کد مطلب: ۷۳۴۷۰۳

ذرات معلق مهم‌ترین آلاینده هوای تهران/ ورود وزارت بهداشت به ماجرای ابر متان

ذرات معلق مهم‌ترین آلاینده هوای تهران/ ورود وزارت بهداشت به ماجرای ابر متان

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت در حال بررسی گاز متان تجمیع شده در جنوب تهران است؛ ولی هنوز نتیجه قطعی در این زمینه به دست نیامده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: ذرات معلق PM۲.۵ اثر منفی زیادی بر سلامت انسان دارد و عامل بسیار خطرناکی برای سلامت انسان محسوب می‌شوند.

او با اشاره به اینکه مهم‌ترین عامل ایجاد آلودگی ذرات معلق PM۲.۵، وسایل نقلیه، خودروهای سنگین، دیزلی و فرسوده هستند،‌ تصریح کرد: در مورد معاینه فنی موتورسیکلت‌ها نیز اقدامی صورت نگرفته است؛ به شکلی که ما ۱۱.۵میلیون موتورسیکلت در کشور داریم که ۹۰ درصد این تعداد فرسوده هستند و عمدتا معاینه فنی آن‌ها انجام نمی‌شود. در مورد کامیون‌ها و خودروهای دیزلی هم می‌بایست این خودروها مجهز به فیلتر دوده شوند که این اقدام هم انجام نشده است.

ابر متان در جنوب تهران را وزارت بهداشت بررسی می‌کند

شاهسونی در خصوص اخبار اخیر منتشر شده درباره وجود ابر متان در جنوب تهران نیز به ایسنا اظهار کرد: در این زمینه وزارت بهداشت در حال مطالعه است و هنوز نتیجه قطعی به دست نیامده است، اما باید بدانیم که متان به عنوان مهم‌ترین گاز گلخانه‌ای در پدیده گرمایش جهانی شناخته می‌شود که اثر آن از سایر گازهای گلخانه‌ای مانند CO۲، نیتروژن اوکساید و بخار آب در پدیده گرمایش جهانی بیشتر است. البته به غیر از آثار متان بر گرمایش جهانی، این گاز برای سلامت انسان هم خطرناک است.

او در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان گفت بوی بدی که گاها در روزهای آلوده استشمام می‌شود به وجود گاز متان بازمی‌گردد یا خیر؟، توضیح داد: متان گازی بی‌بو، بی‌رنگ و سبک‌تر از هوا است؛ بنابراین وقتی تولید می‌شود به سرعت به بالا صعود می‌کند و تاثیری بر بوی هوا ندارد.

آیا بارش باران منجر به آلودگی هوا شد؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا بارش باران طی روزهای اخیر در تهران تاثیری در کاهش آلودگی هوا داشته است یا خیر؟، بیان کرد: بارش باران در صورتی که بالاتر از ۷ میلی‌متر باشد می‌تواند تاثیر خوبی در کاهش آلودگی هوا داشته باشد.

او تاکید کرد: مهم‌ترین توصیه ما در روزهای آلوده به مردم این است که ترجیحا تا حد امکان حضور خود در فضای باز را کاهش دهند و در صورتی که نیاز به خروج از منزل بود از ماسک مناسب استفاده کنند. گروه‌های حساس بخصوص زنان باردار، کودکان، سالمندان و افرادی که بیماری‌های قلبی و تنفسی حضور خود در جوامع را به حداقل برسانند.

منبع:‌ ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.