کد مطلب: ۴۸۸۳۷۴

عرضه اولیه یک هلدینگ سیمانی در بورس

عرضه اولیه یک هلدینگ سیمانی در بورس

مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر (هلدینگ سیمان غدیر) از عرضه سهام این شرکت در بازار دوم فرابورس تا پایان پاییز امسال، خبر داد. موضوعی که به نظر می‌رسد روند توقف عرضه‌های اولیه شکسته شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در روز‌های اخیر با روند افولی بازار سرمایه روند عرضه‌های اولیه متوقف شده است و هیچ خبری از عرضه‌های اولیه نیست. نه سازمان بورس و نه شرکت‌ها رغبتی به ورود به این بازار ندارند. اما بعد از رسیدن بازار به کف تاریخی،‌ موضوع عرضه‌های اولیه دوباره مطرح شده است. مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر (هلدینگ سیمان غدیر) از عرضه سهام این شرکت در بازار دوم فرابورس تا پایان پاییز امسال، خبر داد. موضوعی که به نظر می‌رسد روند توقف عرضه‌های اولیه شکسته شود.

محمدرضا سلیمیان گفت: فرآیند پذیرش و درج نماد این شرکت طی امسال به‌طور ویژه پیگیری شد و هلدینگ در شهریورماه امسال با نماد «سغدیر» در فهرست نمادهای بازار دوم فرابورس، درج‌شده و مطابق دستورالعمل پذیرش فرابورس، سهامدار عمده تا چهار ماه بعد از درج، برای عرضه سهام فرصت خواهد داشت.

هلدینگ سیمان غدیر با در اختیار داشتن سهم ۱۰ درصدی از ظرفیت تولید سیمان کشور (معادل ۶/ ۸ میلیون تن) در رتبه سوم بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این کالا در کشور به شمار می‌رود. همچنین جایگاه این هلدینگ در صنعت به لحاظ تولید عملیاتی محصول سیمان طی امسال، در رتبه دوم است.

سلیمیان در مورد میزان سهام مشمول عرضه اولیه گفت: توافقات مربوط به این موضوع میان شرکت سرمایه‌گذاری غدیر به‌عنوان سهامدار ما و فرابورس در حال نهایی شدن است و قطعا تلاش می‌شود مطابق الزامات و دستورالعمل‌های مصوب، اقدامات لازم انجام شود.

بنابراین تاکنون میزان دقیق عرضه اولیه این شرکت مشخص نشده است. موضوع دیگری که این روز‌ها در بازار سرمایه مطرح بوده؛ مساله بازار گردانی است. تعیین بازارگردان برای سهام تازه‌وارد موضوعی است که شرکت‌ها باید به آن توجه داشته باشند.

مدیرعامل هلدینگ سیمان غدیر از برنامه‌های این شرکت و بازارگردانی سهام شرکت‌های تابعه خبر داد و گفت: یکی از استراتژی‌های اصلی هلدینگ سیمان غدیر، حمایت از سهام شرکت‌های مدیریتی فعال در بازار سرمایه در قالب انعقاد قراردادهای بازارگردانی است،چراکه ارزندگی سهام و چشم‌انداز فعالیت شرکت‌های زیرمجموعه، مناسب بوده و توانسته‌اند بازدهی مناسبی را برای ذی‌نفعان خود، ایجاد کنند.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ادامه افزود: هلدینگ سیمان غدیر، پیش از ابلاغ این نامه الزام ناشران بورسی و فرابورس به سهامداران عمده شرکت‌ها بازارگردانی سهام متبوع خود، همواره عملیات بازارگردانی را به فراخور شرایط بازار در دستور کار خود داشته و سعی کرده با این عملیات، تعادل عرضه و تقاضا را در بازار ایجاد کند.

وی در مورد شرکت‌های تابعه این هلدینگ گفت: سهام شرکت‌های سیمان سپاهان، کردستان و شرق که از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده و صادرکننده در منطقه جغرافیایی خود به شمار می‌روند، به‌طور منظم از طریق «صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی مهرگان» بازارگردانی می‌شود تا شاهد افزایش نقدشوندگی سهام و تنظیم عرضه و تقاضای بازار آنها باشیم.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره اهداف اصلی بازارگردانی سهام گفت: یکی از اهداف مهم بازارگردان این است که همواره سهام را متعادل نگه‌داشته و صف خریدوفروش را از بین برده و قیمت سهام را به‌سوی ارزش ذاتی سوق دهد که این ارزش ذاتی بر مبنای تنظیم عایدات آتی سهام شرکت به دست می‌آید.

وی تصریح کرد: صندوق بازارگردانی با افزایش نقدشوندگی سهام و عرضه‌های الگوریتمی و هوشمند، از دستکاری قیمت سهام به‌منظور نوسان‌گیری‌ها و سفته‌بازی‌ها، جلوگیری می‌کند.

سلیمیان درخصوص بودجه پیش‌بینی‌شده برای بازارگردانی سهام زیرمجموعه گفت: حدنصاب روزانه کلیه سهام فعال در بورس و فرابورس از سوی متولیان این دو بازار، اعلام‌شده و ما هم به‌عنوان سهامدار عمده خود را ملزم به رعایت حداقل‌های پیش‌بینی‌شده می‌دانیم. از طرفی مشوق‌های پیش‌بینی‌شده ازجمله «تخفیف مالیاتی و کارمزد معاملاتی» که برای بهره‌مندی از خدمات این صندوق‌ها تعریف‌شده، می‌تواند باعث ایجاد انگیزه مضاعف برای سهامداران عمده شرکت‌ها باشد.

وی افزود: مطابق ماده ۳۳ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، تمام نقل ‌و انتقالات اوراق بهادار که توسط بازارگردانان دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار انجام می‌شوند، از پرداخت مالیات مقطوع نیم درصد معاف هستند. همچنین طبق دستورالعمل فعالیت صندوق‌های بازارگردانی، کارمزد معاملاتی این صندوق‌ها برای ناشران، معادل ۸۰ درصد است.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره ورود سیمان به بورس کالا نیز گفت: این موضوع در دستور کار انجمن قرارگرفته و تعاملات لازم برای تحقق این موضوع طی نشست‌های آتی با متولیان بورس کالا، نهایی خواهد شد.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    هیچکی نمیخره .من که عمرا خیلی سیتا مالی بود حالا این روز روشن همین چندرغازی که ته جیبم مونده بدم بره

    • ناشناس

      بهتر
      به ما بیشتر میرسه

    • ناشناس

      دیگه اسم سیتا رو نیار که اینقدر سود داد یه ادم های که هیچی بلد نبودن نفروختن دیگه سودش رو کرد هرکی نفروخت حقش هم ضرر هست

  • ناشناس

    سیتا چه گلی به سرمون زد تا این سیمانی بزنه

  • کامیاب اریا

    بابا این معاملات مشکوکه یه بچه ام میفهمه که نمیزارن مثبت بخوره اصلا دیگه همش دستوری شده

  • محمد

    چیه نگه داشتید بورس یه چهار تا مثبت بخوره با قیمت 100برابر ارزش ذاتیش بندازید به خلق الله … اولا اگر شرکت سود ده بود نمیاوردی بورس عرضه کنیشما از این ادمها نیستید که بگید بازی برد برد شما میگید باخت واسه سرمایه گذار سود و بردش واسه دولت وسهامدار عمده تمام شرکت های بورسی ضرر ده هستند حکشتی هر برگه سهم را 9000 هزار تومان فروخته سود 30ریالی داده. تا هم حرف میزنی میگن این شرکت بنیادیه دوما همین الان عرضه کن بفهمی چند مرده حلاجی سوما واسه مردم دیگه پولی نذاشتن که بیارن قمارخونه شما

  • ناشناس

    باید بمدت یکسال هیچ عرضه اولیه ای در بازار نیاد
    نقدینگی جواب نصف همین بازار رو نمیده
    درضمن آبادا و امین و بپیوند و بگیلان و ثامید ثبهساز و وووووسیتا و سپهر و صبا و فقط مونده شستا که اونو هم میرسونن نگران نباشید خودشون عرضه اولیه شدن

  • ناشناس

    این دولت و مسئولین ما اکه چیزی خوب باشه ب مردم نمیدتش فقط میگیرن هیچی نمیدن،حکومت ها 2دست دارند یک دست دراز و یک دست کوتاه دست دراز برای گرفتن و دست کوتاه برای دادن و زبانی شیوا و دلسوزانه برای فریب دادن

  • فرزاد

    بورس ایران بورس کویست است هرچه قدر سرمایه گذاری کنی باختی بردی وجود ندارد دولت کسری بودجه اش را تامین کرد وحقوقیها صاحب میلیاردها سود بادآورده شدند مردم نیز جیب خالی و سبحان الله

  • ناشناس

    بعدازاین همه کارشناسی اولین کسی که عزصه اولیه خرید کنه همین کارشناسایی هستند که مدام مکین ضرر کردیم دیکه عرضه اولیه نمی خریم مکه دست خودتان است افکارشما ساخته دست آنها است

  • رضا

    در این شرایط عرضه کردن باعث بزرگ شدن بازار می شود و یک خیانت بزرگ به سهامداران است… عرضه اولیه ها باید متوقف شوند.

  • ناشناس

    از بتن شرکتها عرضه اولیه بدون شرکت سهام در می یارن شرکت صوری یک شرکت چند تا سهم داره مثل بانک صادرات سهم سپهر را از سهام بانک صادرات دراوردن فردا شرکت ساختمان بانک ازش در میاد صوری بدون شرکت خود بانک صادرات چند تا سهم داشت که وسپهر را ازش دراوردن شرکتها هر روز سهم مازاد می زایند توسط دلالان این بازار سهام ایرانه عرضه اولیه صوری وکلاه گذاشتن سر ملت بیچاره اقای سازمان بورس بانک صادرات چند تا شرکت بورسی داره سپهر صادرات چه بود از سهام بانک صادرات دراوردن خود سهام اصلی بانک سیصد تومنه وسپهرش ۱۲۰۰ تومنه چگونه با راند وکلاه گذاری سهام می زایند و جیب مردمه نا اگاه را خالی می کنند مردم عرضه اولیه نخرید همه اینها صوری هستند شرکتی وجود نداره