فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۱۶۴۶۲

رئیس سازمان بورس:

بازار سرمایه چشم‌انتظار ثبات اقتصادی نه حمایت مالی

بازار سرمایه چشم‌انتظار ثبات اقتصادی نه حمایت مالی

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: بازار سرمایه نیازمند حمایت مالی از سوی دولت نیست، در حال حاضر خواسته اصلی ما از دولت ایجاد ثبات اقتصادی به منظور پیش‌بینی پذیر شدن سود شرکت‌ها است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، شب گذشته نشستی تحت عنوان رفع مشکلات بازار سرمایه با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و جمعی از فعالان و کارشناسان این حوزه برگزار شد.

در این گردهمایی که به میزبانی و ابتکار سازمان بورس و اوراق بهادار انجام شد، فعالان بازار سرمایه ضمن بیان مشکلات خود در جریان آخرین پیگیری‌ها و اقدامات صورت گرفته توسط سازمان بورس برای رفع مشکلات این بازار قرار گرفتند.

در ابتدا مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه هدف از برنامه‌های این چنینی آن است که چالش‌ها و مشکلات بازار شنیده و با همفکری طرفین تصمیماتی اتخاد شود در خصوص روند ثبات در بازار سهام اظهار کرد: بازار سرمایه نیازمند حمایت مالی از سوی دولت نیست به سبب آنکه اکنون عمق مالی بازار سهام به بیش از ۷ هزار میلیارد تومان رسیده، در حال حاضر خواسته اصلی ما از دولت ایجاد ثبات اقتصادی به منظور پیش‌بینی پذیر شدن سود شرکت‌ها است.
او بیان کرد: پس از تصویب بودجه ۱۴۰۱ به طور حتم اقداماتی را انجام خواهیم داد تا اعداد و ارقام مندرج در لوایح بودجه که روی شرکت‌های تولیدی اثر می‌گذارند تا حد امکان به یک انسجام و ثباتی برسند به طوری که هرساله شاهد تغییر بسیاری در آنها نباشیم.
رئیس سازمان بورس گفت: از تمام فعالان، مدیران بنگاه ها و شرکت‌های تولیدی می‌خواهم در راستای اصلاح مولفه‌های واقعی اقتصاد ما را یاری کنند زیرا سازمان به تنهایی موفق نخواهد شد.
عشقی بیان کرد: البته بخشی از مشکلات نیز به ارکان خود بازار سرمایه باز می‌گردد زیرا اکنون اگر شرکتی بخواهد افزایش سرمایه دهد به سبب مواد مندرج در قانون تجارت و فرآیندهای درون سازمانی با مشکلات متعددی مواجه می‌شود.
او گفت: اگر قرار است تصمیمی اخد شود به طور قطع نباید بازه اجرایی آن فقط یک مدت محدود را در برگیرد، زیرا بازار سهام نیازمند مسکن برای التیام درد خود نیست بلکه باید برای آن درمان قطعی در نظر گرفت.

اقدامات موثر سازمان بورس در راستای شفافیت بازار سرمایه

در بخشی دیگر از این گردهمایی همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه، در خصوص شفافیت سهم‌های حاضر در بازار سهام، اظهار کرد: اکنون مطابق مستندات بدست آمده، اکثر شرکت‌ها و بنگاه‌های حاضر در بازار سهام گزارش‌های قابل ملاحظه‌ای را طی چند فصل اخیر ارائه کرده‌اند، اگر بتوانیم برنامه‌های اساسی و بنیادی را به منظور بهبود بازارسرمایه به اجرا درآوریم به طور قطع بازار به ثبات خواهد رسید.

او افزود: البته چند اقدام قابل توجه و مناسب به منظور افزایش شفافیت طی چند مدت اخیر به اجرا درآمد، به گونه‌ای که در این‌باره می‌توان به انتشار گزارش شرکت‌ها در خصوص املاک خود و همچنین ارائه هزینه‌های مصرف در حوزه انرژی که به تازگی در حال اجرا است اشاره کرد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: البته ناگفته نماند ارائه گزارش ماهانه شرکت‌ها یک نقطه پنهانی به نام هزینه دارد زیرا در صورت‌های مالی علی رغم درج میزان تولید و فروش، هزینه‌های صورت گرفته درج نمی‌شود که همین مسئله ارزیابی را دشوار می‌کند.

مهدی زاده کارشناس بازار سرمایه در ادامه این نشست، اظهار کرد: اقتصاد کشور نیازمند یک ثبات رویه است به طورحتم می‌توان گفت در صورت عملیاتی شدن این امر شاهد بازگشت اعتماد سهامداران به منظور سرمایه گذاری خواهیم بود.

کاهش رانت اقتصادی با پرداخت سود شرکت‌ها از طریق سامانه سجام

احمد جانجان کارشناس بازار سرمایه در نشست فعالان بازار سهام در خصوص روند بازار سهام گفت: براساس تبصره ۳ماده دستورالعمل انضباطی ناشران، ناشر موظف است در راستای جهت تسهیل امور سهامداران انجام تمام اقدامات شرکتی خود را از جمله توزیع سود را در صورت تایید شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به آن شرکت واگذار کند.

او تاکید کرد: در صورت آنکه شرکت سپرده گذاری مرکزی در خواست شرکت یا بنگاه را به منظور پرداخت سود نپذیرفت، ناشر موظف است، سود حاصله را از طریق حساب بانکی اعلام شده یا حساب بانکی واسطه پرداخت کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: این مسائل در حالی مطرح است که بسیاری از شرکت ها نیز اقدامی برای پرداخت سود خود از طریق سجام نمی‌کنند البته هنگامی که شرکت تامین سرمایه امین که یک نهاد مالی زیر نظر سازمان بورس است، سود خود را از طریق این سامانه پرداخت نمی‌کتد، چگونه می‌توان شرکت‌های دیگر را مکلف به پرداخت سود از طریق سامانه سجام کرد.

جانجان بیان کرد: پرداخت نکردن سود از طریق سامانه سجام مدت‌ها است که رانت‌های متعددی را ایجاد کرده است.

واریز سود هفتاد شرکت دیگر از طریق سامانه سجام تا پایان سال

رئیس سازمان بورس نیز در ادامه درخصوص واریز سود شرکت ها از طریق سامانه سجام، گفت: تا کنون بحث پرداخت سود شرکت‌ها از طریق سامانه سجام با مشکلات زیادی از نظر زیرساختی مواجه بود اما با پیگیری‌هایی که صورت گرفت این مسئله رفع شد، به طوری که تاکنون نیز ۲۳۰ شرکت سود خود را از طریق این سامانه پرداخت کردند.

او بیان کرد: مطابق مستندات و قراردادهای بسته شده با شرکت سپرده گذاری مرکزی، ۷۰ شرکت دیگر نیز تا پایان سال از طریق این سامانه سود خود را پرداخت خواهند کرد.

رئیس سازمان بورس تاکید کرد: بحث واریزی معوقات نیز نیاز به زیر ساخت های رجیستری در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی دارد که اکنون این مسئله فعلا فراهم نشده‌، اما ما تمام سعی خود را برای اجرای این موضوع نیز انجام خواهیم داد.

کنترل فضای مجازی توسط خود فعالان و کارشناسان بازار

سیاوش وکیلی کارشناس بازار سرمایه در ادامه این نشست در رابطه با راه‌های کنترل فضای مجازی به منظور جلوگیری از ایجاد تنش در بازارسهام، گفت: اکنون در بازار سهام آمریکا یک تویتر مخصوص بازار سهام است که هرکدام از ناشرین در آن یک اکانت مشخصی دارند، تا در صورت بروز مشکل خود آن شخص اقدام به پاسخگویی کند نه آنکه دیگران بیایند و در آن باره اظهارنظری را انجام بدهند.

او بیان کرد: اکنون نیز سازمان می تواند به منظور ساماندهی فضای مجازی یک هیأت منصفه‌ای را که متشکل از فعالان یا کارشناسان بازار تشکیل دهد تا آنها خود فضا را مدیریت کنند و فقط درصورتی گزارش‌ها را به معاونت حقوقی تحویل دهند که فرد قصد برهم ریختن بازار سهام را داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: یا آنکه یک مجوزی توسط سازمان به فعالان رسانه در حوزه بازار سرمایه اعطا شود تا هرکسی نتواند به راحتی در خصوص چنین بازاری اظهار نظر کند زیرا مسائلی که بدون ادله بیان می شود بر جو بازار تاثیر می گذارد.

برگزاری جلسات هفتگی باناظران جهت ساماندهی بازار سرمایه

رئیس سازمان بورس در ادامه گفت: از حدود ۱۷ سال پیش تا کنون علی رغم گسترش عمق معاملات و افزایش جمعیت سهامداران، این بازار از لحاظ ساختاری تغییر چندانی نکرده است .

او بیان کرد: اکنون در تلاش هستیم تا برخی ساختارها را تغییر دهیم به طور مثال در این خصوص می توان به اصلاح عملکرد ناظرها اشاره کرد، در حال حاضر به طور هفتگی جلسه‌ای با تمام ناظرها برگزار می‌شود و از آنها در خصوص اقدامات صورت گرفته گزارش هایی دریافت می‌شود .

رئیس سازمان بورس بیان کرد: بحث های نظارتی بسیار جای کار دارد ، به خصوص در چند سال اخیر که سازمان در گیر حواشی شده است، اما بنده سعی دارم با همکاری فعالان و کارشناسان بازار این مسائل را سامان دهم.

عشقی در خصوص عرضه‌های اولیه، گفت: اکنون بحث عرضه اولیه یکی از مسائل اصلی ماست زیرا برخی معتقدند که عرضه اولیه باید باشد اما عده دیگر می گویند نه چنین امری اکنون سبب خروج نقدینگی می شود، این مسائل در حالی مطرح می شود که در شرایط فعلی شرکتی‌هایی هستند که حتی حاضرند زیر قیمت عرضه اولیه خود را انجام دهند، ما برای سامان دادن به چنین مسائل به شدت نیازمند هم فکری با فعالان بازار هستیم.

رئیس سازمان بورس در پایان گفت: در حوزه ناشران و نهاد های مالی نیز اقدامات بسیار خوبی انجام شده است ما در تلاش هستیم که اقدامات افزایش سرمایه نیز به منظور صرفه جویی در زمان به صورت الکترونیک انجام شود.

منبع: ایلنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.