به گزارش تجارتنیوز، چندی پیش مجلس طرح حذف غربالگری جنین را در دستور کار داشت. اما انتقادات بسیار به این طرح سبب شد که رئیس کمیسیون بهداشت مجلس بگوید تصویب این طرح جدی نیست و فقط در حد یک پیشنهاد است. اما حالا به نظر میرسد که مجلس پنهانی این طرح را تصویب کرده است.
حذف اجباری غربالگری جنین تصویب شده
زهره سادات لاجوردی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس این خبر را داده. او در یک برنامه تلویزیونی گفت: «در طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده که در مجلس تصویب شده، اجبار مادران به غربالگری برداشته شده است. او میگوید این طرح اکنون در دست شورای نگهبان است و دیگر مادران مجبور نیستند غربالگری را انجام دهند.»
پیش از این کبری خزعلی، رییس شورای فرهنگی اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی در توییتی از حذف غربالگری جنین نوشت. طرحی که گفته میشود با هدف افزایش جمعیت تدوین شده است. اما با موج انتقادات کاربران این توییت را حذف کرد.
شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس پیش از این در گفتگو با اعتماد این خبر را تکذیب کرده بود و گفته بود هنوز مصوبهای در این زمینه وجود ندارد و فقط در حد پیشنهاد است!» البته همایون سامهیح نجفآبادی، از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این مورد گفته بود این طرح از دستور کار مجلس خارج نشده و در حال بررسی است.
دامنه انتقادات به توییت خزعلی و تکذیب بعد از آن وسیع بود. برخی میگفتند احتمالا این طرح در در مجلس تصویب شده و فقط خبر را حذف و تکذیب میکنند. حالا زهره سادات لاجوردی در گفتگوی تلوزیونی از تصویب این طرح در مجلس خبر داده!
این یعنی تصویب پنهانی طرحی که مخالفان بسیاری داشته است. کاری که گویا در مجلس جدید دارد به یک رویه تبدیل میشود.
مشکلات حذف غربالگری جنین
اما حذف طرح غربالگری جنین چه مشکلاتی ایجاد میکند؟ اولین مساله این است که در دوران بارداری افراد میتوانستند با انجام غربالگری از سلامت جنین مطمئن شوند و اگر جنین دچار مشکل حادی بود امکان سقط جنین فراهم بود. اما حالا با تصویب این قانون، تصمیمگیری درباره سقط جنینی که مشکل داشته باشد، بر عهده خانواده نیست و یک کمیته باید درباره سقط یا نگهداری جنین تصمیم بگیرد.
مشکل دیگر اینکه با تصویب این طرح، هزینههای غربالگری از شمول بیمه تکمیلی هم خارج میشود و افراد مجبورند خودشان کل هزینه آن را بپردازند. هزینه سنگینی که میتواند برای بسیاری از خانوادهها کمرشکن باشد و از خیر آن بگذرند.
غربالگری ژنتیک دو مرحله دارد؛ یکی مشاوره پزشک و دیگری انجام آزمایشات ژنتیک که معمولا بسیار پرهزینه هستند. مثلا یکی از آزمایشاتی که بسیاری مواقع لازم است و باید انجام شود آزمایش هولاگزوم است. تعرفه این آزمایش را سال گذشته وزارت بهداشت حدود ۷ میلیون و ۵۰۰ تومان مشخص کرد.
غربالگری جنین از سال ۱۳۸۰ در کشور اجرایی شد. این کار از آن جهت انجام میشود که از تولد نوزدان دارای سندرم داون، تریزومى ۱۸ و تریزومی ۱۳ کاسته شود. برخی از کارشناسان و متخصصان میگویند با حدف غربالگری جنین، تولد نوزادان معلول بیشتر میشود.
درباره این طرح مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت دولت دهم هم گفته بود: «براساس متن ماده۴۰ طرح تعالی جمعیت، غربالگری باید از شبکههای بهداشت حذف شود.» به عبارتی اگر غربالگری از شبکه بهداشت حذف شود زنان در روستاها و مناطق محروم نمیتوانند غربالگری انجام دهند.
طرح ساماندهی فضای مجازی هم اجرایی میشود؟
این اولین باری نیست که در مجلس از تصویب طرحی میگویند و بعد تکذیب میشود و کمی بعد دوباره خبر میرسد که ماجرا منتفی نشده است.
طرح ساماندهی فضای مجازی نمونهای از این ماجراهاست. طرحی که تقی پور، در دوران انتخابات گفته بود: «۱۷۰ نماینده این طرح را امضا کردند و این طرح به زودی در دستور کار پارلمان قرار میگیرد.» طولی نکشید که این خبر تکذیب شد اما بعد از انتخابات گفتند این طرح در دستور بررسی است!
همزمان با این خبر اعتراضها به این طرح در شبکههای اجتماعی بالا گرفت. تا جایی که محمدصالح مفتاح، رییس کمیته سیاسی جمعیت پیشرفت و عدالت از دستور کار خارج شدن این طرح در مجلس گفت. بعد از آن مرتضی آقاتهرانی گفت «ما پای این طرح ایستادهایم و قانون آن را آماده کردهایم و آن را انجام میدهیم!»
با این روند کار مجلس این احتمال میرود که طرح ساماندهی فضای مجازی نیزن مانند «حذف اجباری غربالگری جنین» تصویب شود. با تصویب طرح ساماندهی فصای مجازی، کاربران باید احراز هویت شوند و استفاده از فیلترشکن نیز برای کاربران حبس و جریمه دارد.
دوستان غربالگری بدترین روش هست
من ازتجربه خودم میگم
بهم گفتن بچت حالش بده میمیره بروغربالگری بده من بچه اولم بودباهزارداروحامله شده بودمروحیم داغون شدخون گریه میکردم بعدغربالگری دادم معلوم شدهیچیش نیس الانم پسرم ۴سالشه ماشالله کل زبان وبیشترسورها روحفظه قیافشم شکل خارجیاس غربالگری فقط یه پول جمع کردن برای سواستفاده کننده ها مادکترهامون اصلا هیچی بلدنیستن بایه سونو ساده همه چی معلوم میشه نیازغربالگری نیس جون بچه ها بخطرمیفته باتشخیص اشتباه دکترای خاک برسر
غربالگری فقط یه مافیاس.غربالگری فقط برای ایران انقد سفت وسخت گرفته میشه.کاش یکم فکرمونو بکار بندازیم.انقد افراد بودن گفتن جنین تون مشکل داره اما چون آدم معتقدی بودن ودست به قتل بچشون نزدن ولی بچه هاسالم سالم بودن.یا خیلیا هم بودن گفتن بچتون سالمه اما سالم نبود.درکل مثبت ومنفی کاذب خیلی زیاد داره.کلا آدم عاقل دل خوش به این غربالگریها نمیکنه.
دوست عزیز..وقتی چندین آزمایش تشخیص میدن یه بچه مشکل داره..به دنیا نیاوردن این بچه خودش ثوابه..چون مادر که هیچ،درحق خود اون بچه جفاست..که فردا با هزار مشکل به دنیا بیاد روزی صدبار خرد بشه و مادر و بخاطر به دنیا آوردنش لعنت کنه
متاسفم برای برای خودمون که چنین نمایندگانی در مجلس داریم که به فکر افزایش جمعیت به هرقیمتی هستند اینها اصلا درکی از اینکه چرا جمعیت باید افزایش پیدا کنه رو ندارن فقط یه چیزایی شنیدن و طوطی وار تکرار میکنن!
کم معتاد داشتیم معلولین هم اضافه بشن با نوع خدمات بهداشتی عالی که میدن چه مملکت گل وبلبلی شود
هردم از این باغ بری میرسد اینها هم که نماینده مردم نیستن منتصب حکومتن
دوستان غربالگری روجدی بگیرید.من هم فکرمیکردم مهم نیست وپشت گوش انداختم امابدون سابقه خانوادگی باسونوگرافی و درمرحله امنیوسنتزفهمیدم جنینم مبتلابه سندروم داون هست.حتی یک درصدهم احتمالشونمیدادم.هزینه۵۰۰هزارتومانی درقبال هزینه های سنگین نگهداری ازین بچه هاچیزی نیست این روهم اضافه کنیدبه مشکلات روحی وروانی که برای خانواده پیش میاد.ازمن به شمانصیحت غربالگری روانجام بدیدحتی شده هزینه شوقرض بگیرید.
کاملا موافقم با نظرتون
اینحوری استرسم از مادر گرفته میشه
من از مخالفان غربالگریم چون احتمال خطاش بیشتر از درست بودنش. آزمایش بد نشون میده و ژنتیک خوب. جواب غربالگری خوب میادو بچه با مشکل ذهنی متولد میشه پس این یعنی یه جای کار میلنگه.هزینه ی سنگین آزمایش ژنتیک میافته گردن خونواده ها اونم تو این شرایط بد اقتصادی.. و استرسی که به خونواده وارد میشه.
دقیقا همینطوره.انقد به افراد گفتن جنین تون مشکل داره اما طرف آدم معتقدی بوده وبچشو نکشته وبچه سالم سالم بدنیا اومده.این افراد باید به کجا شکایت کنن.در ضمن جالبه این طرح غربالگری فقط تو ایران انقد سفت وسخت گرفته میشه.تو کشورهای اروپایی همچین جیزی وجود نداره
ربطی به اعتقاد نداره…سقط جنین گناهه..ولی وقتی اون بچه مثلا تریزومی۱۸ داره چرا باید به این دنیا بیاد که فقط مورد تمسخر قرار بگیره و زجر بکشه
اونی که پول داره هرکاری دلش می خواد می کنه ولی کسی که پول نداره چیکار کنه اگه راست می کن رایگان کنن تا جامعه سالم و نسل جوان سالم داشته باشیم اینها همش دردغ و دغل هستش این مسولین به فکر جیب خودشون هستن نه به فکر مردم
والا کاش این غربالگری اختیاری بشه
سالانه چند هزارتا بچه سالم کشته میشه با این معیار های غلط واشتباه اینا.
هدف غربالگری فقط یا یه تجارت بزرگه یا یه طرح برای بررسی ژنتیکی جنین ها که یه داده آماری بزرگ به دست بیارن.خدا میدونه چه کاسه ای زیر نیمکاسه شونه
.تعداد زیادی جنین بودن که غربالگری گفته باید سقط بشن ولی والدین زیر بار نرفتن .بچه به دنیا اومده وسالم سالم بوده
حالا ببینید چه تعدادی جنین سالم رو از بین بردن این قاتلا
آمان از دست مافیا طلبکار