامل میشوند.
نظرات