موضوعات داغ: # پزشکیان # انرژی تجدید پذیر # بورس کالای ایران # حقوق بازنشستگان # پیش بینی بازارها # قیمت طلا # انرژی تجدیدپذیر # قیمت مصالح
«تجارت‌نیوز» از روند قیمت جهانی نفت در هفته گذشته گزارش می‌دهد:

قیمت نفت در پایان هفته تحت تاثیر ریسک‌های ژئوپلیتیکی مرتبط با ونزوئلا افزایش یافت

روند کلی قیمت نفت همچنان نزولی است
قیمت نفت
قیمت جهانی نفت در هفته گذشته فراز و فرودهای متعددی را تجربه کرد. به طور کلی بازار تحت تاثیر انتظارات مربوط به صلح در جنگ روسیه و اوکراین و البته محاصره نفتی ونزوئلا قرار گرفت. با این حال نگرانی بابت افزایش عرضه نفت از فشارصعودی بر بازار نفت کم کرد و باعث شد قیمت نفت افزایش قابل توجهی را تجربه نکند.

به گزارش تجارت نیوز، بازار جهانی نفت در هفته منتهی به ۲۹ آذر، تحت تاثیر هم‌زمان عوامل ژئوپلیتیکی، انتظارات مربوط به صلح در جنگ روسیه و اوکراین، تنش‌های میان ونزوئلا و آمریکا و همچنین نگرانی‌ها نسبت به چشم‌انداز تقاضای جهانی، به‌ویژه از سوی چین، نوسانات قابل‌توجهی را تجربه کرد. در این هفته، قیمت نفت بین کاهش قیمت به دلیل افزایش عرضه و افزایش قیمت ناشی از اختلالات احتمالی عرضه در نویان بود.

دوشنبه ۲۴ آذر؛ بازگشت محدود قیمت‌ها پس از افت هفتگی

در معاملات روز دوشنبه، قیمت نفت بخشی از افت شدید حدود چهار درصدی هفته قبل را جبران کرد. بهای نفت برنت دریای شمال با افزایش ۳۴ سنتی به ۶۱ دلار و ۴۶ سنت و نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با رشد ۳۰ سنتی به ۵۷ دلار و ۷۴ سنت رسید.

مهم‌ترین عامل افزایش قیمت‌ها، نگرانی نسبت به اختلال احتمالی عرضه نفت ونزوئلا در پی تشدید تنش‌ها با آمریکا بود. این عامل، به طور موقت نگرانی بازار از مازاد عرضه ناشی از احتمال توافق صلح میان روسیه و اوکراین را تحت‌الشعاع قرار داد. با این حال، تحلیل‌گران هشدار دادند که مازاد عرضه همچنان تهدید اصلی بازار است و در صورت تشدیدنیافتن ریسک‌های ژئوپلیتیکی، احتمال افت قیمت نفت آمریکا به زیر ۵۵ دلار در اوایل سال آینده وجود دارد.

سه‌شنبه ۲۵ آذر؛ افت قیمت‌ها با تقویت امید به صلح

قیمت نفت در نخستین ساعات معاملات سه‌شنبه کاهش یافت. نفت برنت با افت ۳۳ سنتی به ۶۰ دلار و ۲۳ سنت و نفت آمریکا با کاهش ۳۲ سنتی به ۵۲ دلار و ۵۰ سنت رسید.

علت اصلی این کاهش، تقویت دورنمای مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین و افزایش احتمال کاهش تحریم‌ها علیه مسکو بود؛ موضوعی که می‌تواند عرضه نفت روسیه به بازار جهانی را افزایش دهد. در کنار آن، انتشار داده‌های ضعیف اقتصادی از چین، از جمله کاهش رشد تولید، نگرانی‌ها درباره تقاضای جهانی نفت را تشدید کرد. این عوامل باعث شد نگرانی از اختلال عرضه ونزوئلا اثر کمتری بر قیمت‌ها داشته باشد.

چهارشنبه ۲۶ آذر؛ جهش قیمت‌ها با دستور ترامپ علیه نفتکش‌ها

در معاملات روز چهارشنبه، قیمت نفت افزایش قابل‌توجهی را تجربه کرد. نفت برنت با رشد ۶۶ سنتی به ۵۹ دلار و ۵۸ سنت و نفت آمریکا با افزایش ۶۷ سنتی به ۵۵ دلار و ۹۴ سنت رسید.

این رشد قیمت‌ها در واکنش به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، برای توقف کامل نفتکش‌های تحریم‌شده‌ای بود که وارد ونزوئلا می‌شوند یا بندرهای این کشور را ترک می‌کنند. این تصمیم، تنش‌های ژئوپلیتیکی جدیدی را به بازار تحمیل کرد و نگرانی‌ها درباره کاهش عرضه جهانی را افزایش داد. برآوردها نشان می‌دهد این اقدام می‌تواند روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه از عرضه نفت را تحت تأثیر قرار داده و قیمت‌ها را تا دو دلار در هر بشکه بالا ببرد.

پنج‌شنبه ۲۷ آذر؛ تداوم حمایت ژئوپلیتیک از بازار

در روز پنج‌شنبه، معاملات آتی نفت برنت با سررسید فوریه ۰.۷ درصد افزایش یافت و به ۶۰ دلار و هشت سنت رسید و نفت وست تگزاس اینترمدیت نیز با رشد ۰.۸ درصدی به ۵۶ دلار و ۳۹ سنت رسید.

بازار علاوه بر دستور ترامپ برای محاصره دریایی ونزوئلا، تحت تاثیر گزارش‌ها درباره احتمال اقدامات سخت‌گیرانه‌تر واشنگتن علیه بخش انرژی روسیه قرار گرفت. هرچند داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد کاهش ذخایر نفت خام کمتر از انتظار بوده و ذخایر بنزین و سوخت افزایش یافته است، اما ریسک‌های عرضه همچنان عامل غالب در تعیین جهت قیمت‌ها باقی ماند.

جمعه ۲۸ آذر؛ بازگشت فشار نزولی بر قیمت‌ها

قیمت نفت در معاملات جمعه کاهش یافت و در آستانه دومین افت هفتگی متوالی قرار گرفت. نفت برنت با کاهش ۱۰ سنتی به ۵۹ دلار و ۷۲ سنت و نفت آمریکا با افت ۱۳ سنتی به ۵۶ دلار و دو سنت رسید.

عامل اصلی این کاهش، تقویت انتظار نسبت به دستیابی به توافق صلح میان روسیه و اوکراین بود؛ موضوعی که نگرانی‌های عرضه ناشی از توقیف نفتکش‌های ونزوئلا را تا حد زیادی خنثی کرد. در این روز، بازار بیشتر بر احتمال افزایش عرضه نفت روسیه در صورت کاهش تحریم‌ها متمرکز شد.

شنبه ۲۹ آذر؛ رشد دوباره با تمرکز بر ریسک عرضه ونزوئلا

در معاملات روز شنبه، قیمت نفت بار دیگر افزایش یافت. نفت برنت با رشد ۶۵ سنتی به ۶۰ دلار و ۴۷ سنت و نفت آمریکا با افزایش ۵۲ سنتی به ۵۶ دلار و ۵۲ سنت رسید.

این افزایش به طور عمده ناشی از نگرانی نسبت به اختلال عرضه نفت ونزوئلا در پی اقدامات آمریکا بود. با وجود این، بازار همچنان در انتظار اخبار جدید از روند مذاکرات صلح روسیه و اوکراین باقی ماند. در مجموع، هر دو شاخص نفتی در مقیاس هفتگی حدود یک درصد رشد کردند، هرچند این افزایش پس از افت شدید هفته قبل رخ داد.

به‌طور کلی، روند قیمت نفت در این هفته را می‌توان نوسانی با تمایل خنثی تا اندکی نزولی توصیف کرد. گرچه در برخی روزها، به‌ویژه در پایان هفته، قیمت‌ها تحت تاثیر ریسک‌های ژئوپلیتیکی مرتبط با ونزوئلا افزایش یافت، اما خوش‌بینی نسبت به صلح میان روسیه و اوکراین و نگرانی‌ها درباره ضعف تقاضای جهانی، به‌خصوص از سوی چین، مانع از شکل‌گیری یک روند صعودی پایدار شد. بنابراین، عامل غالب بازار همچنان چشم‌انداز مازاد عرضه و نبود اطمینان نسبت به رشد تقاضا بود.

برای مطالعه بیشتر گزارش فراز و فرودهای قیمت نفت در سایه تنش‌های آمریکا و ونزوئلا و مازاد عرضه جهانی نفت را در تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی