«تجارتنیوز» گزارش میدهد:
بازدهی بازارها در هفته چهارم خرداد ۱۴۰۳ / سکه با بازدهی منفی از چتر حمایت دلار خارج شد
بازدهی بازارهای در هفته چهارم خرداد در بازارهای مورد بررسی در دو روند مثبت و منفی قرار گرفت. بورس و سکه با بازدهی منفی و دلار و طلا رشد بازدهی محدودی داشتند. این روند در یک ماهه خرداد نیز پابرجا بود و سکه همراستا با افت طلای جهانی نزولی شد.
به گزارش تجارتنیوز، بازدهی بازارها در هفته پایانی خرداد در دو روند مثبت و منفی قرار گرفت. روند منفی سکه و بورس در مقابل افزایش بازدهی طلا و دلار قرار گرفت. معاملهگران رشد بازدهی دلار را چندان مورد توجه نمیدانند و معتقدند تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مشخص شدن نتیجه آن بازارهای مالی در رون رفت و برگشتی و در محدودهای مشخص نوسان خواهند داشت.
کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورتی که کاندیداهای موافق برجام در نهایت پیروز میدان انتخابات شوند روند قیمت دلار کاهشی خواهد شد و همین موضوع در سایر بازارها نیز اثر میگذارد. در غیر این صورت باید انتظار افزایش قیمت دلار را داشته باشیم.
آنچه مسلم است سیاستگذار قصد ندارد تا پیش از انتخابات دلار در کریدور ششم معامله شود و با ارزپاشی مانع این موضوع میشود.
دلار ۳۵۰ تومان رشد کرد
قیمت دلار از ۲۴ تا ۳۱ خرداد در کانالهای هشتم و نهم از کریدور پنجم درجا زد و در نهایت در پله سوم کانال نهم بسته شد. دلار این هفته بازدهی مثبت ۰.۵۹ درصدی و رشد قیمت ۳۵۰ تومانی نسبت به هفته گذشته داشت. در یک ماهه خرداد دلار افزایش ۱۷۰۰ تومانی و رشد بازدهی ۲.۵۹ درصدی داشت.
اونس جهانی طلا ۲۸ دلار گران شد
روز پنجشنبه ۳۱ خرداد هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت سه میلیون و ۳۷۲ هزار تومان رسید و با رشد ۵۹ هزار تومانی نسبت به هفته گذشته، بسته شد. این هفته طلا رشد بازدهی ۱.۷۸ درصدی داشت. همچنین در یک ماهه خرداد طلای ۱۸ عیار بازدهی مثبت ۱.۴۴ درصدی و افزایش قیمت ۴۸ هزار تومانی را ثبت کرد.
در هفته اخیر هر مثقال طلای ۱۸ عیار روی رقم ۱۴ میلیون و ۶۰۸ هزار تومانی ایستاد و رشد بازدهی ۱.۲۱ درصدی و افزایش قیمت ۱۷۵ هزار تومانی داشت. این مقدار طلا در یک ماهه پایانی بهار رشد بازدهی ۱.۴۴ درصد و افزایش قیمت ۲۰۸ هزار تومانی داشت.
گفتنی است در هفته پایانی خرداد طلای جهانی ۲۸ دلار افزایش داشت و در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۳۴۰ دلاری در حال معامله است. اونس جهانی طلا این هفته نسبت به مدت مشابه هفته قبل رشد بازدهی ۱.۲۱ درصدی داشت.
همچنین اونس جهانی نقره با رشد یک دلاری روی رقم ۳۰ دلار و ۳۰ سنتی ایستاد.
بازدهی سکه منفی شد
در هفته اخیر سکه امامی با افت بازدهی ۰.۳۷ درصدی و کاهش قیمت ۱۵۰ هزار تومانی داشت. این قطعه در آخرین معامله روز پنجشنبه ۳۱ خرداد با قیمت ۴۰ میلیون تومان به کار خود پایان داد. این قطعه در یک ماهه خرداد کاهش قیمت ۳۰۲ هزار تومانی و افت بازدهی ۰.۷۵ درصدی را ثبت کرد.
روز پنجشنبه قیمت سکه بهار آزادی در سطح ۳۶ میلیون و ۶۹۰ هزار تومانی قرار گرفت. در آخرین معامله این هفته نیمسکه با قیمت ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ربع سکه با رقم ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی معامله شدند. سکه گرمی نیز در سطح ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی قرار گرفت و طی هفته اخیر تغییر قیمت نداشت.
ابهام انتخاباتی روند نزولی بازار سهام را رقم زد
بررسی بازدهی نمادهای بازار سهام در هفته چهارم خرداد 1403 نشان میدهد که سهمهای شفام، وآفر، کابگن و زماهان با رشد هشت درصدی در این هفته بیشترین بازدهی را میان رقبای بورسی خود به ثبت رساندند. همچنین چخزر نیز با رشد هفت درصدی دیگر سهم پربازده هفته گذشته بورس بوده است. اینفوگرافی زیر قیمت و سطوح حمایت هر یک از سهمهای پربازده را نشان داده است.
کمترین بازدهی نمادها در هفته چهارم خرداد
در طرف مقابل نیز در جریان بررسی بازدهی نمادهای بازار سهام، روشن شد که ارقام ریزش سهمهای کمبازده نیز در همین مقدار بوده با این تفاوت که تعداد سهمهای کمبازده بیشتر بوده است؛ به طوریکه آ س پ، وطوبی، کرومیت، میهن و فسوژ در این هفته با افت هشت درصدی کمبازدهترین نمادهای بازار سهام بودند.
گزارشهای بیشتر را در صفحه طلا و ارز بخوانید.
نظرات