جلسه شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی به فردا موکول شد
قرار بود روز دوشنبه ۳۰ مرداد جلسه شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی برگزار شود اما این جلسه به فردا (چهارشنبه اول شهریور) موکول شد.
به گزارش تجارتنیوز ، تعیین قیمت ۳۲ قلم کالای اساسی شامل ۱۷ محصول زراعی و ۱۵ قلم باغی در سال زراعی جدید ۱۴۰۲-۱۴۰۳ محور جلسه فردا شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی بوده که هر سال در نیمه نخست سال تعیین میشود. همچنین بررسی نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری (۱۴۰۱-۱۴۰۲) از دیگر محورهای مورد بحث در این جلسه خواهد بود. در حال حاضر قیمت هر کیلو گندم از سوی دولت نرخ پایه ۱۱.۵۰۰ تعیین شده و با یارانه دولت به این محصول استراتژیک به ۱۵ هزار تومان میرسد. اما با این وجود گندمکاران عنوان میکنند این مبلغ پایینتر از هزینه تمام شده آنها است.
به گفته مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران تا صبح امروز ۳۱ مرداد خرید تضمینی گندم با رشد بیش از ۴۰ درصدی به ۱۰ میلیون و ۵ هزار تن رسیده است. علی قلی ایمانی از واریز ۱۰ هزار میلیارد تومان (همت) از مطالبات معوق گندم کاران در روز گذشته خبر داد و گفت: این مبلغ برای کسانی واریز شد که با وجود تحویل محصول مبلغی دریافت نکرده بودند.
وی افزود: به این ترتیب تا کنون ۷۲ همت به گندمکاران پرداخت شده و مسئولان قول مساعد دادهاند تا هفته آینده با گندمکاران تسویه خواهد شد. البته اگر در جلسه شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، قیمت گندم تجدیدنظر شود مبلغ باقی مانده بیش از ۸۰ همت خواهد بود.(مهر)
تداوم بالاتکلیفی قیمت گندم
قیمت گندم با وجود گذشت حدود پنج ماه از سال همچنان بلاتکلیف است. دولت وعده خرید هر کیلو گندم به نرخ 15 هزار تومان را به کشاورزان داده بود اما در عمل 11500 تومان با آنها حساب کرد. گندمکاران به این قیمت اعتراض کردند و مسئولان، نمایندگان مجلس و فعالان صنفی به آنها وعده اصلاح آن را دادند اما تا کنون دولت تصمیم خاصی در این زمینه نگرفته است.
تنها نکتهای که فعلا مسئولان وعده آن را دادهاند پرداخت مابهالتفاوت نرخ پرداختی تا 15 هزار تومان است. حتی با وجودی که قاسم پیشهور رئیس اتاق اصناف کشاورزی در دومین روز مرداد وعده بود که دولت در جلسهای که قرار بود آن روز برگزار شود در مورد نرخ خرید تضمینی گندم تصمیم میگیرد، همچنان خبری در این مورد منتشر نشده. این در حالی است که گندمکاران خواهان افزایش قیمت گندم به نرخ 17 هزار تومان هستند.
در چنین شرایطی، برخی مسئولان دولتی از جمله رئیس سازمان برنامه و بودجه، همان نرخ 15 هزار تومانی مصوب (یا حتی 11500 تومانی پرداختی) را برای هر کیلو گندم قابل قبول میدانند اما برخی از نمایندگان مجلس در ماههای اخیر به دنبال افزایش نرخ این کالای اساسی بودهاند. البته رئیسجمهور نیز اواسط اردیبهشت دستور اصلاح قیمت گندم را صادر کرد و هر هفته هم وعدههایی در این زمینه داده میشود.
نظرات