فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۰۶۹۴۷

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

گیمرها بار دیگر زیر تیغ فیلترینگ/ دیسکورد به دستور دادستانی فیلتر شد

گیمرها بار دیگر زیر تیغ فیلترینگ/ دیسکورد به دستور دادستانی فیلتر شد

کاربران مختلف در حوزه‌های گوناگون فناوری، برای استفاده از فضای مجازی این روزها با محدودیت‌هایی روبه‌رو هستند. یکی از این محدودیت‌ها فیلترینگ است. حال با دستور فیلتر دیسکورد محدودیت‌ها بیشتر می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، از ساعاتی پیش دیسکورد به دستور مقامات قضایی فیلتر شده و برخلاف برخی اخبار منتشرشده و گمانه‌زنی‌ها، به‌ نظر می‌رسد دلیل فیلتر شدن این پلتفرم، آزاد بودن ارسال محتوای غیراخلاقی در آن اعلام شده است. آن‌طور که مشاهدات کاربران نشان می‌دهد، نظارت دقیقی روی محتوای منتشرشده در دیسکورد صورت نمی‌گیرد و برخی گروه‌ها و کانال‌ها به انتشار چند فیلم‌ غیراخلاقی در این پلتفرم مبادرت ورزیدند که منجر به صدور دستور فیلترینگ این پلتفرم شده است.

دیسکورد طی سال‌های گذشته چندین بار در ایران از دسترس خارج و بعد رفع فیلتر شده است و این امر باعث آسیب‌های ارتباطی برای گیمرها و توسعه‌دهندگان و... شده است. جامعه بازی‌سازان و گیمرها با فیلتر شدن گوگل‌پلی نیز آسیب‌های جدی دیده‌اند که به‌رغم تلاش‌هایی که وزارت ارتباطات مدعی است در حال انجام آن است، تصمیم‌گیران همچنان به رفع فیلتر فروشگاه اندرویدی گوگل قانع نشده‌اند. دیسکورد نیز آخرین بار در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ فیلتر شد که در دی‌ماه همان سال با پیگیری‌های متعدد، رفع فیلتر شد. به‌ نظر می‌رسد فیلترینگ این پلتفرم به‌ صورت تدریجی در حال اجرا شدن است. در ایران پلتفرم‌های گیمینگ دیگری نظیر توییچ نیز وجود دارد که چندین بار قربانی فیلترینگ شده است.

دستور فیلترینگ دیسکورد صادر شد

دستور فیلترینگ دیسکورد در حالی صادر شده که طبق سنوات گذشته در هیچ یا حداقل در بخش عمده‌ای از فیلترینگ، نهاد مذکور توضیح و دلیلی برای فیلتر پلتفرم مزبور بازگو نمی‌کند و پاسخگوی رسانه‌ها و اهالی و متضررین نیست. میلیون‌ها گیمر ایرانی از طریق این پلتفرم به تبادل نظر و تبادل اطلاعات می‌پرداختند و دیسکورد بستری مهم برای این جامعه بزرگ گیمر در کشور است. بر اساس آخرین آمارهای منتشرشده، ایران بیش از ۳۴ میلیون گیمر دارد و دولت سیزدهم وعده‌هایی مبنی بر بهتر شدن اوضاع گیمینگ برای این قشر داده بود. راه‌اندازی رادار گیم برای بهبود وضعیت پینگ گیمرها یکی از این موارد بود که در سال گذشته انجام شد و حدود 14 میلیون گیمر را به خود جذب کرد، رفع فیلترینگ دیسکورد نیز در سال گذشته در راستای همین هدف صورت گرفت. پیگیری‌های تجارت‌نیوز حکایت از این دارد که وزارت ارتباطات در حال حاضر نیز به‌ دنبال حل دغدغه تصمیم‌گیران و راهی برای فعالیت گیمرها در این بستر است تا امکان تبادل نظر و اطلاعات در آن فراهم باشد.

ناگفته نماند توییچ دیگر پلتفرم ویژه گیمرهاست که در حال حاضر  مدت‌هاست به دستور مراجع ذی‌صلاح فیلتر شده و امکان استفاده از آن نیز بدون فیلترشکن برای گیمرهای ایرانی میسر نیست.

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه استارتاپ تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.