فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۳۷۱۸۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

جان آدمی چند؟ / صف بیماران کرونایی برای بخش آی‌سی‌یو!

جان آدمی چند؟ / صف بیماران کرونایی برای بخش آی‌سی‌یو!

چندی پیش سعید نمکی نامه‌ای به وزیر بهداشت هند نوشت و در آن نامه برای کمک به هند اعلام آمادگی کرد. این درحالی است که در موج چهارم کرونا، بیمارستان‌های ایران امکانات ندارند. برخی از بیمارستان‌ها دیگر ظرفیت پذیرش بیمار ندارند و برخی از خانواده‌ها نیز می‌گویند برای بستری عزیزانشان در بخش آی‌سی‌یو در صف انتظارند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، تنها ۱۰ روز از نامه سعید نمکی به وزیر بهداشت هند می‌گذرد. نامه‌ای که نمکی در آن برای کمک فنی، کارشناسی و تجهیزاتی ایران به هند اعلام آمادگی کرده بود. این در حالی است که در همین روزها برخی از خانواده‌ها در صف انتظارند تا تخت آی‌سی‌یو خالی شود و عزیزانشان را بستری کنند و اعضای کادر درمان هم خسته و درمانده‌اند.

کلاف کرونا در ایران روز به روز در هم تنیده‌تر می‌‌شود و روزانه جان صدها نفر را می‌گیرد. مردم و کادر درمان خسته هستند، ظرفیت برخی بیمارستان‌ها پر، خرید واکسن کرونا هم در بند هزاران اما و اگر و وعده است.

صف بیماران کرونایی برای تخت آی‌سی‌یو

در حالی که وزیر بهداشت از شناسایی مواردی از ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی، هندی و هیبرید هندی_کالیفرنیایی در کشور خبر داده، برخی از بیماران مبتلا به ویروس‌های چینی و انگلیسی کرونا در صف بستری در بخش آی‌سی‌یو هستند.

«پدرم دو سه روز اول به‌هوش نبود و از روز دوم با دستگاه ونتیلاتور نفس می‌کشید. از روز سوم قرار شد به بخش آی سی یو منتقل شود اما جا نبود. روز بعد حال عمومی پدرم بهتر شد و دیگر نیاز به دستگاه برای تنفس نداشت.» این گفته‌های فرزند یکی از بیماران در شیراز است.

او می‌گوید: «بعد از ۵ روز دوباره اکسیژن خون پدرم افت کرد و قرار شد به بخش آی‌سی‌یو برود اما دو روز است که در آی‌سی‌یو تخت خالی نشده، البته پدرم همچنان به دستگاه وصل است اما پزشک می‌گوید باید به بخش آی‌سی‌یو برود. خواستیم او را به بیمارستان دیگری ببریم اما گفتند آنجا همین وضع است و باید در صف بمانید.»

اما تنها شیراز نیست که با شلوغی بیمارستان‌ها و بخش‌های آی‌سی‌یو مواجه است. یکی از پزشکانی که در سه بیمارستان تهران کار می‌کند، به تجارت‌نیوز می‌گوید: «در موج اخیر بخش‌های بیمارستان‌هایی که کار می‌کنم کاملا پر شده، مجبور هستیم بسیاری از بیماران را سرپایی درمان کنیم یا به بیمارستان‌های دیگر بفرستیم. بخش‌های آی‌سی‌یو پر هستد و تخت خالی نداریم.»

آنطور که برخی بیماران از تجربیاتشان می‌گویند چند روزی است که وضعیت بهتر شده، تا پیش از این، تخت نبود و بیمار را با همان برانکارد که به بیمارستان می‌آوردند بستری می‌کردند.

سرپرستار یکی از بیمارستان‌های تهران هم می‌گوید: «قبل از عید فقط سه بخش کرونایی داشتیم. اما حالا سه بخش دیگر اضافه کرده‌ایم. اورژانس پر از بیمار است. آی‌سی‌یو جا ندارد و بیماران باید چند روز منتظر تخت خالی باشند.»

اما کمبود تخت فقط مربوط به بخش آی‌سی‌یو نیست. یکی از پرستاران بیمارستان دولتی در تهران به تجارت‌نیوز می‌گوید: «در بیمارستان جا نیست. بخش اورژانس پر از بیمار است و جا نداریم بیمار جدید بستری کنیم. برخی از بیماران باید در حیاط منتظر بمانند. بلکه بیماری برود و تخت خالی شود.»

بعد از نوروز ۱۴۰۰ و موج چهارم کرونا، این سومین هفته‌ای است که محدودیت‌های کرونایی در شهرهای قرمز و نارنجی اعمال شده است. اما آمار مبتلایان و مرگ‌ومیر همچنان بالاست.

شمار فوتی‌های روزانه کرونا سه رقمی است. یک روز نزدیک ۵۰۰ نفر، روز دیگر ۴۰۰ نفر و یک روز ۳۸۰ نفر! بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت مجموع جانباختگان کووید ۱۹ در کشور تاکنون به ۷۳ هزار و ۵۶۸ نفر رسیده است.

گویی چرخه کرونا در ایران راه درازی در پیش دارد. حالا هم که ویروس‌های دیگر در کشور شناسایی شده است. در شرایطی که بیماران، پزشکان و دیگر اعضای کادر درمان از شلوغی بیمارستان‌ها می‌گویند. آنهم درست در زمانی که مرگ زنجیره‌ای پزشکان خبرساز شده است و کادر درمان از فشار کاری و خستگی‌شان گله دارند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.